Haunted Hotel – Review

By admin on January 18, 2020

Ne-am distrat foarte tare la camera Not Another Vampire Story de la The Codex, asa ca nu am ratat nici cea mai noua creatie a lor, Haunted Hotel. Citeste in continuare reviewul nostru. 

haunted-hotel-escape-room-the-codex-736x414

 

Poveste

Pagina de prezentare a camerei ne povesteste asa: “E noaptea de Halloween și ești în drum spre o petrecere când mașina ta se strică în mijlocul drumului. Nu ai pic de semnal la telefon, nu e nimeni care te-ar putea ajuta și nicio casă în jur. Dar observi niște lumini care clipesc în departare. Fără alte opțiuni, decizi să mergi într-acolo și descoperi cu ușurare un hotel micuț, dar izolat. Cu siguranță cineva de acolo te poate ajuta. Recepția e caldă și primitoare, dar nu pare să fie nimeni în tot hotelul… Brusc ți se pare că se face foarte frig și te cuprinde un sentiment neplăcut. Ceva e in neregulă cu locul acesta, ar trebui să fugi cât mai poți!”

 

Atmosfera si design

Haunted Hotel este o realizare foarte buna din punct de vedere al designului. Desi camera nu este foarte mare din punct de vedere al spatiului disponibil, decorul este foarte bun, iar dupa primul pas in aceasta camera ai si intrat in povestea jocului. Atentia la detalii se vede in toate obiectele de decor, care fac parte atat din designul camerei, cat si din puzzleuri, ceea ce le sporeste atractivitatea. Camera foloseste multe efecte speciale pe masura ce povestea se desfasoara, asa ca nu va veti plictisi nicio secunda. Desi tema camerei este horror, aceasta nu foloseste trucuri ieftine pentru a va speria, atmosfera sumbra fiind redata prin decoruri si efecte speciale.

 

Puzzleuri

Si puzzleurile sunt foarte reusite in camera pentru ca se leaga foarte bine cu povestea, decorurile si atmofera. Nu veti gasi elemente scoase din context in aceasta camera, sau puzzeluri abstracte sau absurde cum mai intalnim prin alte parti din cand in cand. Nivelul de dificultate este relativ ridicat – am inteles ca multe echipe au avut probleme in a rezolva toate enigmele, asa ca luati-o ca pe o provocare!

Gama de puzzleuri este foarte variata in Haunted Hotel. Am descoperit cu placere si cateva puzzleuri unice in aceasta camera. Se pune foarte mult accentul si pe jocul in echipa, multe puzzleuri necesitand participarea mai multor jucatori. Camera este in intregime automatizata si te invita sa ii descoperi rand, pe rand, secretele.

 

Logistica pentru jucatori

Camerele The Codex se gasesc la sediul firmei din Strada Traian Nr. 109, Sector 2, Bucuresti. Mergeti pe www.thecodex.ro pentru rezevari si detalii. Aici am mai jucat Not Another Vampire Story (click aici pentru review) si Prohibition (review).

 

Concluzii

Haunted Hotel este o noua camera excelenta de la The Codex, remarcabila prin design, atmosfera si creativitatea folosita in realizarea puzzleurilor. Consideram ca aceasta este o camera de neratat atat pentru pasionatii de escape rooms cat si pentru jucatorii incepatori.

Good

  • Efecte speciale deosebite
  • Puzzleuri ingenioase, unele dintre ele unice
  • Lucrul in echipa
  • Atmosfera bine realizata

Bad

  • Nu am gasit
9.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password