The Overlook Hotel – Room 13 – Review

By admin on June 14, 2015

Cei de la Real Escape Room ne-au atras atentia printr-un site bine facut si prin faptul ca au camere bazate pe o franciza din Asia. I-am intrebat cu care din cele patru camere lansate recent sa incepem si ne-a fost recomandata The Overlook Hotel – Room 13. Dupa ce am mai primit o recomandare buna pentru aceeasi camera de la un alt operator vizitat de noi, am mers rapid sa o jucam.

 

10995377_384983751704006_6991830640926681001_n

Poveste

Povestea suna promitator: la intoarcerea din vacanta ramai in pana cu masina intr-o zona cam pustie. Te cazezi intr-un hotel care se dovedeste cam bantuit. Da, povestea este una cat se poate de horror. Sa vedem ce se intampla mai departe.

Atmosfera si design

Nu vei gasi extrem de multe obiecte prin camera, insa ideea camerei de hotel bantuita este bine redata. Atmosfera te prinde: lumina este difuza sau lipseste aproape de tot, iar camera e plina de muzica si sunete creepy (desi volumul e un pic cam tare pentru gustul nostru). Obiectele din camera si designul sunt foarte ingrijit realizate, iar atentia la detaliu se vede. Este clar ca reteta camerei a trecut deja testul publicului prin alte tari.

In Room 13 tema horror e mult mai bine redata decat in alte parti, chiar daca nu se bazeaza pe obiecte si sange pe pereti, ci pe sunet, lumina (sau lipsa ei) si atmosfera. Jucatorii mai sensibili ar putea avea o problema cu asta.

Joc si puzzleuri

Nivelul de dificultate este mediu spre ridicat. Vei gasi in camera numeroase surprize, care te vor tine in priza pana la final. Unele din ele au fost chiar foarte tari, si asta o spunem dupa ce am vazut destule camere la viata noastra. Ar fi tentant sa intram in detalii si sa va povestim chestiile care ne-au placut cel mai mult, dar nu o vom face – mergeti sa le descoperiti singuri. Noi am iesit din camera cu o secunda inainte de expirarea timpului, asa ca am fost in priza chiar pana la final.

Puzzleurile nu sunt simple. Camera este plina de gadgeturi si tehnologie, ceea ce pentru noi este un mare plus. Cum nu vorbim de o camera cu tema SF, tehnologia este folosita in mod subtil (nu “in your face”), adica exact asa cum ne place noua. In fine, camera nu se bazeaza numai pe tehnologie, si are tot felul de alte puzzleuri: unele necesita atentie, unele necesita gandire, iar unele si una si alta. Ne-a placut si faptul ca povestea evolueaza, descoperi lucruri noi si nu lucrezi doar cu un set dat de elemente pe tot parcursul jocului. Este clar ca nu va veti plictisi in aceasta camera.

Au fost unele puzzleuri care ne-au cam pus in dificultate, dar in principal din cauza noastra. Ne-ar fi placut sa vedem un alt sistem de transmitere a hinturilor (care in aceasta camera sunt absolut necesare); apelul telefonic pentru hinturi te scoate putin din atmosfera, dar nu e o problema majora.

Logistica pentru jucatori

Camerele Real Escape Room sunt localizate relativ central, pe Strada Ionel Perlea Nr. 19. Receptia e bine realizata, iar baietii de la recepetie au fost foarte de treaba. O mentiune speciala pentru siteul web, care e foarte bine realizat, nu doar incropit in graba inainte de lansarea camerelor asa cum se intampla uneori. Deci, toate bune din aceste puncte de vedere.

Alte informatii si observatii

Pentru informatii suplimentare despre Room 13 viziteaza pagina noastra de prezentare sau siteul oficial Real Escape Room. Baietii mai opereaza inca trei camere: Prison Break, Slaughter House si Autopsy. Se vede o preferinta pentru tema horror, dar am fost asigurati ca Prison Break nu face parte din acest gen.

Concluzii

Daca cele mai multe camere jucate de noi in ultima vreme erau camere cu “vechime” pe piata, recomandate din multe parti, ne-a placut sa gasim o camera foarte buna si printre cele mai nou-deschise. Room 13 ne-a placut din toate punctele de vedere: atmosfera si design, puzzleuri si folosirea tehnologiei, modul in care evolueaza povestea, atentia la detalii in camera, pe site si la receptie. Camera nu este pentru toata lumea din cauza temei horror si nivelului de dificultate, dar cei care depasesc aceste aspecte o vor aprecia cu siguranta. Pe noi ne-au convins, asa ca vom reveni sa mai jucam una din camerele lor.

 

 

 

 

 

 

Good

  • Folosirea tehnologiei in puzzleurile din camera
  • Atmosfera bine realizata, atentia la detalii
  • Surprizele de pe parcursul jocului, modul in care evolueaza povestea

Bad

  • Tema horror este bine realizata. Nu e un lucru rau, doar o atentionare pentru jucatorii mai sensibili
  • Modul de transmitere a hinturilor ar putea fi imbunatatit
7.4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password