Interviu: The Void

Dupa ce am jucat camera Coven si ne-a placut foarte mult, le-am trimis celor de la The Void cateva intrebari. Raspunsurile lor sunt mai jos.

 

phnmbpecnggigbhc

Escape Central: Care este povestea The Void? Cine sunteti voi si cum v-ati apucat de escape rooms? 

The Void: Suntem o echipa restransa formata din vechi prieteni. Ideea ne-a venit, evident, dupa ce am jucat cateva camere de escape room, prin 2015. Era pe la inceput industria atunci, si camerele jucate nu prea ne-au impresionat, simteam ca le lipseste ceva, dar ne-a placut foarte mult conceptul si posibilitatile pe care le ofera, asa ca ne-am gandit ca putem face si noi asta, si mai bine. Intre timp, insa, au aparut cateva  camere excelente.

De partea de business nu prea ne-a pasat, nici macar nu am avut un plan de afaceri, am facut totul din pasiune si am invatat lucrurile din mers.  Singurul lucru care ne-a interesat a fost ca jucatorii care ne calca  pragul sa aiba o experienta cat mai placuta si marcanta.

Escape Central: Cum v-a venit ideea camerei Coven? Care a fost procesul de realizare a ei? Cat timp ati lucrat si cum s-au desfasurat pregatirile?

The Void: De cand am inceput acest demers am avut 3 teme asupra carora ne-am hotarat, iar una dintre ele a fost o ‘casa bantuita’. Pe masura ce construiam camera simteam ca lipseste ceva din poveste, si ne-a venit ideea cu vrajitoarele.

Tot proiectul a durat in total 14 luni. Asta si din cauza ca multe lucruri au fost facute de la zero, in-house: scenariu, soundtrack, decoratii, o mare parte din programare, puzzle-uri si mecanisme etc. Cand ne-am apucat de construirea camerei aveam o schita a camerei si o lista de puzzle-uri, dar jumatate din proiect a fost conceput pe parcurs. Am fost foarte exigenti cu noi si am facut constant modificari la proiect. Sincer, nici acum nu suntem in totalitate multumiti de camera si pe masura ce e jucata tot mai mult, descoperim lucruri care nu  ne plac, iar camera e in continua schimbare, inca mai facem mici schimbari cu scopul de a o imbunatati. Nu ne e teama sa incercam abordari noi, si asta ne ajuta sa intelegem ce face un joc sa fie bun, capatand experienta pentru proiectele viitoare.

oboiaomcnmilfjci

Escape Central: Cui se adreseaza camera si care sunt reactiile jucatorilor? Noua ni se pare una din cele mai tari camere din Bucuresti!

The Void: Camera se adreseaza in principal adultilor, cu sau fara experienta. Din observatiile noastre, jocul merge mai fluid in echipe de 4-5 jucatori. Atat echipele de incepatori cat si cele cu mai multa experienta sunt fascinate de joc si de atmosfera. Asta e cea mai satisfacatoare parte a meseriei, cand vezi entuziasmul pe fetele oamenilor.

Escape Central: Ce ne puteti spune de cealalta camera a voastra, Madhouse?

The Void: Madhouse e primul proiect marca The Void si a fost deschisa in vara anului 2016. Avand mult mai putina experienta la vremea respectiva, e mai putin elaborata decat Coven, si se poate vedea evolutia noastra. Insa, ca si Coven, e o camera in continua schimbare si chiar are loc un upgrade substantial al camerei, urmand a fi terminat pana la 1 decembrie. De la inceput ne-a placut sa incercam lucruri noi, asa ca veti gasi numai puzzle-uri originale la Madhouse.

kfodlbekfkcnbiph

Escape Central: Care sunt planurile de viitor? Ati inceput deja sa lucrati la urmatoarea camera?

The Void: Avem doua camere in stadiul de proiect. Pentru urmatoarea, in ianuarie vom incepe lucrarile propriu zise, si bineinteles, vom face tot posibilul sa fie si mai buna decat Coven. Vrem sa facem mereu lucruri noi, si vom incerca multe lucruri neortodoxe.

Escape Central: Ce camere interesante ati jucat in Bucuresti in ultima vreme?

The Void: In ultima vreme am fost cam lenesi la capitolul asta, si nici nu au mai fost asa multe camere lansate. Recomandam Indiana Jones de la Escape Arena, Lord of The Rings de la 60minutes, The Judge de la 911 escape printre altele. De asemenea, clientii ne-au spus recent lucruri foarte bune despre Prohibition de la The Codex si Chernobyl de la LockedUp, cu siguranta le vom vizita si noi.

gjldikoghflffggn

Escape Central: Cum vedeti viitorul jocurilor Escape Room in Bucuresti? A fost o euforie intr-o perioada anul trecut, cand se lansau foarte multe camere noi, dar in ultima vreme lucrurile s-au mai linistit.

The Void: Au fost multi operatori care ‘si-au incercat norocul’ in business-ul cu escape rooms si piata s-a suprasaturat. Anul acesta cred ca au fost mai multe camere inchise decat deschise si piata pare ca s-a stabilizat. Ca operator nou e destul de greu sa intri pe piata in momentul de fata pentru ca standardele sunt foarte ridicate si e nevoie de investitii si timp de executie din ce in ce mai mari.

Cu toate astea, publicul pentru astfel de activitati e in crestere, si nu le vad sa dispara prea curand. Conceptul de Escape Room devine un pretext pentru ideea de jocuri in realitate, multe dintre camere neavand ca scop evadarea, decat intr-un mod simbolic. Cu siguranta vor aparea lucruri foarte diferite de ce exista in momentul de fata, atat ca scop cat si ca tip de gameplay, durata de joc etc.

Escape Central: Multumim!

 

2 Comments

  1. foarte tare camera, multe elemente surpriza, ne-am incurcat un pic la final, dar am iesit cam la fix
    singurul minus din partea mea e ca a fost cam intuneric, stiu ca e specific tematicii, dar pentru miopi bezna mai lipsea :))

    Reply
    • :)))

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>