Interviu in exclusivitate: Real Escape Room

La Real Escape Room am jucat camera The Overlook Hotel – Room 13, o camera horror bine realizata, care ne-a cam placut. Ca de obicei cu camerele care ne plac, i-am luat putin la intrebari. Citeste mai jos interviul acordat in exclusivitate pentru escapecentral.ro:

 

10995377_384983751704006_6991830640926681001_n

Escapecentral.ro: Care este povestea voastra? De ce escape rooms?

Real Escape Room: Povestea Real Escape Room s-a conturat undeva prin noiembrie, anul trecut si a fost unanimitate (suntem 3 parteneri) inca din primul moment. Tin minte ca ne-am intalnit la unul dintre noi acasa si am disecat si analizat business-ul pana spre dimineata, in aproape toate detaliile lui. Initial am vrut sa concepem noi, una sau doua camere insa lipsa timpului (creare si testare) si escaladarea conceptului de
escape room de pe piata noastra, ne-a facut sa alegem ceva “deja testat si de succes”, cum ar fi o franciza; si se pare ca am fost inspirati. :)

 

Suntem parte a uneia dintre cele mai mari francize escape, la nivel mondial, “Escape Room International”.

 

Escapecentral.ro: Povestiti-ne mai multe despre franciza sub care operati, ni se pare un punct de atractie pentru Real Escape Room. Cum ati ales cele patru camere? Cat a durat pregatirea lor?

Real Escape Room: Suntem parte a uneia dintre cele mai mari francize escape, la nivel mondial, “Escape Room International”. Interesul nostru fata de franciza lor a coincis cu business plan-ul lor detaliat, de expansiune a francizei in toata Europa, asa ca pana la deschiderea unei locatii in Romania a fost doar un pas. Unul din plusurile pe care le avem, operand sub umbrela “Escape Room International” este faptul ca exista o echipa dedicata de oameni, care dezvolta in permanenta camere si puzzle-uri noi, ceea ce face ca la momentul asta sa avem un portofoliu disponibil de peste 27 de camere. Camerele le-am ales dupa o analiza profunda si o consultare cu partenerii nostri francizori. Am dorit, pentru inceput, sa aducem in Romania patru camere total diferite ca tema si dificultate, dar care sa-ti ofere experiente de neegalat.

Escapecentral.ro: Am vazut o preferinta pentru camere horror, atat la voi cat si la alte camere deschise recent. Exista cerere pentru asemenea tipuri de camere? Oamenii vor sa fie speriati? :)

Real Escape Room: Cred ca fiecare dintre noi a avut un bau-bau la un moment dat si se pare ca in loc sa ne “marcheze copilaria” ne-a facut usor masochisti astfel incat cautam senzatii tari aproape in orice. Si cred ca horrorul este cel mai apropiat de senzatiile tari, de aici si preferinta pentru acest gen. Dar pot spune ca noi nu ne-am canalizat doar pe aceasta nisa, deoarece doar doua din camerele noastre sunt horror. (vezi Slaughter house si Room 13). Oamenii doresc cu siguranta si altceva, de aceea vom mai deschide si alta locatie in Bucuresti, unde oamanii vor putea experimenta si
alte camere de diferite genuri (fantasy, aventura, etc).

Escapecentral.ro: Care este cea mai dificila camera? Pe care din cele patru camere o recomandati jucatorilor incepatori si pe care jucatorilor avansati?

Real Escape Room: Dificultatea unei camere este, din punctul nostru de vedere, ceva relativ, deoarece fiecare persoana, inca de la o varsta destul de frageda este inzestrata cu intuitie, spirit de observatie, analiza, un nivel de inteligenta nativ, dar si unul dobandit, ingrediente necesare ca sa evadezi cu succes dintr-o camera escape. Totusi, din punct de vedere al dificultatii puzzle-urilor, camerele noastre sunt clasate ca nivel mediu-ridicat, avand doua camere cu grad de dificultate 4/5 (Prison Break si Slaughter house) si doua camere cu 5/5 (Room 13 si Autopsy). Tinand cont de rata de succes, as putea incadra Autopsy ca fiind cea mai dificila camera pe care o avem, tinand cont ca doar 4 echipe au reusit sa evadeze pana la acest moment (si au jucat peste 40 de echipe).

Escapecentral.ro: Stim ca e inca devreme, dar care sunt planurile voastre de viitor?

Real Escape Room: Educarea pietei este una din prioritatile noastre pe termen scurt si lung coroborata cu oferirea unor servicii ireprosabile clientilor nostrii, din punct de vedere experienta si servicii aditionale. Am mentionat si mai devreme, faptul ca avem in plan sa mai deschidem o noua locatie, in Bucuresti, iar conceptul si tematica noilor camere vor fi cel putin la fel de “WOW” ca si in cazul camerelor
deja deschide.

Escapecentral.ro: Care sunt top 5 camere preferate de voi? (in afara de ale voastre, desigur)

Real Escape Room: Din pacate, aici nu va putem da un raspuns pentru ca am fi cu siguranta subiectivi si nu ne-am dori sa favorizam si nici sa defavorizam pe unii dintre ei. Jucatorii ar trebui sa faca topuri de acest fel.

Escapecentral.ro: Multumim!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>