Interviu in exclusivitate: Real Room Escape

Urmatorul interviu escapecentral.ro este cu Real Room Escape operator a doua camere ce reprezinta primele episoade ale unei povesti mult mai ample: Kudra’s Dream si Dr. Connolly’s Clinic. Ne-a placut acest concept, ca si modul de amenajare a camerelor, asteptam cu interes urmatoarele episoade. Pana atunci citeste interviul acordat in exclusivitate pentru escapecentral.ro.

 

Escapecentral.ro: Care este povestea Real Room Escape? Cum ati inceput sa va ocupati de jocurile escape room?

Real Room Escape: Povestea Real Room Escape a inceput la finalul lui 2013, intr-o ceainarie din centrul Bucurestiului, unde ne-a venit ideea sa organizam si o versiune offline a jocurilor de acest tip, foarte populare pe internet. Noi eram jucatori impatimiti pe site-urile de profil si intr-o discutie cu mai multi prieteni, ne-am gandit sa organizam un astfel de joc intr-o camera din ceainaria respectiva.

Proprietara ceainariei a fost incantata de idee, asa ca o saptamana mai tarziu aveam déjà primul scenariu de joc creat si recuzita achizitionata. Mai intai am testat jocul la noi acasa, unde ne-am invitat prietenii apropiati, dupa care am amenajat o camera din ceainarie si ne-am anuntat toti prietenii ca urmeaza sa lansam un nou tip de joc in Bucuresti, in care vor trebui sa evadeze in 60 de minute dintr-o camera.

Rezultatul ne-a depasit cu mult asteptarile, pentru ca in ziua lansarii, nu am avut suficiente sloturi de timp ca sa satisfacem toate cererile. Am fost foarte incurajati de aceste rezultate initiale si am continuat sa organizam aceste jocuri, dar la acel moment nu era un business per-se, era mai mult o activitate de timp liber pentru noi.

Dupa doar doua luni, aveam atat de multe rezervari, incat a trebuit sa amenajam o a doua camera in ceainarie. Atunci ne-am gandit ca acest joc poate deveni un business de succes. Ne-am marit echipa si din nou, ne-am apucat serios de treaba. Am scris povestea familiei Lockworth pentru ca ne doream ca jocul sa fie bazat pe o poveste originala, nu ne doream sa folosim cliseele obisnuite.

De la luna la luna, rata de crestere a numarului de rezervari era mai mare de 25% asa ca, dupa numai 6 luni, ne-am mutat intr-o noua locatie, o vila de pe strada Banului, langa Calea Victoriei, unde suntem si astazi.

 
Escapecentral.ro: De ce recomandati jucatorilor camerele operate de voi? Prin ce se diferentiaza Real Room Escape?

Real Room Escape: Principalul nostru diferentiator este povestea originala a familiei Lockworth, care leaga toate cele 5 camere ale vilei. Din momentul in care intra in camera si pana in momentul in care reusesc sa evadeze, jucatorii devin personaje ale povestii, membri ai familiei Lockworth si astfel isi scriu propria versiune a povestii. Spre deosebire de multe alte jocuri, in camerele conacului Lockworth jucatorilor le este solicitata in egala masura si imaginatia, nu doar inteligenta.

Un alt diferentiator este conceptul de «Escape the Mansion», prin care echipe de 15 pana la 20 de jucatori sunt inchise in toate cele 5 camere ale vilei si trebuie sa colaboreze pentru a evada. Scenariul este construit astfel incat toate puzzle-urile sunt legate intre ele si jucatorii din fiecare camera trebuie sa comunice si sa colaboreze cu jucatorii din celelalte camere pentru a putea evada. Singura posibilitate de a evada din conacul familiei Lockworth este impreuna. Conceptul de «Escape the Mansion» este extrem de apreciat de multinationalele din Romania, pana in prezent peste 50 de astfel de companii fiin clientii nostri.

O varianta a conceptului de «Escape the Mansion» pentru echipe mai mici este «Double Room Escape». Asa cum ii spune si numele, conceptul presupune doua camere cu scenarii conectate intre ele, in care echipe de 4-6 jucatori trebuie sa colaboreze pentru a putea evada.

La toti acesti factori diferentiatori se adauga gradul sporit de dificultate al puzzle-urilor Real Room Escape. Avem printre cele mai mici rate de evadare din jocuri de acest gen, intre 6% si 15%.

 

“Vom deschide inca doua camere, episoadele 3 si 4 ale povestii, in urmatoarele 2 luni  […] In paralel, lucram acum la un concept nou, revolutionar despre care va putem spune doar atat : va fi cu siguranta ceva ce nu vreti sa ratati.”

 

Escapecentral.ro: Aveti un concept foarte interesant: camerele deschise de voi sunt episoadele unei povesti complexe ce se va povesti in 12 episoade. Ce ne puteti spune despre acest concept? Care sunt planurile viitoare (doar ceea ce se poate spune public acum)? Cand veti deschide urmatoarele camere?

Real Room Escape: Povestea familiei Lockworth incepe in secolul al XIX-lea, in Marea Britanie, in timpul unei petreceri in care doamna Lockworth este otravita. Kudra, servitoarea cea mai loiala a doamnei, acuzata ca ar fi otravit-o, ajunge sa descopere cele mai intunecate secrete ale familiei Lockworth si sa se apropie de dezlegarea misterului. Pe parcursul episoadelor, Kudra este inconjurata de masinarii bizare, mecanisme din alte timpuri si usi invizibile, calatoreste in timp si intalneste multe alte personaje ale povestii.

Tinem foarte mult la conceptul de poveste originala in jocurile noastre, pentru ca acest lucru ne permite sa ii transpunem pe jucatori in acea perioada de timp, de sfarsit de secol al XIX-lea in Marea Britanie. Jucatorii devin scenaristi ai povestii si completeaza ei insisi povestea cu propriile idei.

Vom deschide inca doua camere, episoadele 3 si 4 ale povestii, in urmatoarele 2 luni iar pana la finalul anului vom mai deschide inca doua episoade. In paralel, lucram acum la un concept nou, revolutionar despre care va putem spune doar atat : va fi cu siguranta ceva ce nu vreti sa ratati.

Ca si concept, Real Room Escape a depasit granitele Romaniei. Povestea noastra a fost francizata déjà in 3 tari din Europa si unul dintre cofondatorii nostri se afla in SUA, pentru a finaliza alte doua astfel de contracte pe Coasta de Est. Americanii sunt atrasi in primul rand de povestea originala, care este un factor diferentiator cheie in mediul concurential de acolo.

 

Escapecentral.ro: Ne puteti spune care este procentul celor care evadeaza din cele doua camere operate de voi? Carui segment de jucatori se adreseaza cele doua camere?

Real Room Escape: Primul episod al povestii, cel mai usor de pana acum, are o rata de evadare de 11%. Al doilea, Cabinetul Doctorului Connolly are o rata de evadare de 8%. Fara exagerare, putem spune ca puzzle-urile noastre sunt printre cele mai dificile din Bucuresti.

Prima camera se adreseaza in special studentilor si tinerilor, dar si celor care joaca pentru prima data un astfel de joc. A doua camera, cat si conceptele de “Double Room Escape” si “Escape the mansion” se adreseaza jucatorilor mai experimentati, pentru ca au un grad de dificultate crescut.

 
Escapecentral.ro: Din experienta voastra, exista un anumit profil tip jucatorilor de escape room?

Real Room Escape: Jocurile de acest tip sunt abia la inceput in Romania, dar interesul pentru ele creste intr-un ritm alert, dovada a faptului ca in numai un an, au aparut peste 30 de astfel de locatii. Cei care joaca astfel de jocuri sunt de regula tinerii, pentru care « escape the room games » reprezinta o modalitate excelenta de a se distra cu gasca de prieteni dar si de a-si testa si depasi limitele.

Pentru noi, la Real Room Escape, mai exista si un alt profil, foarte important, acela al angajatilor din multinationale, oameni cu varste intre 30 si 35 de ani, pentru care companiile platesc, fiind cel mai la moda exercitiu de tip team building in acest moment.

 

Escapecentral.ro: Care este modalitatea principala de rezervare a camerelor de catre jucatori? Ce procent de rezervari se fac prin sistemul de rezervari online si ce procent prin telefon sau email?

Real Room Escape: Modalitatea principala de rezervare a camerelor (75%), pentru partea de retail, este online. Pentru rezervarile corporate, 90% din rezervari se fac prin email si telefon, pentru ca acelea implica un grad mai mare de personalizare, pe care noi il oferim clientului.

 
Escapecentral.ro: Care sunt top cinci escape rooms preferate de voi? (in afara de cele operate de voi, desigur)

Real Room Escape: Camerele care ne-au placut mult:

All About Time (Escape Experience)
Hannibal (Breakout)
Bunker (Trapped)
The Bike Room (Troll Escape Rooms)
Area 51 (Cluj)

 
Escapecentral.ro: Ce putem imbunatati pe siteul escapecentral.ro?

Real Room Escape: In viitor, ne-am dori sa citim pe site-ul vostru si cateva povesti despre jocuri de acest tip din alte capitale ale Europei. In rest, tineti-o tot asa, faceti o treaba extraordinara.

 

Escapecentral.ro: Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>