Bonnie and Clyde’s Hideout – Review

By admin on July 6, 2015

Cei de la Lockedup au lansat recent camera Bonnie & Clyde’s Hideout. Stiam ca lucreaza la o camera noua de ceva vreme si o asteptam cu nerabdare pentru ca ne-au placut celelalte camere ale lor (in special Criminal Mind). Asa ca am fost rapid sa o testam.

Ce am descoperit? Totul este bine lucrat, de la atmosfera, design si decoruri pana la puzzleuri si modul in care evolueaza povestea. Jocul te prinde si nu te mai lasa pana la final, dupa 90 de minute in care nu prea stai degeaba. Citeste mai jos reviewul nostru.

bonnie-clyde-446x446

 

Poveste

Camera are o poveste clasica, cea a renumitilor talhari americani Bonnie & Clyde care au devenit notorii prin anii ’30. Dupa ce sunt incercuiti de politie si reusesc sa evadeze, echipa ta trebuie sa investigheze ascunzatoarea in incercarea de a-i prinde pe cei doi si de a restabili increderea populatiei in fortele de ordine. Sa trecem la treaba.

Atmosfera si design

Ca design si amenajare, Bonnie & Clyde e una din camerele acelea care fac impresie buna si iti plac imediat ce intri pe usa. Designul si decorurile din camera redau foarte bine atmosfera de epoca. O mentiune speciala pentru obiectele gasite in camera; toate obiectele si indiciile sunt lucrate cu mare grija pentru a completa povestea si atmosfera camerei. Ne-a placut si colectia de arme a celor doi fugari – o idee foarte tare :) Muzica de epoca contribuie la atmosfera si la un joc foarte dinamic.

Rezultatul este o atmosfera autentica, ce reuseste sa te scoata pentru o ora (sau o ora si jumatate, veti vedea mai jos de ce) din viata cotidiana. Si asta e un lucru bun, pe care nu foarte multe camere reusesca sa il faca cu succes.

Joc si puzzleuri

Bonnie & Clyde aduce o premiera foarte interesanta in randul escape roomurilor bucurestene: camera poate fi jucata de doua ori – o data din perspectiva lui Bonnie si o data din perspectiva lui Clyde (fiecare joc dureaza 60 de minute). Cum functioneaza? Camera si setupul sunt aceleasi, dar intr-unul din jocuri vei juca anumite puzzleuri, iar in celalalt altele; exista un sistem foarte tare de delimitare a fiecaruia din cele doua seturi de puzzleuri, asa ca nu te vei incurca.

Alternativa la cele doua jocuri de 60 de minute este un singur joc cu o durata de 90 de minute, ce include ambele seturi de puzzeluri (varianta aleasa de noi). Nivelul de dificultate este mediu spre ridicat in varianta unui joc de 60 de minute, si ridicat in varianta de 90 de minute. Ne-am chinuit putin la unele puzzleuri, dar indiciile au venit intotdeauna la momentul potrivit pentru a ne scoate din incurcatura.

Puzzleurile din Bonnie & Clyde ne-au placut pentru ca sunt ingenioase si foarte variate (elemente pe care le-am gasit si in camera Criminal Mind). O chestie cool este ca de cele mai multe ori dezlegarea unui puzzle nu iti ofera un indiciu foarte simplu, ci doar o piesa pentru rezolvarea puzzleului urmator – o chestie buna pentru cei carora le plac provocarile.

Exista si tehnologie in camera, dar folosita discret si integrata in poveste, asa cum ii sta bine unei camere care se respecta. Vei gasi si multe lacate, dar deschiderea lor nu e deloc simpla!

Ne-a mai placut si faptul ca povestea jocului evolueaza pe parcursul celor 60/90 de minute, iar camera are mai multe obiective pe care trebuie sa le atingi (nu doar clasica gasire a cheii pentru evadare). Asa cum mai spuneam in alte reviewuri, se vede cum cei care fac camere bune evolueaza de la o camera la alta.

In fine, de remarcat faptul ca pentru o camera foarte noua totul a functionat ca la carte, fara micile probleme care mai apar la alte camere noi.

Logistica pentru jucatori

Am avut parte de o primire calduroasa din partea echipei Lockedup, la fel ca prima data cand i-am vizitat. Sediul Lockedup este pe Strada Matei Voievod nr. 124 in Bucuresti – nu ultracentral, dar foarte usor de gasit. Receptia este frumoasa si bine amenajata, iar siteul este bine facut si prezinta toate informatiile necesare pentru jucatori.

Alte informatii si observatii

Pentru informatii suplimentare viziteaza pagina de prezentare a camerei Bonnie & Clyde pe escapecentral.ro sau siteul oficial Lockedup. Firma mai opereaza doua camere: Grey’s Red Room (click aici pentru prezentare si aici pentru review) si Criminal Mind (click aici pentru prezentare si aici pentru review).

Concluzii

Am jucat in ultimele saptamani diverse camere, unele bunicele, altfele chiar bune; dar Bonnie & Clyde e una din acele mai putine camere care chiar ne-a entuziasmat si pe care o recomandam cu caldura; atat de mult ne-a placut.

Camera poate fi abordata si de incepatori (in jocurile de 60 de minute), dar este ideala pentru jucatorii mai avansati (in varianta de 90 de minute). Daca iti plac provocarile si vrei o camera bine realizata din toate punctele de vedere, atunci Bonnie & Clyde este pentru tine.

 

Good

  • O camera bine realizata din toate punctele de vedere
  • Atmosfera de epoca bine redata prin decoruri, obiectele din camera, muzica si poveste
  • Puzzleuri foarte ingenioase si variate, care te vor tine in priza pana la final
  • Utilizarea inteligenta a tehnologiei
  • Colectia de arme din camera - o idee foarte tare :)
  • Sistemul de joc in doua variante: doua jocuri diferite de 60 de minute sau unul singur de 90

Bad

  • Nimic major
9.2

1 Comment

  1. Chiar foarte bina..cu bun gust. O echipa super tare. Felicitari!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password

Sign In