Interviu: Trapped despre camera The Black Pearl

Am vizitat noua camera The Black Pearl de la Trapped, ne-a placut foarte mult si ne-am gandit sa le mai punem cateva intrebari. Interviul in exclusivitate pentru Escape Central este mai jos: 

pirates

 

Escapecentral.ro: Ati lansat de curand camera The Black Pearl. Care e povestea ei si cat ati lucrat la ea?

Trapped: Ideea camerei The Black Pearl a aparut la inceputul anului 2015, imediat dupa lansarea camerei The Bunker. In acel moment am simtit nevoia unei camere cu décor impactant (pe langa puzzle-urile si tehnologia necesare in orice camera de room escape care se respecta). Ne-a incantat ideea de a decora o camera cu tematica atat de puternic cunoscuta, si am luat-o ca pe o provocare pe care am gandit-o pana la cel mai mic detaliu. Am lucrat in total 8 luni la camera The Black Pearl, care prezinta povestea binecunoscutei corabii de pirati din seria Pirates of the Caribbean.

 

Escapecentral.ro: Ne-au placut foarte mult designul, efectele speciale si puzzleurile din camera. Cum va vin ideile? Care e procesul de proiectare si amenajare a unei camere?

Trapped: Multumim :) Cand te apuci de o tema atat de cunoscuta ca o corabie de pirati ideile de décor nu vin greu. Ce am vrut de la inceput cu aceasta camera a fost sa depasim nivelul actual de room escape, si de acolo au venit ideile legate de efectele speciale din camera, care completeaza practic restul elementelor din camera. Nu a fost deloc usor, dar au fost idei in care am crezut si nu am cedat pana nu am gasit cea mai buna solutie pentru ca jucatorii sa traiasca in camera Black Pearl o adevarata aventura de pirati. La fel si puzzle-urile… este usor sa gasesti un puzzle ingenios, dar majoritatea puzzle-urilor sunt “universale”, ori noi am vrut ca toti pasii din camera sa se integreze in atmosfera si povestea create. Asa ca procesul de selectie al puzzle-urilor a fost mult mai strict decat pana acum. Ne-am dorit sa pastram tema camerei pana la cel mai mic detaliu, si noi speram ca am reusit.

 

Escapecentral.ro: Care sunt parerile jucatorilor care au vazut camera in cele cateva zile de la lansare?

Trapped: Toate mesajele de felicitare pe care le-am primit, si entuziasmul cu care ne intampina echipele la iesirea din camera sunt cea mai mare satisfactie pentru noi.

“Black Pearl – camera perfecta pana la ultimul detaliu. Multumim Trapped pentru cea mai tare experienta de room escape de pana acum!”

“The Black Pearl îmbină perfect toate elementele necesare unui escape the room. Felicitări, nota 10+”

“Tocmai ce am jucat Black Pearl iar verdictul este simplu: cea mai buna camera din București în momentul de fata; efecte speciale, atmosfera, puzzleuri ingenioase și tehnologie cat cuprinde.”

“Noua camera The Black Pearl a fost peste asteptari!!! Amenajarea e la un alt nivel fata de majoritatea room escape-urilor din Bucuresti, iar atmosfera e geniala. Felicitari!”

“Black Pearl… cea mai tare camera jucată de noi până în acest moment! Ingeniozitate -nota 10, decoruri -nota 10, atmosferă și distracție la maxim!”

 

Escapecentral.ro: Au aparut multe camere noi in ultima vreme in Bucuresti, si nu toate sunt la inaltime. Credeti ca in viitor noii operatori vor lua exemplul unor camere precum a voastra sau vom vedea in continuare si incercari mai putin fericite?

Trapped: Daca acum cateva luni puteam defini trendul noilor camera aparute, se pare ca in ultima vreme aceasta “piata” noua incepe sa se maturizeze. Jucatorii care au experimentat camera bune nu se vor mai multumi cu unele mediocre. Noi speram si ne asteptam sa se continue aceasta selectie naturala a camerelor de escape si viitoarele camere deschise sa aduca experiente noi. Daca fiecare operator care a primit feedback bun de la jucatori ar incerca sa se autodepaseasca suntem siguri ca Bucurestiul ar deveni un punct de referinta in domeniul asta. Incercari mai putin reusite cu siguranta or sa mai existe, dar din punctul nostru de vedere nu vor rezista prea mult.

 

Escapecentral.ro: Ce le puteti spune celor care nu au mai jucat niciodata un Escape Room. De ce ar incerca?

Trapped: De ce nu? Daca atata lume vine si ramane captivata sau devine “dependenta” de genul acesta de activitate, inseamna ca este ceva care merita incercat :)
Escapecentral.ro: Ce planuri de viitor aveti?

Trapped: Ca dupa fiecare camera noua deschisa ne zicem ca o sa luam o pauza binemeritata dar in 2 zile de la deschidere deja ne gandim la teme noi J Cel mai realist plan de viitor este legat de urmatoarea camera Trapped care a inceput deja sa prinda contur la nivel de tematica si decoruri. Din punct de vedere al expansiunii, continuam cu planurile de francizare. Concret, in momentul de fata avem semnat un contract de franciza pentru Bangkok, cu perspective de demarare in prima parte a anului 2016.

 

Escapecentral.ro: Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>