Interviu Trapped – jocurile escape room si pandemia Covid19

Cititi mai jos interviul nostru cu Trapped despre efectele pandemiei Covid-19, masurile adoptate si planurile lor de viitor. Interviul este al patrulea episod dintr-o serie pe temele amintite. Episoadele sunt publicate pe Escape Central la fiecare doua zile, in ordinea raspunsurilor primite. 

 

Escape Central: Cum v-ati descurcat in aceasta perioada dificila?

Trapped: Am abordat aceasta perioada dificila pentru toata lumea ca pe o sansa de a dezvolta proiecte noi pe care le aveam in plan de foarte multa vreme. Am dezvoltat echipa de creatie astfel incat sa putem sa punem in aplicate toate proiectele noi pe care le-am inceput.

 

Escape Central: Camerele sunt deschise in acest moment? Daca da, ce masuri de protectie impotriva raspandirii Covid-19 ati adoptat pentru jucatori?

Trapped: Camerele sunt deschise, si odată cu redeschiderea locatiei TRAPPED, pentru a proteja siguranța angajaților și a clienților noștri, am adoptat urmatoarele măsuri de siguranță:

  • Practici de igienă sporite (dezinfectarea spațiilor comune înainte și după fiecare echipă)
  • Echipamente de protecție (măști de unică folosință, mănuși, dezinfectanți și protecție pentru încălțăminte)

De asemenea, în conformitate cu reglementările guvernamentale, clienților noștri li se va solicita să poarte măști, iar temperatura lor va fi verificată la intrare. Fiecare participant va semna o declarație pe proprie răspundere cu privire la starea de sănătate actuală. Accesul la camerele Trapped se va face, ca de obicei, pe bază de rezervare a intervalului orar dorit. Echipele nu vor putea fi mai mari de 4 persoane. Nu acceptam vizitatori fără rezervare si nu avem mai mult de 2 camere disponibile per interval orar. De asemenea, suntem foarte atenți la indicațiile date de autorități și, pe măsură ce apar schimbări, ne vom adapta și vom respecta toate reglementările!

 

Escape Central: Ati lansat proiecte speciale in aceasta perioada? (jocuri online, jocuri mobile, jocuri ce pot fi descarcate de pe internet, etc). Care au fost reactiile jucatorilor?

Trapped: In perioada lockdown-ului am lansat Trapped@Home, un kit de escape room care se poate achizitiona online si juca acasa. Am vrut ca oamenii pasionati sa poata sa se bucure de experienta unui escape room in echipa chiar la ei acasa, lasand deoparte online-ul care ne-a acaparat si mai mult in ultimele luni. Kitul se poate descarca in format electronic si printa conform instructiunilor noastre, sau se poate comanda si livra prin curier in varianta Ready to Play. Am gandit momentan doua scenarii de joc: Superkids (care se adreseaza in special copiilor sau ca activitate in familie) si Jaful (a carui recomandare de varsta este de 16+). Ele sunt in disponibile pentru cumparare atat pe site, la adresa: https://www.trapped.ro/trapped-at-home/ cat si direct din locatia noastra.

In aceeasi perioada am definitivat Proiectul Cultural Museum Quest care se desfasoara in perioada 11 iulie-31 octombrie in Bucuresti, si este sustinut de Ministerul Culturii. Museum Quest este un nou tip de activitate culturala care imbina vizitarea unui muzeu, cu experienta interactiva a unui treasure hunt (vanatoare de comori) si cu elemente de escape room, educand in acelasi timp publicul cu privire la valorile patrimoniului cultural. Museum Quest se va desfășura în 3 muzee de referinta din Bucuresti: Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” (11 iulie-30 septembrie), Muzeul Militar National (1-30 septembrie) si Muzeul National de Istorie a Romaniei (1-31 octombrie) oferind trasee de explorat din patrimoniul cultural românesc.

Participanții care vor dori să ia parte la evenimentele Museum Quest vor putea să rezerve ziua și muzeul pe care vor să îl viziteze, folosind platforma https://www.trapped.ro/museum-quest/. În cadrul jocului vor putea participa echipe de 4 până la 6 persoane de toate vârstele, acestea urmând a avea la dispoziție o serie de misiuni pe care vor trebui să le îndeplinească în 90 de minute. Concurenții vor putea să se folosească de informațiile științifice și culturale specifice muzeului vizitat, precum și de cultura generală, propria intuiție sau lucrul în echipă. Fiecare echipă participantă va avea la dispoziție un Kit al exploratorului, plin de misiuni interactive și inedite de rezolvat în cadrul muzeului.

Publicul a primit foarte entuziast noile noastre Proiecte, in special Museum Quest, deoarece in momentul de fata jocul se desfasoara outdoor in Muzeul Satului, iar cu o asemenea locatie culturala, si cu un joc foarte bine pus la punct, majoritatea jucatorilor fideli Trapped au revenit si au fost incantati de experienta.

 

Escape Central: Ati lansat jocuri escape room noi in ultima perioada? Care au fost reactiile jucatorilor?

Trapped: Nu am lansat jocuri de escape room traditionale, doar varianta pentru acasa: Trapped@Home.

 

Escape Central: Ce planuri de viitor aveti (camere sau proiecte noi?) si cum vedeti viitorul acestor jocuri in Romania?

Trapped: Avem multe proiecte noi in minte, insa momentan sunt in asteptare deoarece contextul actual este mult prea instabil si cu totii cred ne dorim ca lucrurile sa revina cat mai repede la normal pentru a ne pune in aplicare ideile.

 

Pentru informatii suplimentare despre camerele Trapped si rezervari vizitati www.trapped.ro. Camerele Trapped: CandylandThe Black PearlWhat If? si In time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>