Criminal Mind – Review

By admin on April 19, 2015

Criminal Mind de la Lockedup este o camera foarte buna, facuta cum trebuie. Puzzleurile sunt inteligente, variate si se leaga bine cu povestea. Veti observa ca multe din reviewurile noastre contin aprecieri; pana la urma daca ne simtim bine, atunci apreciem experienta si mai trecem cu vederea unele imperfectiuni. Dar nu multe camere sunt “foarte bune” in topul nostru. Criminal Mind este una dintre ele. Dar, sa revenim.

Poveste

Tema camerei este politista. Jucatorii fac parte dintr-o echipa FBI al carei scop este sa investigheze ascunzatoarea unui criminal in serie. Va trebui sa identificati adresa viitoarei victime si astfel sa prindeti criminalul. Desigur, totul contra cronometru. Povestea e clasica, dar important este cum se pune in practica.

Atmosfera si design

Am testat si in cazul Lockedup o teorie care s-a verificat la mai multi creatori de camere: camerele lansate mai tarziu sunt mult mai bine lucrate si mai interesante decat cele lansate initial de firma respectiva (Criminal Mind este cea mai recenta camera a lor). In cazul de fata camera este mica, dar atmosfera este foarte bine redata. Obiectele din camera sunt bine alese, iar decorurile de pe pereti foarte bine realizate.

O camera mica si bine realizata este incomparabil mai buna decat una mare in care decorurile si obiectele din camera sunt folosite cu zgarcenie si par stinghere. Lucrurile se leaga mult mai bine in Criminal Mind – intri in joc si chiar pare ca esti in camera unui sociopat! Pe masura ce vizitam mai multe camere, incepem sa apreciem din ce in ce mai mult atunci cand atmosfera reda foarte bine tema camerei – unele camere reusesc la capitolul asta, iar altele nu.

De retinut ca tema ramane una politista si nu horror – asa ca nu va fie teama, nu veti iesi traumatizati din Criminal Mind.

Joc si puzzleuri

Senzatia initiala la intrarea in camera este un pic coplesitoare – iar asta e un lucru bun din punctul nostru de vedere. Sunt multe obiecte, elemente, inscriptii si chestii de investigat, iar asta te tine in priza – exact ce trebuie tinand cont de tema camerei.

Nivelul de dificultate este ridicat. Criminal Mind nu este o camera pentru amatori! (dar pana la urma nu oricine ajunge sa fie profiler FBI vanand criminali in serie). Lucrul in echipa este esential – recomandam patru persoane cu experienta pentru aceasta camera: astfel, fiecare persoana sau grup de cate doua persoane se poate concentra pe rand pe cate un aspect din joc sau puzzle. Nu veti avea timp de pierdut in aceasta camera.

Puzzleurile ne-au placut. Sunt foarte, foarte variate, ceea ce reprezinta intotdeauna un bonus. In plus, sunt si suficient de multe si de dificile incat sa fie adevarate provocari. Indiciile va vor prinde bine, pare foarte dificil sa iesi fara ajutorul lor. Am vrea sa scriem unele chestii care ne-au placut in mod special (oare cum reusesti sa ajungi acolo sus? hmmm….) dar ca de obicei nu o putem face; stim ca ne cam repetam cu asta, dar nu la fiecare camera gasim chestii care sa ne ramana ulterior in minte. In fine, de precizat ca n-am gasit niciunul din acele puzzleuri ilogice care devin atat de enervante incat strica farmecul jocului.

Logistica pentru jucatori

Sediul Lockedup este pe Strada Matei Voievod nr. 124 in Bucuresti. Asa cum am spus, persoanele de la receptie au fost foarte prietenoase, am avut o discutie foarte buna inainte de a intra in camera. Siteul Lockedup este bine facut si prezinta toate informatiile necesare pentru jucatori (de altfel, calitatea e siteului este unul din criteriile pe care le luam in calcul atunci cand stabilim ce camere vom vizita).

Lockedup ofera si gift cards – o idee foarte buna pentru momentele acelea dificile in care nu prea stii ce cadou sa faci unui prieten.

Alte informatii si observatii

Pentru informatii suplimentare viziteaza pagina de prezentare pe escapecentral.ro sau siteul oficial Lockedup. La momentul vizitei noastre Lockedup mai opera doua camere: Grey’s Red Room, pe care am vizitat-o (click aici pentru prezentare si aici pentru review) si The Library, o camera pe care nu am vizitat-o inca, dar am fost asigurati ca e mult mai interesanta decat ii spune numele! (click aici pentru prezentare).

Concluzii

Pe masura ce vizitam mai multe camere, pretentiile noastre cresc. Criminal Mind este una din camerele pe care o putem recomanda fara rezerve prietenilor: puzzleuri variate si interesante, o atmosfera bine realizata, nivel de dificultate ridicat (da, ne plac provocarile), un joc care te tine in priza. Bine lucrat.

Good

 • o tema clasica, dar un joc care te prinde si te tine in priza
 • puzzleuri foarte bune, variate si bine gandite
 • o atmosfera bine realizata
8

1 Comment

 1. Ati schimbat notele de la camere? Mi se pare ca s-a schimbat topul, intr-un mod mai corect. Raman curios cum aproximati voi zecimalele la note.
  Nu sunt de acord cu situarea acestei camere pe acelasi nivel cu Dr Connolly. Acolo avem un decor superior, o poveste originala, o camera bine mecanizata, fata de … ghiveciul, la propriu, de elemente din seriale politiste, doar doua elemente mecanice (de baza). Variate nu as zice, le cam gasesti si la altii. Peste un element se poate sarii, iar un puzzle mi s-a parut complicat inutil, fara a da o satisfactie.
  Ca nota este peste Alb si Negru. Intr-adevar acolo se vad elemente de uzura si au o prob. cu igiena la un element, dar daca luam conceptul si interactivitatea puzzle-urilor, la fel, este superior Criminal Mind.
  Camera nu este slaba, ideea generala a grupului cu care am fost, este: de recomandat – da, de impresionat – nu.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password

Sign In