A Hollywood Murder Mystery – Review

By admin on October 7, 2020

Urmatoarea camera pe lista noastra de joc, dintre cele lansate in ultima perioada, era A Hollywood Murder Mystery. Stiam ca echipa The Codex lanseaza unele dintre cele mai distractive camere din Bucuresti, si mai stiam si conceptul general al camerei, care parea interesant. Am fost foarte curiosi sa jucam aceasta camera si sa vedem daca cei de la The Codex au mentinut nivelul de fun. Concluzia, in doua cuvinte? Super-distractie! Cititi reviewul nostru in continuare. 

hollywood-murder-mystery-escape-room-the-codex

Poveste

Povestea camerei de pe siteul oficial suna cam asa: “Scandal și stupoare la Hollywood: orașul plin de intrigi, strălucire și eleganță e zguduit din temelii de dispariția misterioasă a actriței principale din cea mai nouă producție a studiourilor MGM! În calitate de investigatori de top ai celei mai faimoase agenții de detectivi din Los Angeles, ați fost chemați pe platourile de filmare pentru a cerceta cazul și a răspunde întrebării de pe buzele tuturor: unde este Rita Haysmith? Îmbarcați-vă într-o aventură captivantă, plină de suspans și intrigă, menită să vă testeze abilitățile de investigatori și capacitatea de intuiție și deducție!”

Atmosfera si design

A Hollywood Murder Mystery este un joc cu elemente neconventionale pe care nu le veti intalni in alta parte si care contribuie la o experienta de joc distractiva. In primul rand, spatiul de joc arata foarte cool, actiunea desfasurandu-se atat in rulota actriteti disparute cat si in spatiul outdoor din jurul ei. Recomandam sa jucati acest escape room in cursul serii, cand zona de joc si modul de iluminare in mod special arata absolut spectaculos. Schimbarea de decor dintr-un spatiu indoor intr-unul outdoor si inapoi este un element nou intr-un escape room, care ne-a placut foarte mult.

In al doilea rand, asa cum am mai vazut la The Codex, si in Hollywood Murder Mystery interactionezi cu un personaj real in timpul jocului (Hello!). E o chestie foarte cool, credeti-ne!

Dupa ce am aflat de acest joc, am fost curiosi in legatura cu modul in care se poate desfasura experienta de joc intr-o rulota. Ei bine, putem sa va zicem ca rezultatul a fost foarte cool (iar rulota este suficient de incapatoare pentru 2-3 persoane – echipa recomandata in acest caz). The Codex au reusit sa potriveasca bine atmosfera unei rulote de vedeta de cinema din vremuri de demult cu puzzleuri interesante si ingenioase. Rezultatul? O atmosfera foarte bine realizata si un joc foarte distractiv.

Sunt multe elemente de decor folosite in mod inspirat in rulota, care contribuie la o atmosfera autentica. O mentiune speciala si pentru coloana sonora, care ne-a atras in mod deosebit atentia in aceasta camera – antrenanta, distractiva si foarte potrivita cu tema camerei.

Joc si puzzleuri

Puzzleurile din acest joc au fost o surpriza. Dupa un decor si atmosfera bine realizate, ne asteptam la puzzleuri relativ simplute ca mod de rezolvare si complexitate. Pana la urma, ce poti face intr-o rulota? Ei bine, nu a fost deloc asa! Desi la prima vedere arata ca o rulota perfect normala de vedeta (ha!), spatiul de joc este de fapt impanzit cu puzzleuri ingenioase si care iti pun mintea la contributie.

Ne-a placut modul in care puzzleurile folosesc spatiul disponibil si elementele de decor. In plus, chiar daca spatiul de joc nu este neparat foarte generos, asta nu inseamna ca nu este suficient loc pentru surprize pe parcursul jocului. Iar personajul real care te ajuta in joc si elementele de joc aflate outdoor, in afara rulotei, fac experienta de joc si mai dinamica.

Sincer, nici nu stim cand au trecut cele 60 de minute.

Logistica pentru jucatori si alte informatii

Camera A Hollywood Murder Mystery se gaseste la locatia The Codex din Strada Traian Nr. 109. Mergeti pe siteul www.thecodex.ro pentru detalii despre camera si rezervari. Am mai jucat la The Codex si camerele Prohibition, Not Another Vampire Story si Haunted Hotel (click pe linkuri pentru reviewul nostru la fiecare din ele). Ne-au placut toate trei si vi le recomandam (nu ratati Not Another Vampire Story – ne veti multumi mai tarziu pentru recomandare).

In fine, ne-a placut si la The Codex faptul ca se aplica masurilde protectie si dezinfectie impotriva virusului Covid-19. Nu ne-am facut griji din acest punct de vedere.

Concluzii

Mottoul The Codex de pe siteul propriu este “Cele mai fun escape rooms din Bucuresti”. Ei bine, dupa ce am jucat mai multe camere la ei, putem spune din experienta ca s-ar putea chiar sa fie adevarat :)

Daca vreti sa jucati un joc cool si fun, cu elemente diferite de ce ati mai vazut pana acum la un escape room, atunci mergeti la Hollywood Murder Mystery si nu veti regreta. Dar va trebui sa va grabiti: jocul nu va mai fi disponibil foarte mult timp in acest an pentru ca nu poate fi jucat daca se face frig afara. Nu il ratati!

Good

  • Decoruri foarte frumoase
  • Modul de iluminare a spatiului de joc - neaparat jucati acest joc seara
  • Coloana sonora foarte bine realizata
  • Un joc foarte distractiv, asa cum era de asteptat de la The Codex

Bad

  • Nu este cazul
9.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password