Interviu in exclusivitate: Escape Experience

Camera All About Time de la Escape Experience este o camera cu puzzleuri inteligente si multa tehnologie. In plus, All About Time este si una din camerele noastre preferate, aflata foarte sus in topul escapecentral.ro. In prezent Escape Experience lucreaza la o camera noua, pe care o asteptam ca pe painea calda! (camera ar trebui sa fie gata in iunie). Pana atunci, citeste interviul acordat in exclusivitate pentru escapecentral.ro:

 

Escapecentral.ro: De ce escape rooms? Cum v-a venit ideea si ce v-a atras la acest domeniu?

Escape Experience: Am facut cunostiinta cu ideea de escape rooms jucand pentru prima data acest joc in Budapesta; ne-a fascinat si am dorit sa-l facem cunoscut si la noi in tara. in acel moment erau doar 2 escape-uri rooms in Bucuresti.

In acest context, am pornit cu intentia de a realiza cel mai bun escape room, a carui unicitate sa te surpinda prin originalitatea si ingeniozitatea cu care a fost creat fiecare puzzle. Astfel s-a nascut Escape Experience, realizat integral – conceptie, design & implementare – de catre noi, un proiect provocator pentru toata echipa, in care ne-am implicat in realizarea tuturor detaliilor. Asa ca au fost zile in care eram pe rand sefi de santier, electronisti, zidari, testeri de adezivi etc. A fost o experienta frumoasa care ne-a adus foarte multa bucurie pe care dorim sa o transmitem mai departe celor care vin sa ne viziteze.

Privind echipele prin camerele de supraveghere, este fascinant sa observi cum acest joc reuseste sa scoata la suprafata unele abilitati pe care multi nu le explorasera pana atunci, sau o facusera prea putin. La aceasta se adauga bucuria oamenilor sa descopere ca pot sa rezolve unele puzzle-uri, ceea ce le creste increderea in ei si dorinta de a se provoca explorand un astfel de joc.

Ne-a atras la acest tip de joc si faptul ca este o distractie-surpriza, ce te provoaca sa-ti arati inteligenta, intuitia, energia, spiritul de observatie si buna dispozitie; ca poti sa le daruiesti o zi mai buna, mai “altfel”, celor care sunt curiosi sa descopere si sa-si ofere actiuni noi in viata lor.

 

slideTWO

 

Escapecentral.ro: Jocurile escape room sunt relativ noi in Romania. Ce s-ar putea face pentru a le promova mai bine?

Escape Experience: Initiative care ar putea ajuta la promovarea jocurilor escape room ca principala atractie de divertisment activ ar fi ca acestea sa fie prezentate in City Guide-urile fiecarui oras, pe site-urile agentiilor de turism, in revistele de specialitate din incinta aeroporturilor etc, deci o promovare la nivel macro, nu numai la nivel local.

 

Escapecentral.ro: All about Time este una din camerele noastre preferate. Camera se bazeaza pe multa tehnologie si pe puzzleuri sofisticate si ingenioase. Aveti un background tehnic? Cat ati lucrat la conceptia si realizarea camerei? Care este procentul celor care evadeaza?

Escape Experience: Background-ul tehnic este asigurat tot de catre noi, in cadrul echipei fiind IT-isti care au cunostinte si de electronica / grafica; ei au dezvoltat partea tehnica a puzzle-urilor. Conceptia puzzle-urilor a durat 2 luni, iar realizarea acestora inca 1 luna (foarte intensa).Procentul celor care evadeaza din camera All about Time este de 40%, avand in vedere calitatea puzzle-urilor care te provoaca la mai mult decat media din acest domeniu.

 

Escapecentral.ro: Stim ca pregatiti o camera noua pe care o asteptam cu mare interes. Ce ne puteti spune despre ea? Cand o lansati si care va fi tema generala? Veti avea la fel de multa tehnologie in camera?

Escape Experience: Noua camera o sa fie o adevarata surpriza, cu elemente originale care nu sunt utilizate in acest moment in alte camere. DA, din nou UNICITATE. Ne place asta, sa venim cu lucruri noi, sa provocam oamenii sa se autodepaseasca, sa iasa din zona de confort.

Este o camera fascinanta prin tehnologia speciala pe care am creat-o, pastrand aceeasi idee ce ne caracterizeaza: cool, minimalist siprovocator. Prin tehnologia creata in aceasta camera urmarim sa cream o reactie emotionala puternica celor care ne vor vizita.

Tema este “Post nuclear… back to life” si iti indreapta pasii catre o centrala nucleara parasita, inactiva, care prinde insa viata in momentul in care ai facut pasul gresit, trezind toti “demonii” ramasi acolo si provocandu-te sa-ti activezi logica si imaginatia ca sa te salvezi pana nu explodeaza totul. Detalii? Veniti sa le descoperiti jucand. in luna iunie, cand natura explodeaza de viata, noi va vom provoca sa ramaneti in viata.. prin joc! :)

 

Escapecentral.ro: Ce sfaturi ati da jucatorilor de escape room? Cum se aleg cele mai bune camere si se evita cele mai putin lucrate?

Escape Experience: Celor care s-au bucurat de o experienta la escape rooms le recomandam sa impartaseasca aceasta experienta cu prietenii. Review-urile si ratingurile sunt foarte utile pentru ca cei care vor sa joace sa poata selecta o camera de calitate si potrivita cu personalitatea lor, astfel incat sa se bucure la final de o experienta foarte placuta.

 

Escapecentral.ro: Cum vedeti viitorul jocurilor escape room in Romania? Sunt o flama care se va stinge, vor continua sa existe ca activitate de nisa sau se vor dezvolta serios in anii urmatori?

Escape Experience: Escape rooms au pornit ca o activitate de nisa insa, pe masura ce sunt cunoscute de mai multa lume, credem ca se vor dezvolta in anii urmatori, fiind folosite in scopuri variate, pentru ca stimuleaza foarte mult creativitatea si gandirea logica, precum si perseverenta si spiritul de echipa. Deja este o activitate interesanta pentru onomastici, pentru explorarea relatiei parinte-copil, pentru testarea abilitatilor, calitatilor si limitarilor in colabararea in echipa pentru team building-uri etc.

Suntem siguri ca va deveni si o atractie turistica de anvergura ca in strainatate, de aceea suntem bucurosi si hotarati sa ramanem in acest domeniu si sa-i exploram posibilitatile prin crearea de noi camere, cu scenarii neasteptate, atragand un public tot mai larg.

Elementul central care caracterizeaza existenta si propagarea acestui tip de joc este inovatia. Acesta este completat de spiritul de echipa, element definitoriu pentru a evada dintr-un escape room si provocarea mentala, element de baza al acestui tip de joc, care face ca imaginatia sa devina realitate
prin experienta palpabila pe care o traiesti incercand sa evadezi dintr-o camera reala.

 

Escapecentral.ro: Care sunt top 5 camere preferate de voi (in afara de All About Time, desigur!)

Escape Experience: Ne-au placut foarte mult, din ce am jucat:
– TRAPPED – Don Vito’s Investigation si The Elements,
– CHAMBERS – Davewriter Chamber,
– LOCKED UP – Criminal Mind,
– X HOSTEL – Black &White

 

Escapecentral.ro: Ce putem imbunatati pe siteul escapecentral.ro?

Escape Experience: Suntem placut impresionati ca v-ati gandit sa creati acest site, care aduce un aport favorabil la dezvoltarea ideii jocurilor de escape rooms in Romania. Este o initiativa binevenita, foarte bine prezentata, singura sugestie pe care o avem in completare este sa postati si harti pentru a fi si mai usor jucatorilor sa descopere jocurile.

 

Escapecentral.ro: Multumim!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>