Secretul lui Bachus – Review

By admin on October 4, 2017

Ne-am propus de ceva vreme sa ajungem la una din camerele lansate recent – Secretul lui Bachus. Am reusit pana la urma si ne-am bucurat sa descoperim o camera foarte buna, distractiva si cu unele aspecte diferite fata de ce am mai vazut pana acum. 

fade-front-photo

Poveste

Povestea camerei se bazeaza pe o istorie reala de pe vremea perioadei comuniste: “Un escape room bazat pe o poveste reala a unor vremuri nu demult apuse, in crama lui Bachus nimic nu este ceea ce pare, banii, puterea si interesele ascunse pun bazele unei lumi sordide in care orice intrus este pedepsit drastic.”

Atmosfera si design

Camera Secretul lui Bachus este localizata intr-o crama de vin – un prim element de noutate care ne-a trezit interesul chiar de la inceput. Nu vei gasi o atmosfera sofisticata, dar nici nu ar fi cazul. Decorurile si obiectele din camera sunt autentice, pornind de la multe sticle si butoaie de vin, pana la atmosfera si chiar mirosul specific unei crame; la un moment dat am folosit niste tuica pe bune pentru unul din puzzleuri – cat de tare e asta? Peretii sunt decorati in acelasi stil, iar diversele obiectele din camera contribuie la atmosfera.

O mentine speciala pentru coloana sonora – muzica de petrecere si de pahar de pe vremuri care se leaga foarte, foarte bine cu tema camerei. Lumina este difuza, dupa cum ii sta bine locatiei, asa ca ai toate elementele ca sa intri in atmosfera.

Joc si puzzleuri

Secretul lui Bachus este una din camerele acelea care reuseste sa fie foarte distractiva printr-o combinatie ingenioasa de puzzleuri, poveste si atmosfera. Ne-am distrat de la inceput pana la sfarsit.

Nivelul de dificultate este mediu. Jocul s-a legat foarte bine; nu am avut momente prea lungi sau prea dese de pauza, in care sa cautam rezolvari, dar nici nu pot spune ca am progresat extrem de rapid, adica jocul a durat cu totul putin sub o ora pentru noi. Un dozaj foarte bun.

Un element foarte tare din camera este ca puzzleurile se bazeaza in principal pe elemente mecanice, scripeti, forta gravitatiei si asa mai departe. Sigur ca ne plac camerele sofisticate si pline de gadgeturi; dar in acest caz modul de realizare al puzzleurilor a fost foarte ingenios fara si s-a legat foarte bine cu atmosfera unei epoci deja apuse.

Nu vom intra prea mult detalii, bineinteles, dar unele puzzleuri sunt foarte, foarte haioase si distractive; da, iti pun mintea la contributie, dar pentru multe din ele momentul rezolvarii aduce un rezultat sau un efect vizibil, distractiv si in unele cazuri foarte neasteptat! (lucru care nu face decat sa sporeasca distractia).In Secretul lui Bachus veti avea ocazia sa va testati indemanarea, precizia, lucrul in echipa si ingeniozitatea – nu multe camere reusesc acest lucru. Bineinteles ca veti avea si unele surprize in camera – un alt element pe care il apreciem la camerele care ne plac.

Ne-a placut si modul in care sunt puse la dispozitie indiciile – un sistem cu autoservire, daca putem spune asa :)

Am inteles ca s-a lucrat foarte mult la camera asta, iar rezultatele sunt vizibile in special in ceea ce priveste puzzleurile. Merita sa le vedeti.

Logistica pentru jucatori si alte informatii

Secretul lui Bachus este singura camera de la Escape Room in Crama deocamdata. Insa baietii mai pregatesc si episodul II al aceleiasi povesti, pe care il asteptam cu maxima nerabdare. De asemenea, am inteles ca mai au in plan inca o camera cu tema diferita.

Crama lui Bachus este pozitionata central, pe Strada Gheorghe Manu nr. 8. Veti gasi si loc de pacare daca sunati in prealabil, si veti avea ocazia sa gustati si un vin foarte bun la final!

Concluzii

Ne-a placut Secretul lui Bachus si ne-am distrat pe cinste. Am gasit o camera distractiva, foarte cool, cu o gama variata de puzzleuri si destule elemente neobisnuite care sa ne tina captivati pana la final. Felicitari autorilor!

Good

 • Puzzleuri variate si ingenioase
 • Majoritatea puzzleurilor se bazeaza pe mecanica si nu pe mecanisme electronice - efectul foarte tare in practica
 • Atmosfera autentica de crama, pornind de la obiectele din camera si pana la lumina si muzica; o mentiune speciala pentru coloana sonora!
 • Un joc foarte distractiv care se leaga bine

Bad

 • Nimic notabil
9.3

1 Comment

 1. Nu mi se pare nici pe departe că merită nota.
  Da, foarte, foarte tare decorul, spațiul și muzica.
  Dar astea sunt singurele atuuri ale jocului, fiindcă puzzle-urile sunt atât de ușoare încât pe alocuri pot fi rezolvate de copii de 6 ani, în alte părți trebuie să ai pe cineva cu condiție fizică în echipă, puzzle-urile nu mi s-a părut că se leagă frumos între ele, jocul nu mi s-a părut cursiv deloc.

  În opinia mea, camera e de 7.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password

Sign In