CSI Bucuresti – Review

By admin on June 21, 2015

Am jucat recent camera CSI Bucuresti a celor de la Quest Mission. Am gasit o camera aranjata, cu tema politista si un nivel de dificultate redus – numai buna pentru incepatori.

 

1920x1080 Wallpaper

 

Poveste

Povestea camerei este inspirata din serialul cu acelasi nume (CSI). Nu va faceti griji, nu veti gasi crime si cadavre, ci o poveste politista clasica: a fost furat celebrul diamant White Diamond iar in timpul anchetei au disparut cateva ‘probe’ din Biroul C.S.I. Bucuresti. Misiunea ta este sa afli cine este hotul, sa recuperezi diamantul si sa-l predai in maxim 1 ora. Suna simplu.

Atmosfera si design

Camera este ingrijit realizata. Desi CSI Bucuresti nu este una din cele mai noi camere, totusi decorul si obiectele din camera nu erau uzate asa cum se mai intampla cu camere lansate mai demult. Camera are un balcon cu o priveliste foarte draguta, chestie care se lega foarte bine cu tema.

In camera vei gasi un design adaptat temei, cu elemente pe care te-ai astepta sa le gasesti intr-un birou de politie (din filme!). Insa ne-ar fi placut putin mai multa atentie acordata decorurilor – camera era destul de mare si ar mai fi putut fi decorata mai bogat. Fundalul sonor nu a fost memorabil. Toate acestea duc la o atmosfera nu foarte e intensa. E rau, e bine? Cert e ca poti avea un joc relaxat, fara stres, numai bun pentru o seara dupa mers la serviciu.

Joc si Puzzleuri

Nivelul de dificultate este redus spre mediu. Puzzleurile sunt usor de rezolvat, mai ales intr-o echipa de patru, asa ca recomandam camera si jucatorilor incepatori (sau in special jucatorilor incepatori). Am gasit cam multe lacate in camera (dar asa e la politie…). Insa din fericire nu am gasit puzzleuri din acelea ilogice care nu prea au sens si care pot strica o camera cu totul. Asta e bine.

Lucrul care ne-a placut cel mai mult la aceasta camera a fost diversitatea puzzleurilor. Chiar daca sunt relativ simple, asta nu inseamna ca nu trebuie sa iti pui mintea la contributie. De asemenea, la o camera mai usoara e important sa ai mai multe puzzleuri, nu putine si simple, ca sa nu termini camera in 20 de minute daca ai experienta. CSI Bucuresti a avut destule! Au fost si cateva care ne-au dat usoare batai de cap, n-a fost totul chiar asa de simplu. In plus, conteaza si atentia la detalii, analizeaza cu atentie tot ce se gaseste in camera, pentru ca (aproape) tot se va folosi la ceva.

La un moment dat, pe parcurs, se va intampla ceva destul ce cool care va spori nivelul de atractivitate. Dar nu intram in detalii :)

Logistica pentru jucatori 

Camerele Quest Mission se gasesc pe Strada Amzei Nr. 1, Etaj 2 (la intersectia Strazii Piata Amzei cu Calea Victoriei), intr-o zona foarte draguta. Dupa cum spuneam, ne-a placut si privelistea de la balcon. Receptia este bine amenajata iar siteul web este in regula. Hinturile se primesc printr-o statie tip walkie-talkie.

Alte informatii si observatii

Rezervarile prin email necesita confirmare prin click pe linkul primit in mail. Pentru informatii suplimentare despre CSI Bucuresti mergi la pagina noastra de prezentare sau pe siteul oficial Quest Mission. Quest Mission mai opereaza o camera, MI: Agent Dublu (detalii aici) si mai pregatesc o camera noua, Secretul lui Da Vinci. Camerele pot fi jucate si in Constanta – detalii pe siteul Quest Mission.

Concluzii

CSI Bucuresti este o camera cu puzzleuri simple, dar bine realizata. Chiar daca atmosfera nu ne-a prins asa de mult (poate din cauza nivelului redus de dificultate), camera este numai buna pentru un joc relaxat dupa o zi grea la birou, sau pentru jucatori cu mai putina experienta. Recomandam camera si celor care nu au mai jucat niciodata un Escape Room – ar putea fi o introducere potrivita in acest tip de jocuri.

Good

  • Camera ingrijit realizata
  • O chestie interesanta pe la jumatatea jocului (nu intram in detalii!)
  • O alegere ideala pentru incepatori (chiar si cei care nu au mai jucat niciodata)
  • Puzzleuri diverse

Bad

  • Nivel de dificultate redus (nu e ceva rau, dar e bine de stiut)
  • Fundalul sonor nu contribuie la atmosfera
  • Ne-ar fi placut decoruri putin mai bogate
7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password