Survivor Challenge – Review

By admin on July 11, 2016

Am luat o mica vacanta in ultima vreme, dar dorul de escape rooms nu ne-a trecut. Ne-am grabit sa jucam cea mai noua lansare de la Locked Up, una din echipele noastre preferate de operatori escape rooms (camera este operata de LaserMaxx). Survivor Challenge ne-a placut de la inceput pana la sfarsit si ne-a tinut in priza o ora intreaga cu jocuri, puzzleuri si enigme foarte distractive.

 

13507132_1069235586480779_6742465081213250678_n

 

 

Poveste

In Survivor Challenge faci parte dintr-un grup de exploratori care descopera un tinut ascuns. Localnicii tinutului au atras furia zeului Armon, iar singura cale de scapare este gasirea unei statuete magice – Totemul Sacru care va aduce iertarea zeului.

Survivor Challenge este diferita de majoritatea camerelor din Bucuresti, in sensul ca se concentreaza in principal pe puzzleuri si jocuri, si mai putin pe poveste. Rezultatul a fost surprinzator de distractiv.

 

Atmosfera si design

Decorurile si modul de amenajare a camerei reflecta mai degraba atmosfera de joc si distractie decat povestea camerei. Bineinteles ca ne plac povestile si decorurile bogate in camere; dar la Survivor Challenge atmosfera te lasa sa te concentrezi mai bine pe joc (si vei avea destul de lucru!).

Elementele de decor sunt lucrate manual, iar camera e plina de elemente de joc si puzzleuri neconventionale, toate lucrate manual. In Survivor Challenge unele din puzzleuri sunt asa de bine realizate incat devin elemente centrale ale decorului. Coloana sonora este adaptata jocului si evolueaza odata cu acesta.

 

Joc si Puzzleuri

Sa incepem cu cateva lucruri pe care nu le-am gasit in aceasta camera (si carora nu le-am dus lipsa):

 • nu am gasit lacate cu cifru, un concept care s-a cam uzat dupa ce a fost folosit in zeci de camere si de care ne-am cam plictisit
 • nu am gasit nimic de citit: nici jurnale cu scris marunt, nici instructiuni complicate si neclare, nici carti de rasfoit prin biblioteca – chestii care uneori isi au rostul, dar de multe ori te distrag de la joc.

Puzzleurile din camera sunt lucrate manual si se integreaza bine in joc. Practic treci printr-o experienta de o ora in care ai permanent ceva de facut, un mecanism sau un puzzle nou de descoperit si toata lumea se distreaza la maxim. Multe din puzzleuri se bazeaza pe un autentic joc de echipa si nu pot fi rezolvate individual.

Nivelul de sofisticare al puzzleurilor variaza de la simplu la complex, insa toate au o idee originala la baza si nu sunt puzzleuri standard pe care sa le fi vazut prin alte parti. Unele dintre ele sunt neobisnuite, ceea ce sporeste distractia. Nivelul de dificultate al camerei este mediu. O alta bila alba: nu cred ca am avut deloc timpi morti in aceasta camera, jocul a curs de la inceput pana la sfarsit fara sa ajungem in vreun moment de plictiseala.

 

Logistica pentru jucatori

Atentie, camera Survivor Challenge se gaseste in sediul LaserMaxx Arena din Unirea Shopping Center, si nu in sediul Locked Up din Strada Matei Voievod (unde raman celelalte trei camere ale lor). Camera se afla intr-un spatiu special amenajat din LaserMaxx Arena, si nu in spatiul de joc pentru laser tag. De altfel, povestea si jocul Survivor Challenge nu au nicio legatura cu jocul de laser tag, singurul element comun fiind locatia.

Rezervarea camerei se face completand formularul online, iar camera este disponibila si in versiunea pentru copii.

 

Alte informatii si observatii

Pentru informatii suplimentare despre Survivor Challenge viziteaza pagina de prezentare pe escapecentral.ro sau siteul oficial Lockedup. La momentul vizitei noastre Lockedup mai opera trei camere: Grey’s Red Room, Criminal Mind si Bonnie & Clyde’s Hideout (ultima se numara printre preferatele noastre).

Concluzii

Survivor Challenge este o camera foarte reusita si distractiva, care exceleaza la capitolul puzzleuri si tehnica folosita pentru ele. Ne-am distrat de la inceput pana la sfarsit si nici nu ne-am dat seama cand a trecut timpul. V-o recomandam si voua cu caldura.

Good

 • Puzzleuri foarte diverse si neobisnuite
 • Nu veti gasi lacate cu cifru sau carti de rasfoit
 • Toate decorurile si puzzleurile sunt lucrate manual
 • Atmosfera foarte distractiva si dinamica

Bad

 • Decoruri mai simple, dar se leaga foarte bine cu ideea de joc
9

2 Comments

 1. Este o camera foarte, foarte usoara cu puzzle-uri care se bazeaza doar pe indemanare. Desi este distractiva si cu o atmosfera interesanta, nu pot spune ca te captiveaza. Unul dintre puzzle-uri a avut o defectiune care ne-a blocat cateva minute si care ne-a obligat sa luam un hint, desi nu am fi vrut sa facem asta intr-o camera cu un asa nivel de dificultate. La lucruri negative ati pus doar decorurile simple, eu as adauga si locatia. Este foarte greu de ajuns, fiind situata in incinta LaserMaxx Unirea. La telefon nu am primit indicatii prea bune si am ajuns intai in alta parte, apoi cu greu la locatie. Evitati sa mergeti in weekend pentru ca este foarte aglomerat. Noi am fost intr-o sambata si am nimerit in timpul unei petreceri pentru copii, iar galagia de afara se auzea si in interior, lucru destul de neplacut.

  Reply
 2. Am fost cu grupul meu in una din saptamanile trecute.
  Din pacate feedback-ul nostru nu este unul pozitiv. Un Game Master nestiutor cu care doar a facut ca lucrurile sa para neprofesionale (S-a apucat la un moment dat sa faca resetarea camerei cu noi acolo).
  Puzzle-urile uzate si defecte au facut ca experienta noastra sa nu fie placuta (De fiecare data trebuind sa intervina cineva din exterior).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password