Hannibal’s Playground – Review

By admin on June 22, 2016

Nota: camera a fost lansata initial de Break Out, iar acum este operata de The Cage. Reviewul nostru de mai jos este din perioada in care camera era operata de Break Out. 

Am vizitat de curand si Hannibal’s Playground, a treia camera operata de Breakout (celelalte camere sunt Rosemary’s Baby, vizitata recent de noi, si Sherlock’s Despair, una din camerele noastre preferate in Bucuresti). Camera are la baza o poveste horror si include o serie de elemente noi pe care nu le-am mai vazut in alta parte.

Poveste

Tema camerei Hannibal’s Playground este inspirata de seria de filme centrata in jurul personajului Hannibal Lecter. Jucatorii sunt inchisi in laboratorul medical secret al teribilului doctor, avand misiunea de a scapa pana nu este prea tarziu.

Atmosfera

La fel ca in cazul celorlalte camere ale Breakout, si in acest caz se observa atentia la detaliu si grija pentru o atmosfera cat mai potrivita pentru tema camerei. Insa daca in cazul lui Rosemary’s Baby atmosfera horror este redata in mod indirect, prin elemente mai subtile de decor, obiecte si amenajare, la Hannibal’s playground elementele horror sunt mult mai directe.

Nu iti face griji, camera se poate juca fara probleme si de catre cei mai slabi de inger; vorbim de un joc pana la urma. In mod evident multe din obiectele din camera si unele elemente de decor sunt doar reproduceri dupa cele pe care te astepti sa le gasesti in laboratorul unui doctor nebun. Din acest motiv atmosfera te prinde mai putin decat in cazul celorlalte doua camere, dar acest lucru este inevitabil – ar fi imposibil ca obiectele din camera sa fie reale :)

Fundalul sonor este bun si contribuie la atmosfera, la fel ca in cazul celorlalte camere ale Breakout.

Joc si puzzleuri

Nivelul de dificultate este mediu spre ridicat (nivelul de dificultate afisat pe site este 8/10). Puzzle-urile sunt interactive si destul de variate ca tip si nivel de dificultate; variatia este intotdeauna un lucru bun.

Cateva elemente ne-au placut in mod special si reprezinta o inovatie absoluta (fata de ceea ce am vazut pana acum). Dar bineinteles ca nu putem vorbi despre ele pentru a nu strica surpriza (sunt si mai tari decat cele din Rosemary’s Baby!)

De altfel, cei de la Breakout ne-au obisnuit cu elemente noi si interesante in camere; avem asteptari sa vedem asemenea noutati si in camerele pe care le vor lansa in viitor. Asemenea inovatii cresc standardele si pentru ceilalti operatori de camere – atunci cand iti poti lasa imaginatia sa zboare in proiectarea unei camere, ar fi si pacat sa nu inovezi; insa nu multi operatori dau atentie acestui aspect.

Concluzii

Hannibal’s Playground ne-a placut. Inovatiile folosite in camera ne-au surprins placut si ne-au intarit impresia buna despre Breakout, operatorul camerei. Va recomandam si voua sa vizitati aceasta camera!

 

Good

  • Elementele de inovatie ale camerei sunt foarte tari, ne-au surprins placut
  • Camera este fun iar povestea cu tenta horror este bine spusa
  • Fundalul sonor si interactiunea cu clientii sunt elemente suplimentare de atractivitate marca Breakout

Bad

  • Unele obiecte folosite in camera sunt reproduceri dupa cele reale, la o asemenea tema e greu de folosit numai elemente reale :)
7

1 Comment

  1. Nu am gasit nimic inovativ, la ce anume va referiti? Camera este super simpla, usoara si banala. Este de dificultate medie (6-7/10), nu este nici pe departe de 8 ca dificultate. Nu stiu la Break Out ce fundal sonor era, dar cand am jucat noi la The Cage nu era nici unul. Camera are puzzle-uri simple, usoare, o gramada de lacate de deschis, putine lucruri interesante care sa te surprinda in vreun fel, adica tot ce gasesti aici ai mai gasit la alte camere. E ok pentru incepatori. Pretul mi se pare mare pentru o astfel de camera, ar trebuie sa fie undeva la 20 lei mai ales ca din cate se vede nici investitia lor nu este foarte mare.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password