Project Selena – Review

By admin on July 7, 2021

Project Selena este prima camera lansata de un operator nou de jocuri escape room, Gap the Mind. Am fost curiosi sa jucam aceasta camera pentru ca am primit o recomandare sa o incercam, dar ne-a atras si povestea ei. Nu ne-a parut rau ca am facut-o. Camera are unele elemente de noutate, iar experienta jocului a fost destul de buna (chiar daca am gasit si lucruri care ar merita imbunatatite). Cititi reviewul nostru mai jos. 

207627571_346507976996227_1830550694561020721_n-p9m2v4tocf6tblvyafoqtsqrzxj8evby509efht1u0

 

Poveste

Povestea camerei e haioasa – prima misiune spatiala romaneasca pe Luna. Mai multe detalii in descrierea camerei de pe siteul Gap the Mind: “One mission, one dream, one team of skilled astronauts. Hop aboard the GTM-01 and be a part of the first Romanian Space Mission. Take flight from Kogălniceanu Space Center, guide your spaceship en route to the Moon and land in the Picard Crater, where a mysterious discovery awaits. The journey is long and full of peril. Project Selena is searching for a crew. Are you up for the task?”

Atmosfera si design

Designul camerei incearca sa redea experienta calatoriei intr-un naveta spatiala (si chiar reuseste intr-o masura buna). Veti gasi diverse si numeroase dispozitive de tot felul prin camera, butoane, comutatoare, ecrane si multe alte lucruri – sunt in mod evident puzzleuri,  dar contribuie si la decor.

Ce-i drept, majoritatea pun accent pe functionalitate in primul rand. Nu avem cum sa nu facem comparatii cu alte camere lansate recent – la capitolul decoruri si design se mai putea lucra. Dar nici cosmonautii adevarati nu se plang de decorurile dintr-o naveta spatiala. Fundalul sonor este specific unei misiuni spatiale, fara muzica. E o abordare interesanta care se leaga cu tema camerei.

Rezultatul final este o atmosfera cu o doza de autenticitate care o face interesanta.

Joc si puzzleuri

Camera este complet tehnologizata iar puzzleurile sunt destul de tehnice. Este clar ca cineva a studiat modul de desfasurare a unei misiuni spatiale reale, acest lucru se vede si e foarte interesant pentru pasionatii de explorarea spatiului cosmic (dar nu numai pentru ei). Jocul nu presupune doar clasica insiruire de rezolvare a unor puzzleuri, ci te trece si prin etapele principale ale unei misiuni spre Luna, cu operatiunile de efectuat si problemele de rezolvat specifice fiecareia din ele. Chestia asta a fost chiar tare.

Nivelul de dificultate este mediu spre ridicat. Dupa cum e de asteptat intr-o misiune spatiala, sunt multe lucruri de rezolvat in camera. Unele puzzleuri sunt cam criptice sau abstracte, dar se pot rezolva cu rabdare si perseverenta. Insa chiar si aceste elemente contribuie la doza de autenticitate a experientei.

Un alt lucru interesant este ca scopul jocului nu e evadarea din camera, ci atingerea obiectivului misiunii. Veti reusi sa il atingeti si, daca da, cum va veti descurca la fata locului? Pentru acest element de joc merita din plin sa jucati aceasta camera, noua ne-a placut. Veti vedea despre ce e vorba la fata locului, nu intram in detalii :)

Logistica pentru jucatori

Project Selena este prima camera de la Gap the Mind. Sediul firmei este in Bucurest, Strada Traian Nr. 42.

Concluzii

Project Selena este o camera care merita incercata pentru abordarea diferita, doza de autenticitate si evolutia jocului pana la final. Sigur, sunt camere mai bune decat aceasta pe piata in Bucuresti, dar si destule mult mai slabe. Cu ocazia asta va spunem un secret: simplul fapt ca cititi un review despre Project Selena pe Escape Central inseamna ca ne-a placut suficient de mult; am jucat in ultimii ani si camere care ne-au dezamagit si pentru care nici macar nu am scris reviewuri.

In concluzie, camera este o prima incercare rezonabil de buna de la Gap the Mind, asteptam si rmatoarele lansari. Pana atunci, incercati-o si voi.

 

 

Good

  • Nivelul de autenticitate a experientei
  • Modul in care jocul evolueaza si atingerea principalelor etape ale unei misiuni spre Luna
  • Obiectivul final al jocului - scopul nu este sa evadezi!

Bad

  • Decorurile ar putea fi imbunatatite
  • Unele puzzleuri sunt cam criptice sau abstracte
8.9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password