Interviu: Gravity Escape Rooms

Cea mai noua camera jucata de noi se cheama Secretul lui Bachus de la Gravity Escape Rooms. Ne-a placut camera si ne-am distrat foarte bine intr-o pivnita plina de puzzleuri mecanice interesante si de butoaiele de rachiu. Si pentru ca ne-a placut asa mult, i-am rugat pe baieti sa ne raspunda la cateva intrebari. 

DSC01333

 

Escape Central: Care este povestea voastra? De ce escape rooms?

Gravity Escape Rooms: Salutări! Noi suntem Vlad și Alex, parteneri la Gravity Escape Rooms ṣi Game Masters ai camerei Secretul Lui Bachus. Suntem prieteni din școala generală și încă de pe atunci suntem pasionați de sisteme, puzzle-uri și gadgeturi. Tot timpul am construit câte ceva împreuna, de la invenții, construcții și îmbunătățiri ale locuințelor personale, până la sisteme complicate de amaraje și scripeți pentru alpinism și alte aplicații. Primul contact cu un Escape Room a venit sub forma de surpriză din partea prietenei mele – am jucat Black and White de la Xhostel și mi-a plăcut. L-am sunat pe Alex și i-am povestit; încântați am vizitat ulterior Kudras Dream și cam așa a inceput. Ne-au plăcut mult jocurile de tip Escape Room și am început sa vizităm din ce în ce mai multe camere. Fiind pasionați de puzzle-uri, sisteme și, mai nou, de Escape Rooms, într-o seara prin Februarie 2015 am decis să ne folosim de fosta cramă din subsolul lui Alex și să construim și noi un Escape Room inedit si cât mai interactiv. Ne doream să învingem competiţia care era deja puternică ṣi să ne prezentăm cu ceva nou ṣi distractiv.

 
Escape Central: Secretul lui Bachus are o poveste foarte interesanta si o realizare unica. Care e povestea camerei?

Gravity Escape Rooms: Prin Martie 2015 începuserăm deja lucrările în subsol și dezvoltarea conceptului. Ne era greu să găsim o tematică atrăgătoare ṣi nu doream să dezamăgim, insistam să fie ceva diferit ṣi românesc, dar în acelaṣi timp să avem un game play cât mai interactiv ṣi cât mai puţin tehnologizat. Competiţia era mare ṣi ţineam să realizăm o cameră de top! După multe dezbateri la activ referitor la ce tematica vom alege, într-o seară prin iunie 2015 mă sună Alex, dar eu nu prea aveam semnal fiind în munţi:

Alex: Bă! găseṣte semnal! E important!

Am găsit semnal, l-am sunat ṣi-mi spune…

Alex: Tu ṣtii povestea lui Ştefănescu de pe Griviţa cu crama? Pe  vremea comunismului? S-a făcut ṣi un film, ṣtii?

Vlad: Ştiu ceva…

Alex: Păi ṣi noi avem o fostă cramă, ce ne tot gândim atât?

Din acea seară am început să lucrăm la conceptul nostru și așa a luat naștere camera Secretul Lui Bachus.

DSC01331

Escape Central: Cat ati lucrat la camera si care au fost provocarile pe parcurs?

Gravity Escape Rooms: Am lucrat la Secretul Lui Bachus din martie 2015 până în noiembrie 2016, cam 18 luni (circa 1800 de ore). Lucram seara și noaptea după birou, precum ṣi în weekenduri. Avantajul de a avea subsolul disponibil a venit împreună cu dezavantajul lucrărilor ample necesare pentru a-l recondiţiona. În timp ce lucrările de hidroizolare, montare a instalațiilor electrice și încălzire erau în plină derulare, în paralel lucram împreună și la concept, game play ṣi puzzle-uri. Decorul necesar a fost greu de găsit, Alex a reuṣit să strângă elemente de decor din toate colţurile României și așa am reușit să punem la punct ambientul potrivit de la vizual la olfactiv.

 

Escape Central: Camera are o abordare foarte tare bazata pe puzzleuri mecanice, ce folosesc scripeti si forta gravitatiei. Cat de dificila este realizarea unor asemenea puzzleuri? Care sunt parerile jucatorilor despre ele?

Gravity Escape Rooms: Am ținut neapărat ca toate elementele jocului să fie bazate pe gravitaţie, scripeţi ṣi sisteme mecanice. Am dorit sa avem un joc inovativ ṣi să-l potrivim bine cu perioada în care se desfăṣoară acţiunea, anii 1970-1980. Am realizat toate puzzle-urile folosindu-ne de ideile ṣi cunoṣtinţele noastre în domeniile de construcţii, inginerie civilă ṣi alpinism, toate puzzle-urile fiind construite în atelierul lui Alex din subsol unde găseṣti tot ce vrei, de la un fierăstrău din 1800 până la bormaṣini Metabo noi-nouţe. Realizarea puzzle-urilor nu a fost tocmai uṣoară deoarece ideile noastre deveneau tot mai complexe ṣi ţineam mult să realizăm ceva inedit. Efortul a meritat deoarece jucătorii noṣtri apreciază puzzle-urile handmade ṣi sistemele complicate din cameră. Până acum am primit constant un feedback pozitiv, iar părerile jucătorilor sunt foarte bune despre tipurile de puzzle folosite în cramă.

 

DSC01328

Escape Central: Ce planuri de viitor aveti? Pe cand urmatoarea camera de la voi?

Gravity Escape Rooms: Avem planuri mari. Lucrăm deja la episodul următor din Secretul Lui Bachus ṣi în acelaṣi timp la un concept total nou de Escape Room. Camera nouă va fi gata în 2018, după aceea plănuim să deschidem câte două camere noi pe an. Cu fiecare cameră pe care o vom deschide vom încerca să ridicăm standardul nostru, standardul Escape Rooms din România ṣi să oferim ceva diferit, inovativ ṣi impresionant. Competiţia e puternică ṣi dacă toţi operatorii îṣi propun să fie mai buni prevedem un viitor strălucit pe piaţa de Escape Rooms din România.

Escape Central: Ce camere bune ati jucat in Bucuresti, pe care le recomandati si altor jucatori?

Gravity Escape Rooms: Există multe camere bune în Bucureṣti. Noi am jucat o parte dintre ele ṣi nu am fost dezamăgiţi, dar încă mai avem multe de vizitat. În general recomandăm camerele direct jucătorilor noṣtri în funcţie de ce au jucat ṣi de preferinţele lor. Pentru a răspunde totuṣi la această întrebare, putem spune că suntem de acord cu topul Escape Central ṣi am auzit din partea clienţilor noṣtri lucruri bune despre aceste camere. Am recomanda în mod special camere create de aceṣti operatori: Escape Arena, Codex, 60 Minutes ṣî Trapped.

Escape Central: Va multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>