Interviu in exclusivitate: Puzzle Rooms

Am fost in vizita la Egypt, o camera gandita special (si) pentru copii. Ne-a placut, asa ca i-am rugat pe cei de la Puzzle Rooms sa ne raspunda la cateva intrebari. Interviul acordat in exclusivitate pentru escapecentral.ro este mai jos.

_ALX3895

 

 

Escapecentral.ro: Care este povestea Puzzle Rooms? Povestiti-ne putin despre voi

Puzzle Rooms: Puzzle Rooms a fost inspiratie la prima… vedere! Am aflat despre acest concept si, aproape instantaneu, ne-am propus sa incercam sa contribuim si noi cu ceva in acest domeniu. Imediat am facut un imprumut la banca si ne-am pus pe studiat, creionat si testat. Din momentul in care ne-am hotarat sa incepem si pana cand am deschis, la jumatatea lui februarie 2015, au trecut trei luni, deci putem spune ca ne-am miscat destul de rapid. Lucrurile au mers intr-un ritm incredibil si am avut si mult noroc, fie ca a fost vorba de gasirea sediului, de colaborarea cu Bogdan, prietenul care ne-a ajutat la realizarea decorurilor, de sprijinul pe care l-am primit din partea prietenilor, care s-au implicat extraordinar de mult si care ne-au dat o importanta mana de ajutor sau de feedback-ul pe care l-am primit de la clienti.

 

Escapecentral.ro: Aveti un concept unic din ce am vazut pana acum in Bucuresti: camere ce pot fi adaptate special pentru copii. Care sunt reactiile micilor jucatori? Cum functioneaza acest concept? Care e formula ideala de joc (cati copii si cati adulti)?

Puzzle Rooms: Conceptul cred ca este unic nu doar in Capitala, ci si in celelalte orase din tara. Cel putin, noi nu stim sa mai existe alte Room Escape-uri care sa aiba variante speciale pentru copii. Si nu avem doar cate o varianta pentru cei mici, ci cate trei pentru fiecare camera, in functie de varsta. La inceput, am pornit doar cu scenariile clasice, pentru adulti. Dar multe familii veneau impreuna cu copiii la joaca si, cei mici, desi extrem de incantati la sosire, plecau dezamagiti dupa ce constatau ca nu putusera sa se implice activ in rezolvarea puzzle-urilor. Asa ca am decis sa facem dreptate si, in noile variante, copiii sunt cei care detin rolul principal, iar adultii au doar rolul de a-i sprijini atunci cand e nevoie. Desigur, asta nu inseamna ca am renuntat la scenariile grele, pentru cei mari. Deseori se intampla, spre exemplu, ca un adult sa isi aduca copilul la un joc si apoi sa revina cu prietenii pentru a juca si varianta dificila, specifica varstei sale.

In privinta micutilor, lucrurile au evoluat de la sine, iar in prezent avem atat familii care vin sa isi petreaca o ora sau mai multe in locatia noastra, impreuna cu cei mici, cat si petreceri, zile de nastere sau vizite organizate de scoli sau afterschool-uri, ocazii cu care primim in camere chiar si 20 de copii in acelasi timp. Iar toata lumea pleaca la final cu zambetul pe buze!

 

DSC_0180

 

Escapecentral.ro: Pe langa cele doua camere prezentate pe siteul Puzzle Rooms, aveti inca doua camere lansate recent. Ce ne puteti spune despre ele? Cand le vom putea vedea pe siteul vostru? Ce alte planuri de viitor aveti?

Puzzle Rooms: Am inceput cu cele doua camere productie-proprie, “Apartamentul 13″ si “Piramida Egiptului”, dar spatiul pe care il avem la dispozitie in locatia din strada Cobalcescu 36 ne-a permis sa mai luam alaturi de noi inca doua jocuri foarte atractive. Este vorba de jocurile prietenilor de la Escaperia si Casa Misterelor, pe care tocmai le-am deschis, si pe care le-am rebotezat “Fear of the… Duck!” si “Camera Misterelor”. Si, bineinteles, le-am adaptat imediat si pentru copii! Acum, povestea din
“Apartamentul 13″ continua in “Camera Misterelor”, dupa ce am facut legatura dintre cele doua scenarii. Cat priveste camera ratustelor, “Fear of the… Duck!”, aceasta ne-a amuzat teribil inca de la inceput, atunci cand am auzit pentru prima oara de ea, deoarece este vorba de o fobie mai putin intalnita, cea fata de… rate! Pe scurt, ai impresia ca esti urmarit in permanenta de o rata, iar singura modalitatea de a scapa de aceasta obsesie e sa o infrunti, intrand in camera noastra.

Ca planuri de viitor, putem sa va spunem ca ne dorim, in primul rand, sa perfectionam ceea ce avem deja. Dar este foarte posibil ca din toamna sa ne asteptam clientii cu o noua camera productie-proprie, extrem de spectaculoasa, peste tot ce am facut pana acum. Schitele deja exista, stim ce vrem si cum vrem sa arate, mai trebuie doar sa ne gasim timpul si disponibilitatea de a ne apuca de noul proiect. Cand vom fi siguri ca a sosit momentul, vom lansa si aceasta frumoasa surpriza pentru iubitorii de Room Escape.

 

Escapecentral.ro: Am vazut multe camere noi in ultima vreme, dar si unele camere care se inchid. Cum vedeti viitorul acestor jocuri in Bucuresti?

Puzzle Rooms: Aproape fara exceptie, decizia de a deschide un Room Escape in Bucuresti a venit din pasiune pentru acest joc atat de frumos. Insa exista si o componenta financiara, iar faptul ca s-au deschis atat de multe locatii intr-un timp atat de scurt nu a fost, se pare, de bun augur. Spre exemplu, in toamna trecuta, in Capitala, existau trei, patru sau cinci locatii in intregul oras. In primavara, numarul acestora ajunsese la 43! Probabil, faptul ca jocul este unul nou, necunoscut publicului larg, a facut ca propagarea interesului pentru el sa se faca destul de lent, iar rezultatul a fost, din pacate, unul catastrofal pentru multi dintre proprietarii de Room Escape-uri.

In viitor este posibil ca numele mari din domeniu sa ramana pe piata si sa se dezvolte, in vreme ce multi dintre cei aflati la inceput vor avea aceleasi probleme pe care le-am mentionat anterior. Daca jocul va prinde la romani, atunci cei care vor avea de profitat vor fi cei care s-au facut cunoscuti si care au reusit sa reinvesteasca profitul obtinut in dezvoltare. Sa o iei de la zero este greu, chiar daca nu sunt costuri foarte mari la inceput.

 

DSC_0229

 

 

Escapecentral.ro: Ce se poate face pentru o promovare mai buna a jocurilor escape room?

Puzzle Rooms: Pentru o mai buna promovare este nevoie de un efort comun al celor care au astfel de jocuri. Noi am inceput deja, din luna mai, sa ne intalnim si sa discutam variante de promovare si de colaborare si este posibil ca in curand sa vedeti si primele rezultate.

 

Escapecentral.ro: Care sunt top 5 jocuri escape room preferate de voi? (in afara de ale voastre, desigur).

Puzzle Rooms: Din pacate, nu am putut vizita toate jocurile din Bucuresti, insa Top 5 ar arata cam asa:

– Xscape
– Truescape
– Troll
– Breakout
– Trapped

 

Escapecentral.ro: Multumim!

Nota: Imaginile prezentate in acest interviu sunt furnizate de Puzzle Rooms pentru Escape Central.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>