LockedUp Escape@Home – Pirates: The Cursed Chest – Review

By admin on August 16, 2020

Pandemia Covid-19 a afectat operatorii si pasionatii de escape rooms. Dar lucrurile ar putea sa isi revina, macar partial, iar un aport il au si proiectele speciale lansate de operatori pentru aceasta perioada (despre acestea am scris aici). Unul din ele, pe care l-am incercat si noi, este Pirates: The Cursed Chest, o initiativa de tip Escape@Home de la LockedUp. Cititi mai jos reviewul nostru.

 

Experienta si poveste

The Cursed Chest se joaca acasa. Asta nu inseamna ca e vorba de o experienta online, sau de una in care descarci un fisier PDF, il scoti la imprimanta si rezolvi puzzleuri cu pixul. Bineinteles ca LockedUp a venit cu o experienta mult mai reala si mai tare, dupa cum era de asteptat de la ei.

Practic, vei experimenta un escape room la tine acasa. Cum functioneaza? Dupa ce faci rezervarea prin email vei primi, pentru 20 de ore, un cufar mare din lemn. Este masiv, misterios, lucrat ingrijit si te invita sa ii descoperi misterele:

pirateschest

 

Vei incepe cu regulamentul si povestea jocului. Dupa cum pare destul de clar, scenariul se leaga de comorile unui pirat vestit, Redbeard, si incercarile pe care le-a pregatit pentru oricine vrea sa ajunga la cel mai de pret obiect ascuns bine in cufarul blestemat.

 

Atmosfera si design

OK, in acest joc nu esti intr-un escape room, ci in sufrageria proprie. Dar cufarul este atat de bine realizat si jocul te prinde atat de bine incat vei uita ca esti acasa si nici nu iti vei dai seama cand trec o ora si jumatate de joc.

Cufarul este elementul central, dar acesta este suficient pentru un joc complex si dinamic. Elementele de decor dinauntru se imbina cu puzzleurile, care sunt, la randul lor, parte din poveste. Toate decorurile si gadgeturile sunt foarte frumos realizate, lucrate manual si cu grija. Iar asa cum e de asteptat pentru un escape room serios, exista si o coloana sonora foarte potrivita, lumini care te ajuta in joc si un sistem simplu si eficient de hinturi.

 

Puzzleuri

Puzzleurile din Cursed Chest sunt ingenioase si bine realizate, asa cum ne-au obisnuit cei de la LockedUp. Multe ar putea avea loc fara probleme intr-un escape room propriu-zis. Este remarcabil cum cufarul reuseste sa asigure o asemenea diversitate de puzzleuri si un joc cu un nivel ridicat de engagement.

Pe masura ce povestea evolueaza vei primi acces la diverse elemente de joc. Sigur ca un escape room normal ofera mult mai mult spatiu de manevra pentru puzzleuri, insa cele din Cursed Chest sunt suficient de variate si de interesante incat jocul sa fie o experienta unica in sine, si nu doar un inlocuitor de escape room propriu-zis.

Nivelul de dificultate este mediu spre ridicat. Ni s-a parut simplu la inceput, dar in doua persoane am avut suficient de lucru pentru aproape o ora si jumatate, deci e un joc cat se poate de serios. Dar te vei distra jucandu-l, iar la final, dupa atatea incercari, victoria va fi cu atat mai dulce!

 

Concluzii

O experienta foarte tare marca LockedUp, nu o ratati! Rezervarile se fac prin email, detalii aici (in aceeasi pagina gasiti si informatii despre masurile de protectie luate pentru jucatori – dezinfectie, folie de unica folosinta, masti de protectie pentru cei care il livreaza, etc).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password