Tahicardia – Review

By admin on June 13, 2021

Am asteptat cativa ani o camera noua de la echipa The Void dupa ce am jucat mai demult excelenta lor realizare, Coven. Ei bine, de curand asteptarea a luat sfarsit odata cu lansarea noii lor camere numita Tahicardia. Bineinteles ca nu am ratat-o. Eram curiosi sa vedem in ce masura cei de la The Void au mentinut standardul si ce au reusit sa produca dupa 4 ani de la ultima lansare. Pe scurt: o experienta de 100 de minute pur si simplu excelenta care ne-a tinut in priza de la inceput pana la sfarsit. Cititi reviewul detaliat mai jos. 

Tahicardia-background-nou-1024x576

Poveste

Camera are din nou o poveste cu tema horror. Pe scurt, de pe siteul oficial: Sunteți un grup de vloggeri pasionați de explorări urbane, care într-o seara decide să viziteze o clădire abandonată, despre trecutul căreia se vehiculează tot felul de legende urbane. Ghinionul vostru este că o să aflați pe pielea voastră, că uneori, legendele urbane sunt reale.

Suna tare. Ca de obicei la The Void, experienta incepe cu vizionarea unui scurt film de prezentare a povestii camerei la receptie, inainte de joc. Ne place abordarea, mai ales ca filmul e produs destul de bine si are rolul unui prim pas de introducere in atmosfera camerei. Dar, destul cu povestile, sa trecem la fapte.

Atmosfera si design

Decorurile sunt foarte bine realizate, iar anii de munca la aceasta camera se vad. Estetica este una industriala cu mult fier si cu conducte, indicatoare, manete, scari de metal si usi masive de otel. Tahicardia nu este o camera cu decoruri finute si ingrijite, suprafete lucitoare sau culori stridente, ci cu decoruri masive si originale lucrate manual. Rezultatul este un nivel ridicat de autenticitate care contribuie la poveste.

Elementele horror sunt subtile si nu se bazeaza pe sperieturi ieftine ci pe tensiunea permanenta creata de lumina, sunet si decor. Decorurile masive de metal, semi-intunericul aproape permanent si elementele sonore discordante creeaza o camera inchegata cu o atmosfera aparte, sumbra si apasatoare care te prinde din primul minut de joc.  Ne-a placut la nebunie.

Spatiul de joc este extraordinar de bine folosit. Lucrurile se intampla in diverse locuri, cotloane si unghere, unele mai greu accesibile, pe care trebuie sa le ai in vedere simultan ca sa poti avansa. In aceasta camera am vazut si una din cele mai bune utilizari ale iluminatului, daca nu cea mai buna de pana acum. Pe langa contributia generala la atmosfera, iluminatul selectiv al unor anumite zone pe parcursul jocului focuseaza in mod subtil atentia jucatorilor pentru a le permite sa avanseze.

Sunetul este utilizat la fel de inteligent, la randul lui, si ajuta in anumite etape la intelegerea functionarii puzzleurilor. Toate acestea sunt completate de tot felul de efecte speciale, dintre care cel putin unul este o premiera in mod clar, o sa il simtiti pe pielea voastra!

Puzzleuri

Am vorbit de atmosfera, dar si puzzleurile sunt pe masura. Tahicardia este o camera care te pune in mod serios la treaba. Puzzleurile au un look&feel foarte mecanic si multe din ele necesita indemanare si chiar efort fizic pe langa atentie si ingeniozitate, ceea ce a fost un bonus neasteptat. Bineinteles ca totul se bazeaza pe un nivel ridicat de tehnologizare, dar aceasta este in spate si doar face lucrurile sa se intample.

Prin urmare, Tahicardia nu este o camera in care trebuie doar sa cauti indicii si apoi sa apesi pe butoane, ci necesita efort si implicare. Ritmul este extrem de alert iar pentru noi toata experienta a fost intensa pe parcursul a 100 de minute (durata de joc a camerei este mai mare decat o ora traditionala).

Puzzleurile sunt foarte variate si foarte multe. Cea mai mare parte din ele trebuie rezolvate in echipa si nu pot fi abordate in mod individual. Ne-a placut si faptul ca trebuie sa folosesti elemente din spatii de joc diferite pentru multe din ele. Nu putem intra in detalii, dar toate puzzleurile se leaga foarte, foarte bine cu atmosfera si decorurile asa cum se intampla in camerele bine realizate. Din primul minut in care ai intrat in camera si pana la final vei uita de lumea de afara nu doar datorita atmosferei, ci pentru ca vei avea mult de lucru.

Tot asa cum se intampla in camerele bine realizate, nu am gasit aici niciun puzzle abstract, care sa nu faca sens decat in mintea celor care au creat camera dar nu si pentru jucatori. Totul are logica. Asta nu inseamna un nivel de dificultate scazut, dimpotriva. Nivelul de dificultate este mediu spre ridicat pentru ca modul de functionare trebuie analizat si inteles de fiecare data, punand cap la cap elementele disponibile (la dificultate contribuie si numarul mare de puzzleuri din camera).

Logistica pentru jucatori

The Void mai opereaza alte doua camere – Coven si Madhouse. Locatia este aproape de centru, pe Strada Pitar Mos nr. 21. Ne-a placut si logoul iluminat de la intrare, ascuns printre plante cataratoare, dar si ideea cu filmele de prezentare despre care aminteam mai sus.

Concluzii

Tahicardia a fost o experienta escape room exceptionala. Totul a fost la superlativ, de la decoruri, iluminat, sunet si atmosfera generala pana la puzzleuri si actiunea jocului. Aceasta camera ne-a prins in povestea ei, ne-a pus la munca si ne-a tinut in priza mai mult de o ora si jumatate, si nu ne-a mai dat drumul decat la final, fara pauze sau timpi morti. Ne-am simtit ca intr-un film si nici nu stiu cand au trecut cele 100 de minute de joc. Vorbim in mod clar de una din cele mai bune camere facute vreodata in Bucuresti. Daca esti pasionat de escape rooms atunci nu ai cum sa ratezi aceasta camera.

Good

  • Tot ce tine de camera

Bad

  • Absolut nimic
9.7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password