Interviu in exclusivitate: Trapped

Continuam seria de interviuri escapecentral.ro cu Trapped, operator al unora din cele mai tari camere din Bucuresti: The Bunker (must-see), Don Vito’s Investigation si The Elements. Cititi in continuare interviul acordat in exclusivitate pentru escapecentral.ro.

 

Escapecentral.ro: Ce este un escape room? De ce ar veni cineva la un asemenea joc?

Trapped: Un joc de escape room este o noua varianta de distractie in oras. De ce ai alege sa iti petreci o ora intr-un escape room? Pentru ca te provoaca, e un joc de echipa care iti pune mintea la contributie, iti testeaza aptitudinile, intuitia si imaginatia. Cui nu i-ar placea ca pentru o ora sa joace rolul in care il transpune scenariul unei camere bine realizate?

 

“Povestea, decorul, scenariul si puzzle-urile sunt extrem de importante. Daca acestea sunt bine gandite te vor rupe imediat de lumea exterioara si te vor captiva pe durata intregului joc.”

 

Escapecentral.ro: In opinia voastra, ce elemente ar trebui sa aiba un escape room bun?

Trapped: Un escape room bun are din punctul nostru de vedere multe elemente importante, pornind de la modul in care esti primit, pana la ultimul detaliu al camerei jucate. Toate acestea dau impreuna experienta totala pe care o traiesti. Am fost la suficient de multe camere atat in tara cat si in strainatate incat sa ne formam o parere.

Povestea, decorul, scenariul si puzzle-urile sunt extrem de importante. Daca acestea sunt bine gandite te vor rupe imediat de lumea exterioara si te vor captiva pe durata intregului joc. Un joc bun, indiferent de gradul de dificultate pe care il are, trebuie sa aiba pasii suficient de intuitivi pentru a nu deveni frustrant, puzzle-urile cat mai originale, cat mai bine gandite si in legatura directa cu scenariul; si daca are si elemente care te surprind pana la exclamatie, atunci intra deja in topul preferintelor noastre.

 

Escapecentral.ro: Ce sfaturi ati da jucatorilor in ceea ce priveste alegerea escaperoomurilor de jucat? La ce ar trebui sa fie atenti?

Trapped: Noi consideram ca un joc de room escape bun de jucat este si unul recomandat. Daca anul trecut alternativele de room escape erau putine, anul 2015 a adus un boom in acest domeniu si usor-usor lumea se familiarizeaza cu acest nou tip de distractie. Cea mai buna metoda de selectie este recomandarea personala si suntem convinsi ca astfel se va crea o delimitare intre camerele de room escape de jucat si cele de evitat.

thebunker0

Escapecentral.ro: Camera voastra The Bunker ne-a placut foarte mult: o poveste interesanta, multa tehnologie si nivel de dificultate ridicat. Care e povestea camerei? Cat ati lucrat la ea? Care este procentul celor care evadeaza?

Trapped: Camera The Bunker este cea de-a treia camera deschisa si am vrut prin crearea ei sa aducem jocurile de room escape la un nou nivel. Nu ne-am lasat descurajati de faptul ca in primele 3 luni din cele 4 necesare finalizarii camerei, pentru fiecare element rezolvat din to-do list, adaugam alte 3, deoarece am vrut ca rezultatul final sa depaseasca asteptarile celor care ne-au devenit fani in cele 7 luni de existenta. Daca tinem cont de feedback-ul primit, The Bunker nu a dezamagit si este una dintre camerele cele mai recomandate din Bucuresti.

Povestea din Bunker #77 se petrece in viitor si automat acest detaliu ne-a conditionat foarte mult in crearea puzzle-urilor: nu puteam promite un astfel de scenariu care sa nu includa si multa tehnologie. Intr-o lume distrusa in proportie de 90% de poluare, supravietuitorii au fost fortati sa se retraga in bunkere special construite, dotate cu sistem de suport al vietii si inteligenta artificiala.

Procentul de evadare este de aproximativ 10%, spre deosebire de camerele noastre anterioare care au un procent de 40 % (Don Vito’s Investigation), respectiv 55 % (The Elements). Am vrut sa avem 3 nivele de dificultate diferite.

 

Escapecentral.ro: Care sunt planurile de viitor (nu e nevoie sa intrati in detalii, doar ce se poate spune public)? Ce surprize mai pregatiti si cum se diferentiaza Trapped pe piata escape roomurilor din Bucuresti?

Trapped: Planurile noastre pe termen scurt sunt legate de cea de-a patra camera Trapped, un proiect cu o tema speciala, pentru care ne vom da tot interesul sa iasa de top. Suntem cu adevarat pasionati de crearea acestor tipuri de jocuri si nu o sa ne multumim niciodata cu „lasa-l asa, merge”.

Planurile noastre pe termen lung sunt legate de francizarea Trapped care a inceput anul acesta prin implementarea unei camere de joc (The Elements) in Atena. Continuam in aceasta directie deoarece exista foarte mare cerere si vrem ca jocurile noastre sa stimuleze pe cat mai multa lume (nu numai pe plan national).

 

Escapecentral.ro: Care sunt top cinci camere preferate de voi (in afara de ale voastre, desigur)?

Trapped: 

 

Escapecentral.ro: Multumim!

Nota: imaginea prezentata in text a fost pusa la dispozitie de Trapped in exclusivitate pentru escapecentral.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>