Interviu in exclusivitate: Inside Rooms

Cea mai recenta camera vizitata de noi a fost The Wizarding World of Harry Potter. Am jucat, ne-a placut, asa ca am stat putin de vorba cu cei de la Inside Rooms pentru un scurt interviu:

Escapecentral.ro: Care este povestea Inside Rooms? Cum ati inceput sa va ocupati de escape rooms?

Inside Rooms: In spatele Inside Rooms suntem doi tineri, Alexandra si Vlad, ambii fiind pasionati de designul specializat, unul din noi fiind arhitect iar celalalt inginer agronom. Undeva la mijlocul lunii Martie am auzit de conceptul Escape Room. Am inceput sa ne documentam mai mult, am cautat sa vedem ce exista la momentul acela in Bucuresti respectiv in Romania. Cu cat cercetam mai mult despre acest concept ne-am dat seama ca noi detineam déjà abilitatile cheie pentru a realiza un astfel de proiect la nivel profesional. Iar pasiunea unuia dintre noi pentru cititul romanelor politiste si a scenariilor enigmatice, a fost elementul final in luarea deciziei de a deschide un escape room. In clipa urmatoare eram déjà cu uneltele in mana lucrand la receptie si la prima camera.

 

Harry Library

 

Escapecentral.ro:  Povestiti-ne putin despre camera Harry Potter: de ce aceasta tema? Cat ati lucrat la camera?

Inside Rooms: Facusem o lista lunga de teme posibile pentru realizarea primei noastre camere de evadare. In final am ales tema The Wizarding World of Harry Potter, pentru ca ne dadea posibilitatea de a realiza puzzeluri diverse si foarte fun alaturi de un décor si o atmosfera fabuloasa. Am dorit foarte mult ca decorul sa introduca jucatorii in lumea magica a lui Harry Potter. Pentru a realiza toate acestea au fost nevoie de 2 luni si jumatate de munca continua in care pasiunea si dedicarea au fost cele care ne-au motivat sa nu cedam chiar daca au fost momente de epuizare. Am muncit peste 12 ore pe zi cu rabdare si entuziasm , investind trup si suflet in aceasta camera cat si in receptie. La noi totul este despre escape room pana si toaleta  Dupa cum spuneam firul povestii camerei se imbina perfect cu puzzle-urile, decorul, lumina, muzica creand o atmosfera de vis ca la Hogwarts.

Dorinta noastra cea mai mare a fost sa realizam o camera de evadare care sa fie cel putin la fel de buna sau poate chiar mai buna decat ce exista in momentul acela pe piata. Drept urmare rezultatul nu s-a lasat mult asteptat pentru ca feedback-ul din partea jucatorilor a fost mai mult decat pozitiv.

 

DCIM106GOPRO

Escapecentral.ro: Care este nivelul de dificultate al camerei? Care sunt impresiile jucatorilor dupa joc?

Inside Rooms: Nivelul de dificultate este unul mediu spre ridicat spunem noi, dar nu neaparat datorita complexitatii puzzle-urilor cat mai mult datorita volumului ridicat al lucrurilor pe care trebuie sa le rezolvi in camera. Rata de evadare este de 70%, majoritatea evadand la limita timpului undeva intre 50 si 60 de minute. Jucatorii au fost mai mult decat incantati, confesandu-ne ca au intrat in firul povestii iar experienta finala este una senzationala. Le-a placut decorul, atmosfera, faptul ca puzzele-urile sunt diverse, ingenioase si diferite fata de alte camere de escape room , iar surprizele presarate pe parcursul jocului contribuie la experienta senzoriala de mister si supans. Foarte multi spun ca avem o camera care se ridica la standardul cel mai inalt alaturi de cele mai bune camere din Bucuresti.

 

Harry Potter

 

Escapecentral.ro: Ce parere aveti de numarul mare de camere aparute in ultima vreme? Ar parea ca sunt deja prea multe, unele au inceput sa se si inchida. Cum vedeti viitorul in acest domeniu?

Inside Rooms: Intr-adevar numarul de camere deschise in ultima perioada, este foarte ridicat raportat la numarul de persoane care cunosc acest concept de escape room. Referitor la cele care s-au inchis probabil sunt mai multi factori care au dus la inchiderea lor, respectiv bugetul alocat camerelor in prima faza rezultand camere de o calitate inferioara celor existente déjà , urmand ca in consecinta sa nu mai poata fi sustinuta financiar afacerea.

Revenind la viitorul acestui domeniu cel mai probabil pe piata vor ramane cele mai bune camere care ofera un tot unitar, aici ne referim la felul cum esti primit, receptie, personal, décor, atmosfera, puzzle-uri , muzica, toate acele elemente de care sunt nevoie pentru a creea o camera de evadare de o calitate exceptionala. Cu siguranta operatorii existenti si cu experienta in domeniu, vor deschide noi camere sau le vor inlocui pe cele mai vechi, din dorinta de a oferi mereu ceva nou si atractiv iubitorilor de escape room. Cat despre operatorii care vor mai aparea trebuie sa ia in considerare ca standardele camerelor de evadare au crescut considerabil in ultima vreme si sunt tot mai multe camere foarte bune iar pentru a face fata pietei vor trebui sa activeze cu un produs si serviciu excelent.

 

Making Off Receptie

 

Escapecentral.ro: Ce planuri de viitor aveti voi? Pe cand urmatoarea camera de la Inside Rooms?

Inside Rooms: Planuri de viitor sunt, mereu au fost, mereu vor fi. Reusind sa ajungem in topul celor mai bune camere doar cu prima noastra camera, am primit convingerea ca putem face mai mult, defapt totul este despre evolutie. Lucram in prezent la urmatoarea camera, care se va numi Cabin in the Woods si dorim ca prin ea sa ducem experienta de tip escape room la un alt nivel. Mai multe nu vrem sa spunem inca, decat ca deschiderea acesteia va fi in toamna.

 

Escapecentral.ro: Care sunt top 5 camere preferate de voi? (in afara de a voastra,
bineinteles)

Inside Rooms: Consideram ca in momentul de fata nu putem preciza un top 5 camere preferate. Datorita timpului liber limitat nu am apucat sa vedem toate camerele la care am fi vrut sa mergem . Avem 2 camere care ne-au placut foarte mult dar cu siguranta clasamentul s-ar schimba la fiecare camera noua vizitata. Asadar dorim sa revenim cu acel clasament imediat ce o sa vizitam ce ne-am propus. Va multumim pentru vizita, pentru aprecieri si pentru review-ul acordat. Ne bucuram ca v-a placut asa mult camera noastra “ The Wizarding World of Harry Potter” si bineinteles va asteptam la urmatoarea camera cand va fi cazul.

 

Escapecentral.ro: Multumim!

Nota: Imaginile prezentate in acest material au fost furnizate de Inside Rooms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>