Un alt fel de joc: The Void Hyper Reality

In cautarea permanenta de noi concepte de joc si de modalitati de distractie, am incercat un joc tip “hyper reality” propus de The Void. Nu vorbim aici despre un escape room, ci de o cu totul alta modalitate de distractie. The Void este o companie tehnologica din Statele Unite (fara legatura cu operatorul de escape rooms cu acelasi nume din Romania). Deocamdata firma ofera locatii de joc in cateva orase din America si in Dubai, Londra si Toronto la acest moment (noi am jucat la Londra). La acest link poti vedea un trailer al jocului, ca sa iti faci o idee despre ce vorbim.

vidojg479789

Deci, despre ce este vorba? Jocurile The Void sunt o combinatie geniala de Virtual Reality (VR), tehnologie, locatii si obiecte fizice si efecte speciale reale, nu virtuale. Vei intra intr-o locatie speciala de joc, dar nu inainte de a primi echipamentul necesar: o casca VR si o vesta cu tot echipamentul aferent in spate. Una din inovatiile geniale de la The Void este ca nu stai pe loc in acest joc, asa cum se intampla de obicei in sistemele VR in care casca este legata de un echipament stationar.

Intrucat ai tot echipamentul necesar in spate, casca VR creeaza lumea jocului in fata ochilor tai, insa aceata lume poate fi explorata. Te vei misca dintr-o locatie in alta, vei descoperi, vei actiona si te vei distra de minune. In joc, peretii nu apar doar in casca VR ci ii si poti atinge pe masura ce te mergi dintr-o locatie in alta; vei actiona manere si vei apasa butoane care exista si in realitate, si asa mai departe.

DTDc4SsU8AAUWY1

Jocul incercat de noi se numeste Star Wars – Secrets of the Empire, are o tema inspirata din seria Razboiul Stelelor si este proiectat impreuna cu Lucas Film/ILMxLAB.  Scenariul se leaga cu povestile Star Wars pe care le stim cu totii. In mod inevitabil, la un moment dat in joc vei gasi un rastel cu arme din care vei lua o pusca laser cu care sa iti indeplinesti misiunea. Din nou, pustile pe care le vezi in casca VR au echivalent in realitate, asa ca vei lua o arma propriu-zisa pe care o vei folosi mai departe in joc.

Grafica din casca este foarte bine realizata, iar cam tot ce faci in realitate se reflecta foarte bine in scenariul de joc. Ceilalti membri ai echipei tale de 4 persoane vor aparea in joc complet echipati in uniforme Star Wars, iar miscarile lor reale vor fi reflectate destul de bine in casca VR. Chiar si cand iti vei privi propria mana prin casca vei vedea o mana de soldat al armatei imperiale. Iar atunci cand tintesti si tragi cu arma din mana, razele laser impacteaza foarte bine si foarte precis inamicii din joc.

O alta inovatie foarte tare este ca grafica VR si posibilitatea de a explora lumea jocului plimbandu-te printr-o locatie reala si interactionand cu obiecte reale sunt completate de tot felul de efecte fizice. In momentul in care ajungi pe planeta lui Darth Vader, plina de lava incandescenta, chiar vei simti acest lucru: vei fi lovit instant de un val de caldura si de un miros de fum, iar atunci cand pasesti vei simti pe joc consistenta lavei, nu o podea tare. Iar atunci cand mergi cu un lift, chiar ai senzatia de miscare realizata tot prin efecte fizice. Totul e foarte cool!

O mentiune speciala si pentru scenariu. In acest joc scopul nu este doar sa impusti tot ce misca. Jocul are o poveste pe care o vei urma pe masura ce joci, si care implica o calatorie cu o nava spatiala, aterizarea pe planeta lui Darth Vader, infiltrarea bazei acestuia si rezolvarea unei misiuni. Bineinteles ca va trebui sa impusti soldati si chiar cateva creaturi foarte mari si infricosatoare, dar asta nu este singurul lucru care se intampla in joc.

Pe langa Secrets of the Empire, jocul pe care l-am jucat noi, The Void mai opereaza un alt joc la acest moment, inspirat din Ghostbusters. Fara indoiala ca vom vedea jocuri din ce in ce mai interesante si tehnologie din ce in ce mai performanta de la ei, asa ca asteptam cu interes noutati. Poti citi mai multe despre The Void pe siteul oficial, iar daca ai drum printr-unul din orasele in care sunt prezenti, nu ii rata! Distractie garantata si un nivel de realism de ne-egalat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>