Interviu: 60 Minutes

Am jucat de curand noua camera Lord of the Rings – Isengard Unleashed de la 60 Minutes si ne-a placut. Asa ca am facut un interviu cu cei de la 60 Minutes, cititi-l mai jos.

56980848_2244756668880706_3663602877240180736_o

Escape Central: Ne-a placut Isengard Unleashed. Care este povestea camerei si cat a durat realizarea ai? Cum au decurs pregatirile?

60 Minutes: Poveste camerei incepe imediat dupa lansarea LOTR – Mines of Moria. Am observat ca genul acesta de escape room este foarte apreciat de clienti si atunci am hotarat sa facem si partea a doua. De lucru ne-am apucat prin iunie 2017 si am terminat treaba in aprilie 2019. Dar au fost si perioade in care proiectul a fost lasat in asteptare. Pregatirile au inceput cu o schema a impartirii spatiului de joc si au continuat cu achizitionarea materialelor de constructie. Materiale care nu au fost suficiente, evident. :)

31fd3237-050e-4d7d-a14d-e9a509a6b52a

Escape Central: Puzzleurile mecanice din camera sunt foarte ingenioase si o diferentiaza de alte camere din Bucuresti. Cum le proiectati? Cat de dificila este realizarea lor?

60 Minutes: Proiectarea puzzle-urilor a fost facuta strict pe disponibilitatea spatiului. In functie de spatiul disponibil, am facut un puzzle mai mare sau mai mic. Realizarea acestor puzzle-uri este foarte dificila. Muuult mai dificila decat rezolvarea lor. :) Trebuie luate in calcul mai multe aspecte: functionalitate, rezistenta in timp, reducerea posibilitatii de accidentare a jucatorilor, grad de dificultate…si altele. Dupa realizarea lor, urmeaza testarea. S-a intamplat de multe ori sa regandim un puzzle sau sa-l ajustam dupa testare. Este un proces foarte greoi.

 

IMG_6434

Escape Central: Care sunt reactiile jucatorilor despre Isengard Unleashed?

60 Minutes: Reactiile, bineinteles, sunt impartite. Nu poti satisface asteptarile tuturor jucatorilor intr-o singura camera. Marea majoritate a jucatorilor apreciaza foarte mult camera. Mai ales echipele care au apreciat si “Mines of Moria”. Cum actiunea se desfasoara in fortareata Helm’s Deep, in mijlocul bataliei cu armata de orci ai Isengardului, este normal ca puzzle-urile sa fie mecanice, iar fluxul jocului sa fie alert. Nu va ateptati ca in aceasta camera sa gasiti ghicitori a caror rezolvare va dau diverse coduri pentru lacate. Nu! Totul este mecanic si este nevoie de indemanare, logica si foaaarte multa munca in echipa.

 

IMG_5347

Escape Central: Camera este a doua din seria voastra cu Lord of the Rings. Vor mai urma si altele? Care sunt planurile de viitor?

60 Minutes: Inca nu am luat o decizie cu privire la tematica urmatoarei camere. Dar cu siguranta si urmatoarea camera va fi cel putin la fel de spectaculoasa.

 

IMG_5033

Escape Central:  Ce parere aveti despre evolutia pietei jocurilor escape room in Bucuresti? Ati mai jucat camere bune in ultima perioada pe care sa le receomandati cititorilor nostri?

60 Minutes: Din pacate, Isengard Unleashed ne-a ocupat mai tot timpul. In ultima perioada nu am mai jucat camere. Ce-i drept, am si evitat acest lucru pentru a nu influenta autenticitatea camerei noastre. :)

 

Escape Central: Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>