H2OUT – Review

By admin on May 25, 2019

Ni s-a parut interesanta colaborarea celor de la Captive Escape Rooms cu Apa Nova, asa ca am mers sa jucam H2OUT. Am gasit o camera bine realizata, cu decoruri care te indeamna sa descoperi si multe butoane si echipamente pentru cei pasionati de tehnica.

57364769_2375646849380427_3059308202827972608_n

Poveste

Anul 2143. Marele razboi declansat de lipsa apei potabile s-a incheiat. Pamantul a ramas parjolit si furtunile violente de nisip dureaza luni in sir. Pe locul fostului oras Bucuresti, supravietuitorii au repus in functiune o mica statie de tratare a apei. In mijlocul unei furtuni, aceasta se defecteaza, punandu-le in pericol supravietuirea. Cand totul parea pierdut, urgia se domoleste, oferindu-le posibilitatea sa trimita o echipa pentru a remedia problema. Tu si echipa ta va asumati aceasta responsabilitate. Miza este mare si toate sperantele oamenilor stau acum in voi. Trebuie sa va grabiti, deoarece furtuna poate reincepe in orice moment blocandu-va calea de intoarcere.

Atmosfera si design

Designul camerei este bine realizat. Nu exista multe obiecte de decor in camera, dar nici nu te-ai astepta sa le gasesti intr-o statie de tratare a apei. In schimb, exista foarte multe echipamente si mecanisme care de-abia asteapta sa fie descoperite si folosite in joc. H2OUT este una din acele camere care prin design te transporta in atmosfera de joc de la inceput pana la sfarsit. Tot spatiul din camera este folosit in joc si acoperit de elemente, echipamente si puzzleuri pe care le vei utiliza pe parcurs. Castile de protectie, fundalul sonor si utilizarea luminii/intunericului contribuie la atmosfera. O camera bine proiectata si amenajata.

Joc si puzzleuri

Puzzleurile nu sunt foarte dificile sau complexe, si se bazeaza pe diverse echipamente si elemente tehnice. Cu toate acestea, nu va ganditi ca veti gasi o camera foarte simpla – sunt multe de facut in H2OUT si cele 60 de minute pot trece foarte rapid.

Ne-a placut faptul ca puzzleurile din camera nu sunt aleatoare, ci legate de tema camerei si de procesul tratarii apei, chestie care contribuie la o experienta buna de joc. Camera se bazeaza pe un joc liniar, insa. Va trebui sa rezolvi un puzzle pentru a putea avansa la urmatoarele, ceea ce inseamna ca toata echipa se concentreaza intr-o singura directie, fara posibilitatea de a lucra la mai multe puzzleuri simultan.

Chestia asta nu e neaparat pe gustul nostru, dar face camera mai simpla pentru cei care apreciaza un joc mai ordonat sau cei care au o experienta mai redusa cu escape rooms. Ne-a placut, in schimb, ideea panoului central de comanda pe care vezi permanent in ce etapa de joc te afli si ce mai ai de rezolvat.

Logistica pentru jucatori

Camerele Captive Escape Rooms se gasesc la adresa Strada Sergent Nastase Pamfil nr. 38, Bucuresti. Gasiti detalii suplimentare despre camerele Captive Escape la adresa http://www.captive.ro. Pe langa H2OUT, Captive Escape mai opereaza inca patru camere, din care noi am mai jucat doar una – Captive Outside Reality, o camera bazata pe un concept foarte ingenios – cititi reviewul nostru aici. Echipa mai opereaza o camera realizata in colaborare cu o companie – The Secret, realizata impreuna cu Coca Cola.

Concluzii

Ne place ideea colaborarilor dintre operatorii de escape rooms si companii, asa ca ne-a placut si H2OUT. Veti gasi o camera distractiva, bine realizata ca atmosfera si design, cu puzzleuri clare si in succesiune logica. Desi recomandam camera tuturor tipurilor de jucatori, H2OUT este o idee buna si pentru jucatorii incepatori, aflati chiar la prima experienta de acest tip.

Good

  • Decor foarte bine realizat
  • Puzzleuri clare si logice
  • Colaborarea cu Apa Nova

Bad

  • Joc liniar
9.1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password