Padurea fermecata – Review

By admin on June 17, 2017

Intr-o seara placuta de inceput de vara ne-am hotarat sa vizitam un operator nou Escape Room Adventure. Am ales camera Padurea Fermecata, despre care am citit niste reviewuri interesante. Nu ne-a parut rau deloc: am descoperit decoruri foarte frumoase si puzzleuri mai neconventionale. Cititi reviewul nostru in continuare.

photo-1470478626242-c4f9af4585f9

Poveste

Camerele celor de la Escape Room Adventure au o tema comuna, respectiv povestea personajului Mr. Somebody (nu e nevoie sa jucati prima lor camera, Celula lui Mr. Somebody, pentru a va distra in Padurea Fermecata). Tema camerei suna cam asa: După ce a evadat din închisoare, nu a trecut mult timp și Mr. Somebody a intrat iar în bucluc! Ajuns în vremurile pe când copacii, numiți Ents, puteau să umble liberi, a reușit să o înfurie pe Vrăjitoarea cea rea care a tăiat copacii și a adus iarna veșnică! Vrăjitoarea s-a dovedit a fi prea puternică pentru Mr. Somebody, dar unde’s mulți puterea crește și cu ajutorul vostru copacii își vor recupera Pădurea. Aveți doar 60 de minute până când iarna va acapara tot ținutul. Acceptați misiunea?

Atmosfera si design

Elementul “wow!” al acestei camere este cu siguranta decorul. Intrand in camera chiar ai impresia ca ai pasit intr-o poveste; sigur ca alte camere reusesc cu succes sa re-creeze laboratoare, birouri, inchisori sau camere de hotel; insa un taram de poveste nu e chiar asa usor de amenajat intr-un spatiu limitat. Padurea Fermecata reuseste sa faca acest lucru, si il face bine, cu ajutorul imaginatiei si simtului artistic. Va trebui sa stai putin si sa admiri peisajul inainte de a te apuca de joc. Credeti-ne, chiar merita.

Ne-a placut si cum, prin decor, spatiul de joc pare mai mare, mai generos, si parca uiti ca ai intrat intr-o camera. Foarte dragut. Fundalul sonor este in regula si efectele sonore evolueaza pe masura ce povestea avanseaza.

Joc si puzzleuri

Nivelul de dificultate este ridicat, chestie care ni s-a parut o provocare binevenita. Totusi, n-a fost usor deloc sa avansam in aceasta camera, si multe puzzleuri ne-au pus pe ganduri.

Puzzleurile sunt “altfel”, in general diferite de ce am vazut prin alte camere. Nu toate sunt tehnologizate, ceea ce nu e neaparat un lucru rau, daca vrei sa gasesti si puzzleuri noi si diferite, nu aceleasi mecanisme si idei care s-au raspandit cam peste tot. Nu am gasit foarte multe puzzleuri care sa necesite teamwork, cu exceptia unui puzzle de final in care cam toata lumea participa pentru rezolvarea cu succes.

Ca sa iesi din Padurea Fermecata nu ai nevoie doar de imaginatie si ingeniozitate pentru puzzleuri, ci si de indemanare si foarte multa atentie! Fii atenti la toate indiciile si obiectele din camera, si studiaza cu grija fiecare obiect. Poti avea surprize placute! In fine, ne-a placut si cum unele puzzleuri se legau foarte bine cu tema camerei si nu erau rupte de povestea ei.

Pot sa zic ca am avut si cateva momente de frustrare atunci cand lucrurile nu avansau asa cum ne-am fi dorit, dar s-au rezolvat repede cu cateva hinturi.

Logistica pentru jucatori si alte informatii

Camerele Escape Room Adventure se gasesc pe Strada Temisana Nr. 40, Apartament 1, Bucuresti. Gasesti mai multe informatii despre Padurea Fermecata pe siteul oficial sau in pagina noastra de prezentare a camerei. Cei de la Escape Room Adventure mai opereaza o singura camera, Celula lui Mr. Somebody, iar o alta camera se afla in pregatire.

Concluzii

Padurea Fermecata este o camera foarte draguta cu decoruri frumoase si puzzleuri neconventionale. Atmosfera a fost “wow!”, unele puzzleuri au fost noi si foarte cool (si ne-a placut si entuziasmul persoanei de la receptie!). Nu ratati aceasta camera.

Good

  • Decoruri foarte frumoase
  • Unele puzzleuri neconventionale
  • Alte puzzleuri care se leaga foarte bine cu tema povestii
  • Entuziasmul persoanei de la receptie

Bad

  • Unele puzzleuri pot produce putina frustrare din cauza dificultatii lor sau lipsei de atentiea jucatorilor
8.2

1 Comment

  1. Foarte bine realizata, este o camera care necesita mare atentie la detalii – dintr-un loc unde la inceput nu pare ca ai putea gasi mare lucru scoti la iveala o multime de chestii. Decorul foarte bun, soundtrack-ul ajuta mult la atmosfera. Altfel decat majoritatea camerelor pe care le-am mai incercat. Nota zece pentru staff, chiar ne-a ajutat desi pe noi nu prea ne-a dus capul de data asta. Merita!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password

Sign In