Interviu: Chambers despre Electric Chair

Avem un interviu si cu cei de la Chambers despre camera lor Electric Chair, pe care am jucat-o de curand (citeste reviewul nostru aici):

 

DSC_8047

 

 

Escapecentral.ro: De ce Electric Chair? Care e povestea camerei?

Chambers: Scaunul Electric este o tema neobisnuita, controversata si, momentan, unica in lumea escape the room. Ideea ne-a venit gandindu-ne la un final dramatic interesant, asa cum este imaginat si cel din Bomb Room.

Camera Electric Chair are la baza un plan mai vechi de-al nostru, numele lui original fiind Fandango. De fapt, numarul nostru de telefon este 07fandango si l-am ales special pentru aceasta camera, cu un an si jumatate inainte de deschiderea camerei. Ideea cu scaunul electric a aparut in timpul construirii camerei, tema initiala fiind alta (si ramane secreta, in speranta ca o vom implementa intr-o camera viitoare).

In actuala poveste a camerei, echipa de jucatori este un grup de hackeri. Pedeapsa capitala pentru crime cibernetice este foarte rara (doar in China s-a intamplat pana acum), insa jucatorii din povestea noastra au comis cea mai mare frauda cibernetica din istorie (ceva mai serios decat ce-a facut Hamza Bendelladj, devenit in 2013 most-wanted de catre FBI pentru hacking), asadar sentinta este bine-meritata. Locatia in care sunt adusi jucatorii in poveste, Fandango, este, in teorie, una anti-hackeri :P. Ramane de vazut daca abilitatile de hacking vor fi de folos in incercarea de a evada. :)

 

DSC_8051

Escapecentral.ro: Electric Chair este o camera cu multa tehnologie. Cat a durat pregatirea camerei si cum au decurs pregatirile?

Chambers: Electric Chair a fost redesenata de la 0 de cateva ori. O parte din camera a fost construita in 2014, odata cu lansarea primei noastre camere, Davewriter, apoi a ramas neatinsa pentru cateva luni. Nu mai stim cat a durat, cumulat, totul, pentru ca s-a intins pe o perioada foarte mare de timp, insa ce putem sa ne amintim este indelungul timp petrecut cu cateva lucruri din camera (cam 1-2 luni cu fiecare din ele). Electric Chair este, intr-adevar, o camera tehnologizata, atat pentru experienta jucatorilor, cat si pentru interventiile noastre dinainte de joc si in timpul jocului. Jocul este presarat si cu „easter eggs”, care au necesitat niste munca extra (programare). Nu toate echipele trec prin mini-surprizele acestea (sunt anumite conditii care trebuie indeplinite pentru ca acestea sa se intample). De exemplu, la vizita escape central, o conditie pentru un easter egg nu era indeplinita.

Electric Chair a fost conceput cu doua parti, jucabile separat. Cei care jucau partea 1 (si pe care urma sa ii anuntam cand pot reveni pentru partea 2) ne spuneau ca ar prefera un joc mai lung, mai degraba decat doua jocuri separate, asa ca am unit cele doua parti intr-un joc de 90 de minute (l-am numit Electric Chair Full Version), care, insa, era prea lung pentru incepatori. Complexitatea jocului a fost redusa pana am obtinut un playtime de 70 de minute, aceasta fiind durata actuala oficiala. Nu am mai anuntat schimbarile, dar am avut si cateva echipe care au revenit pentru varianta full dupa ce jucasera partea 1, lucru care ne-a bucurat foarte mult.

 

DSC_8052

Escapecentral.ro: Scaunul electric din camera este o experienta in sine. Ce ne puteti povesti despre el?

Chambers: Scaunul este realizat din lemn masiv, pe baza schitelor unui scaun electric real – Old Sparky din Texas, de catre tamplarul unui teatru de renume din Bucuresti. Am ales „cel mai frumos scaun electric” pe care l-am gasit in fotografiile de pe internet, am cautat schite si au fost implementate intocmai. Desigur, dupa cateva teste, am mai facut mici ajustari pentru un plus de confort. Apoi am adaugat partea “electrica”.

Scaunul este, in sine, destul de tehnologizat, avand efecte speciale asociate (si un feature la care am renuntat pentru siguranta :P). Spatarul are o inaltime de 1.6 metri. E un pic mai mare decat „scaunul pentru oameni mari” din unitatile de self-banking ING. :))

 

DSC_8048

Escapecentral.ro: Cui se adreseaza camera? Care sunt reactiile jucatorilor pana acum?

Chambers: Desi am avut evadari la timp si cu echipe de incepatori, recomandam Electric Chair mai degraba jucatorilor experimentati (cu cel putin 2-3 camere jucate inainte; sau cel putin Bomb Room jucat inainte, pentru ca e suficient de variat incat sa te pregateasca si pentru Electric Chair).

Feedbackul de la jucatori este, in mod constant, unul foarte bun. In majoritatea cazurilor, jucatorii declara Electric Chair una din cele mai bune camere de escape din Romania. Camera a fost „primita” bine inca din prima zi.

Oficial, pot juca Electric Chair echipe de 3 sau 4 persoane. Am avut si exceptii (veterani in echipe de 2, de exemplu). Jocul nu este recomandat claustrofobilor, cardiacilor sau copiilor sub 16 ani.

 

DSC_8056

Escapecentral.ro: Ce planuri de viitor aveti? Dupa bomba si scaunul electric, ce vom mai vedea de la Chambers?

Chambers: In primul rand, urmeaza un experiment cu camerele actuale – un concept nou in Romania, prin care urmarim sa facem si mai cunoscuta expresia noastra  „real action game”.

Jucatorii spun adesea ca le place mult stilul nostru si ca abia asteapta urmatoarea sau urmatoarele camere, asadar se pare ca facem o treaba buna si o sa continuam sa dezvoltam camere originale si interesante. Lucram, pe hartie deocamdata si la planurile pentru urmatoarea camera in stil Chambers, insa e prea devreme pentru orice fel de anunturi.

 

DSC_8060

Escapecentral.ro: Ce camere interesante ati mai jucat in ultima vreme? Suntem mereu in cautare de idei noi.

Chambers: Dintre camerele nou aparute, ne-au placut „Nuclear Spring” de la Escapology si „The Judge”, de la „911 Escape”. Jucatorii ne recomanda si „U Escape”, asa ca si camera aceasta e pe lista.

 

Escapecentral.ro: Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>