Interviu in exclusivitate: Room Mania

Am fost la Leonardo da Vinci si ne-a placut foarte mult – un escape room care ridica standardele pentru toate camerele din Romania (cealalta camera a lor este Sonata). Bineinteles ca l-am rugat pe Mikey Hash (Room Mania) sa ne raspunda la cateva intrebari. Mai jos interviul acordat in exclusivitate pentru escapecentral.ro: 

 

Escapecentral.ro: Care este povestea voastra si cum v-a venit ideea sa deschideti escape rooms? Cat a durat amenajarea celor doua camere lansate de voi?

Room Mania: Ne-au invitat cei de la BreakOut la o evadare pe vremea cand noi habar nu aveam cu ce se mananca aceste tipuri de jocuri. Ne-a placut ideea, insa ce ne-a placut mai mult a fost rectia neasteptata a publicului cand am vorbit despre asta. Si uite asa, intr-o seara ne-am angajat sa punem bazele unei afaceri cu evadari. Pentru noi, este foarte important sentimentul si tragerea pe care o simtim atunci cand ne implicam intr-un proiect. Daca simtim ca e exciting si ne stimuleaza, atunci o facem. Asa am simtit acum trei luni cand ne-am apucat de lucru. Amenajarea casei a durat doua luni, timp in care am luat-o de la zero si am facut cele doua camere, Sonata si DaVinci, plus receptia.

“Daca faci ceva cu pasiune, e imposibil sa nu iti iasa”

Escapecentral.ro: Pentru noi camera Leonardo da Vinci a fost o experienta “wow!” (si am vazut ceva camere la viata noastra). Ce ne puteti spune despre ea? Care e feedbackul jucatorilor?

Room Mania: Camera DaVinci este creatia mea ( Mikey H.). A fost prima tematica ce mi-a venit cand incercam sa ma gendesc la mesajul pe care voiam sa il transmit. De ce aceasta tema? Pentru ca eu sunt un pasionat de tehnologie, geometrie sacra, proportii, flower of life si toate derivatele ei. Face parte din cine sunt eu si am vrut sa creez o incapere care sa imi reflecte latura jucausa dar si misterioasa in acelasi timp. Am pus mult suflet in ea si asta cred ca se vede atat camera, cat si in modul in care am descris-o mai sus. Nu stiam daca ne va iesi sau daca aceste camere gandite de noi, vor putea egala unele facute de oameni cu experienta, care erau in domeniu cu mult inaintea noastra. Dar ne-a iesit. Asta dovedind inca o data, ca daca faci ceva cu pasiune, e imposibil sa nu iti iasa. Feedbackul jucatorilor a fost unul total pozitiv. Le-au placut lipsa de liniaritate a jocului, decorul, muzica, senzatiile pe care le traiesti si faptul ca exista joculete acolo pentru oricine. Fie ca esti bun la lucruri practice, matematica, puzzleuri sau mistere, atelierul lui DaVinci are cate ceva pentru tine.

 

Davinci__s_butterfly_by_bgx12

Escapecentral.ro: Care sunt planurile voastre de viitor? (ce se poate povesti la acest moment). Vrem sa vedem mai multe camere cool lansate de voi!

Room Mania: Planuri de viitor nu ne prea facem. Suntem total spontani. Adica acum patru luni, daca imi spuneai ca o sa am escape room, iti ziceam sa nu mai bei. Dar la capitolul jocuri de evadare, avem pe hartie o idee grozava care speram sa fie next level in comparatie cu Sonata si DaVinci. Momentan insa, e doar pe hartie si nu stim exact daca sau cand vom demara efectiv lucrarile.

 

Escapecentral.ro: Numarul de camere lansate in ultimele luni a crescut rapid. Pentru jucatori este esential ca nivelul camerelor noi sa fie ridicat, ceea ce nu se intampla mereu – am vazut si idei de camere incropite rapid, vazute doar ca un business usor. Ce sfaturi ati da celor care se gandesc sa deschida camere?

Room Mania: Sa o faca din placere nu pentru a specula un trend si a face niste bani rapid. Sigur ca si acest aspect al finantelor e important, insa aici primeaza pasiunea. Noi am fost dedicati trup si suflet la RoomMania. Munceam 10 ore pe zi si faceam totul, de la dat cu trafaletul si carat de mobila, pana la lipit fire in arduino, publicitate sau spalat veceurile. Iar asta se vede si se simte si clientul cu siguranta va aprecia. Plus, e foarte important si la mintea cocosului, SA VEZI ALTE ESCAPE ROOMuri. Am fost la niste afaceri din astea incropite si nu am putut decat sa ne punem mainile in cap. Hartii trase la imprimanta, mobila de la ikea, un seif obosit, luat de la Dedeman cu 150 de lei si 200 de lacate, din care 150, cu cifru. Asta numeau ei Escape Room.

 

Escapecentral.ro: Jocurile escape room sunt inca o distractie de nisa in Romania, iar multe persoane inca nu au aflat despre ele. Doza de Has e un canal de promovare catre un public mult mai numeros. Ce feedback ati avut de la publicul larg cand ati povestit despre escape rooms?

Room Mania: Cea mai mare parte din publicul dozei, nu stia de existenta unor astfel de activitati si evedent ca au fost curiosi sa incerce. Ne bucuram ca in Romania a aparut un nou mod de a-ti petrece timpul liber. Un mod in care te distrezi, dar trebuie sa iti folosesti si capul, motiv pentru care, jocurile de evadare, nu sunt pentru oricine.

 

Escapecentral.ro: Cum vedeti jocurile escape room in Bucuresti peste doi-trei ani de zile?

Room Mania: Toata chestia asta cu EscapeRooms este un trend de sezon, o bula daca vrei. Entuziasmul publicului va urca pana la un anumit punct, dupa care se va relaxa. Vor ramane astfel, camerele cele mai bune si clientii care gusta astfel de activitati.

 

Escapecentral.ro: Care sunt top 5 camere preferate de voi (in afara de ale voastre, desigur)?

Room Mania: Ne-au placut foarte mult All About Time de la Escape Experience, Buncarul de la Trapped, Sherlock de la BreakOut, camera celor de la TrollEscaperooms si o camera foarte interesanta de la Mistey Escape Rooms, Alien Abduction care are un decor si o atmosfera excelenta, dar care este exagerat de grea. Ne plac provocarile, insa nu este foarte atractiva o camera din care stii ca nu ai nici o sansa sa iesi. Cu toate astea, o recomandam jucatorilor FOARTE avansati.

 

Escapecentral.ro: Multumim!

3 Comments

  1. Ce sa zic , fain:)

    Reply
  2. Pingback: Evadare ritmata |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>