Interviu: Uescape

Cea mai noua camera vizitata de noi a fost Underground Escape de la Uescape. Ne-a placut modul cum aceasta noua echipa a amenajat camera si a gandit puzzleurile (unele dintre ele foarte inovatoare!), asa ca i-am luat putin la intrebari. Interviul acordat in exclusivitate pentru escapecentral.ro este mai jos.

 

12248220_489858281196208_4927378019302055614_o

 

Escapecentral.ro: Povestiti-ne putin despre voi. Care e povestea Uescape? De ce escape rooms?

Uescape: Proiectul nstru a inceput inca din luna martie,  fiind binenteles atunci la nivel de idee. Ne gandeam ca ne-am dori sa facem o activitate mai deosebita fata de restul activitatilor economice.  La inceput a fost mai mult o joaca, ne gandeam cum ar fi, cum ne-am descurca,  si usor usor am inceput sa planuim cu pasi mici proiectul nostru. Ne-am apucat in joaca, dar pe parcus ne-am dat seama cat este de addictive aceasta activitate fiind o arie de business in care poti sa dai frau liber imaginatiei.

 

Escapecentral.ro: Care e povestea primei voastre camere, Underground Escape? Cat ati lucrat la realizarea ei?

Uescape: Dupa ce am decis sa ne apucam de acest proiect, a aparut bineinteles si intrebarea:ce tema vom aborda?  Nu am dorit sa fie ceva comun, ceva ce mai exista si nici macar ceva asemanator. De asemenenea am eliminat inca de la inceput temele de joc inspirate din filme, jocuri etc.  Am simtit ca este nevoie de un alt tip de decor, alte tipuri de puzzle-uri.

Am stat zile in sir punand idei cap la cap si apoi destramadu-le pentru a ajunge intr-un final la ideea ca vrem sa fie o mina.  Din faza de proiect pana la camera propriu zisa au trecut aproximativ 6 luni, timp in care in mod constant am cautat sa venim cu lucruri care nu exista, sa extragem cele mai bune idei si sa le imbinam. In aceasta perioada am mers bineinteles atat in Bucuresti cat si in afara tarii la mai multe multe escape room-uri. Dupa fiecare experienta de acest gen  am invatat  atat ce ar trebui inclus cat si ce ar trebui eliminat din proiectul nostru, aceste idei fiind bineinteles subiective.

 

12193470_486473198201383_3772847765607774722_n

Escapecentral.ro: Povestea din mina sta bine atat la decoruri, cat si la puzzleuri. Care sunt reactiile jucatorilor? Ce tip de jucatori cautati?

Uescape: Multumim frumos. Decorurile din camera ne-am dorit sa fie 100% originale si autentice, nimic liniar si nimic finisat pentru ca jucatorul sa simta ca face parte din acel mediu.  Stiind ca exista atatea tipuri de puzzle-uri deja cunoscute nu a fost usor sa venim cu ceva diferit, dar asa cum am mai spus, am muncit aproximativ 6 luni, timp in care am intors puzzle-urile pe toate partile.

Ne bucuram mult cand vedem  multmirea de pe fata jucatorului la final si o simtim cumva ca pe o recompensa  iar toate mesajele primite de la jucatori ne-au bucurat nespus.  Nu cautam o anumita tipologie de jucatori, ci cautam oameni pasionati si dornici sa descopere ceva nou, sa-si descopere coechipierii, sa-i placa sa gandeasca in ansamblu si sa impartaseasca idei.

 

Escapecentral.ro: Ce parere aveti despre jocurile escape room din Bucuresti? Mai e loc de noutati si inovatie?

Uescape: In Bucuresti  exista destul de multe camere interesante si cu puzzle-uri din ce in ce mai bune si mai surprinzatoare, fiind intr-o continua evolutie.  Totul se misca rapid, daca acum 6 luni spre exemplu tehnologia in puzzle-uri era preponderent rara, acum incepe fie din ce in ce mai prezenta in camerele nou deschise.

Suntem siguri , totusi, ca mai este loc mult de inovatie si de noutate in acest domeniu,  trendul fiind ascendent, in ceea ce priveste capacitatea de inovare a puzzleurilor, a designului cat si a temelor.

 

12319236_1268154293209959_1955428991_n

Escapecentral.ro: Ce planuri de viitor aveti? Pe cand urmatoarea camera de la voi?

Uescape: Ne dorim sa continuam acest proiect frumos si sa deschidem inca doua camere, pentru una  din ele fiind in faza de brainstorming, urmand sa fie gata anul urmator. Pentru aceasta camera ne dormi ceva foarte spectaculos, ne dorim sa venim cu idei care sa surpinda jucatorul si sa simta ca el este actorul principal.

 

Escapecentral.ro: Care sunt cele cinci camere pe care le-ati jucat si v-au placut cel mai mult din Bucuresti?

Uescape: Ne-a  placut mult Bike room (Troll), fiind una din cele mai logice si interesante camere din Bucuresti;

Upside Down (Exitus);

Leonardo Da Vinci (RoomMania) ;

The Flying Dutchman (Breakout);

The Bunker (Trapped);

 

Escapecentral.ro: Multumim!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>