Prohibition – Review

By admin on January 6, 2018

Dupa ce ne-am simtit foarte bine la Murder at the Royal Mansion, am hotarat sa jucam si cea mai noua camera de la The Codex (una din cele trei firme care a lansat jocul de care aminteam mai devreme). Am ales camera Prohibition – Al Capone’s Speakeasy, cea mai noua camera The Codex oferind un joc cu cateva elemente noi pentru un escape room. Cititi reviewul nostru in continuare.

20988842_1104092133058210_3071309064552267240_o

Poveste

Camera are ca tema perioada palpitanta a prohibitiei in Statele Unite din anii ’20. Dupa cum spune siteul oficial, “Calatoreste inapoi in „The Roaring 20s”, peste ocean, in capitala mafiei si infiltreaza-te in banda lui Al Capone. Insa pentru a trece drept unul de-al lor, va trebui să arati ca ei, sa te comporti ca ei, sa gandesti ca ei. Indeplineste-ti misiunea si vei scapa cu viata. Esueaza si vei simti pe pielea ta razbunarea celui mai temut interlop…”

Atmosfera si design

Atmosfera camerei este bine realizata. La acest lucru contribuie cateva inovatii pentru un escape room din Bucuresti, care adauga farmec jocului. Evident ca va trebui sa te costumezi in mod corespunzator pentru ca echipa ta sa treaca drept demni reprezentanti ai mafiei. Vei avea la dispozitie elemente de costumatie haioase si care fac jocul si mai distractiv. Mai departe, camera Prohibition este singura din Bucuresti care utilizeaza conceptul de live performance. Mai exact, aceasta inseamna ca vei interactiona cu un personaj real pe care il vei descoperi in joc, si a carui prezenta face parte integranta atat din atmosfera, cat si din unele puzzleuri. E un concept foarte tare, pe care speram sa il vedem din ce in ce mai des in escape rooms (atentie, varianta de joc cu live performance este disponibila doar in zilele de marti si joi).

La atmosfera contribuie si coloana sonora, cu muzica antrenanta specifica perioadei. Spatiul de joc nu este foarte mare, dar este folosit in mod creativ. Vei gasi multe elemente de decor specifice temei si perioadei, precum si un spatiu principal de joc amenajat ca la carte.

Joc si puzzleuri

Nivelul de dificultate este redus spre mediu, astfel incat camera se adreseaza tuturor categoriilor de jucatori – atat celor experimentati cat si celor la inceput de drum. Multe din puzzleuri sunt distractive si necesita lucru in echipa, chiar daca nu sunt neaparat foarte complexe sau neasteptate. Jocul curge destul de bine fara blocaje sau puzzleuri excesiv de abstracte. Ne-a placut modul in care personajul prezent in joc iti ofera indicii si face parte integranta din unele puzzleuri. Asa ca fii atent la tot ceea ce se spune, s-ar putea sa iti foloseasca! De precizat ca jocul este disponibil doar in varianta in limba engleza (inclusiv interactiunea cu personajul din joc va fi in engleza).

Ne-a mai placut si faptul ca puzzleurile erau foarte bine legate de tema jocului, iar succesiunea lor creaza povestea din joc (spre deosebire de alte camere in care puzzleurile nu se leaga neaparat cu tema, aceasta din urma fiind doar un pretext pentru o colectie de puzzleuri fara prea mare legatura intre ele). In aceasta camera ai o misiune clara, pe care trebuie sa o urmaresti pas cu pas pana la obiectivul final (pe care este posibil sa il atingi sau nu). In aceasta camera chiar pare ca faceai parte dintr-o poveste.

Logistica pentru jucatori si alte informatii

The Codex opereaza si alte camere – Challenge Rooms, Secret Society, Sleepy Hollow si Prietenii Legendare (camera realizata impreuna cu brandul de bere Ursus). Gasiti camerele lor la adresa Strada Traian Nr. 109. Informatii suplimentare sunt disponibile si pe siteul firmei. Ne-a placut si faptul ca echipa Codex este formata din persoane pasionate si entuziaste cu care am stat de vorba cu placere.

Concluzii

Va recomandam aceasta camera pentru o seara distractiva intr-un grup de prieteni. Recomandarea noastra este sa jucati camera in varianta cu live performance, pentru o experienta noua in randul escape rooms din Bucuresti. Prohibition este si o varianta foarte buna pentru jucatorii incepatori, care nu au experienta foarte mare in jocurile de acest tip.

Good

  • Experienta de joc in varianta live performance, in care interactionezi cu un personaj real - o idee foarte tare
  • Elementele de costumatie care contribuie la atmosfera
  • Coloana sonora bine realizata
  • Puzzleuri care fac parte din poveste
9.3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password