Interviu in exclusivitate: RoomXcape

Am jucat A Catching Game de la RoomXcape, ne-a placut si i-am luat la intrebari :) Cititi interviul acordat in exclusivitate pentru Escape Central mai jos:

 

Escape Central: Care este povestea RoomXcape? Cum v-ati apucat de escape rooms?

RoomXcape: Undeva pe la inceputul lunii spetembrie (2014) cautam o modalitate mai altfel de a-mi cere prietena in casatorie. Cel mai bun prieten al meu (Vlad) tocmai primise un flyer de la Trapped. Stiam conceptul dar nu apucasem inca sa joc.

Am sunat la Trapped, am spus ce si cum iar Catalina si Andrei au fost extrem de deschisi si m-au ajutat sa punem la punct detaliile. Pe scurt, am jucat prima camera din viata mea la Trapped, si cum Elena (viitoarea mea sotie) a spus un mare „DA!”, Don Vito este si va ramane mult timp in inimile noastre. La o zi dupa cerere am hotarat sa ne deschidem… un Room Xcape.

 

A Catching Game 3

 

“Punem extrem de mult suflet in tot ceea ce reprezinta RoomXcape, de la cafeaua servita la umbra foisorului inainte de a intra in camera si pana la discutia ulterioara cu oamenii, cand cerem feedback.”

 

Escape Central: Care este planul vostru de diferentiere fata de celelalte camere de pe piata? (mai ales ca numarul lor creste rapid)

RoomXcape: RoomXcape s-a nascut din pasiune. Toate camerele noastre se axeaza pe originalitate si atmosfera. Punem extrem de mult suflet in tot ceea ce reprezinta RoomXcape, de la cafeaua servita la umbra foisorului inainte de a intra in camera si pana la discutia ulterioara cu oamenii, cand cerem feedback. Vom merge in continuare pe aceasta directie; oamenii pleaca de la noi cu gura pana la urechi. Pur si simplu se simt bine.

 

A Catching Game 4

 

Escape Central: Cum vedeti jocurile de escape room in viitor in Bucuresti? Vom vedea din ce in ce mai multe camere (si din ce in ce mai interesante), sau e vorba doar de o tendinta trecatoare cu aceste jocuri?

RoomXcape: In momentul de fata sunt mult prea multe camere comparate cu numarul de persoane care stiu si vor sa joace. Consideram ca suntem in perioada de triere a pietei si ne asteptam ca unii operatori sa inchida. Partea buna insa este ca cei care raman pe piata vor ridica standardele tot mai mult. Vom fi mai putini operatori dar cu camere mai bune. Suntem convinsi ca industria va suferi schimbari, dar nu va fi doar o „tendinta trecatoare”.

 

Escape Central: A Catching Game e o camera foarte “altfel”. Care sunt parerile jucatorilor?

RoomXcape: Am avut in jur de 500 de persoane la ACG. O singura echipa (3 oameni) nu au gustat camera. Ceilalti, au iubit-o. Si va rugam sa nu ne credeti pe cuvant, ci sa va uitati la review-urile de pe FB.

A Catching Game 5

 

Escape Central: Ce planuri de viitor aveti? (ceea ce se poate spune acum). Pe cand urmatoarea camera RoomXcape?

RoomXcape: Lucram de aproximativ 3 luni si speram ca in urmatoarele 2 sa deschidem cea de-a treia camera. Tematica este una foarte draga noua si desi nu ne-am propus acest lucru, vom veni cu o inovatie. Nu stim daca va atrage sau nu, dar camera va fi structurata astfel incat jocul se va modela dupa alegerile facute de jucatori in timp real. Oamenii vor alege daca vor apasa un buton sau daca vor invarte o cheie. Deciziile luate de ei vor avea consecinte. Teoretic,camera va putea fi jucata de mai multe ori, fara a face insa un puzzle de doua ori.

A Catching Game 2

 

Escape Central: Cum s-ar putea promova mai bine jocurile escape room? Cu cat vom vedea mai multi jucatori, cu atat vor fi si camere din ce in ce mai interesante si mai bine lucrate 

RoomXcape: Total de acord. Feedback-ul oamenilor modeleaza piata. Ce place merge, ce nu place se inchide. Legat de promovare, in momentul de fata fiecare operator face ce si cum stie mai bine. Nu exista o structura organizata.

 

Escape Central: Care sunt top 5 camere preferate de voi? (in afara de ale voastre, bineinteles).

RoomXcape:

Trapped – The Bunker (cu mentiunea ca Don Vito va ramane in inima noastra pentru totdeauna)

ThEscape – Jigsaw’s Puzzle

Troll – Bike Room

Realescaperoom(.ro) – Room 13

RoomMania – DaVinci

 

Escape Central:  Multumim! 

Nota: Pozele prezentate in interviu au fost oferite de RoomXcape in exclusivitate pentru escapecentral.ro. 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>