Interviu: 911 Escape

Cea mai recenta camera jucata de noi a fost The Judge, prima camera de la 911 Escape. Desi nu stiam  prea multe despre ea, iar povestea parea cam clasica, camera a fost “wow!” si a ajuns una din camerele noastre preferate. Asta da performanta! Bineinteles ca avem si un interviu despre 911 Escape si The Judge – citeste-l mai jos. 

 

DSC_9603_1

 

Escape Central: Care este povestea 911 Escape?

911 Escape: 911 Escape şi ideea de a deschide un escape room a apărut la sfârşitul lunii februarie 2015, o dată cu primul joc real de evadare pe care l-am jucat: The Bike Room – un joc al prietenilor mei de suflet, absolut fabulous… si care era în faza de test atunci. Am fost atât de încântat de acea experienţă, încât în următoarele zile le povesteam tuturor cât de tare este conceptul. La scurt timp, împreună cu fosta mea prietenă am luat decizia de a închiria un spaţiu pe care l-am modernizat în totalitate. Din acel moment ne gândeam la propriul nostru joc de evadare şi am început să ne facem planuri. Următorul pas a fost să alegem numele companiei. Este foarte greu să te decizi şi să alegi un joc de cuvinte potrivit. După zile la rând şi pornind de la ideea că acţiunea se petrece în America, am ales 911Escape. Dimineţile mele începeau la “orele de mers la pescuit”, aproximativ cu 2 ore înainte de ora 7.

 

Escape Central: Desi tema este cam clasica, The Judge este una din cele mai bune camerepe care am jucat-o in Bucuresti. Povesteste-ne despre ea: cum ai ales tema, cat a durat pregatirea, cui se adreseaza camera.

911 Escape: Tot într-o dimineaţă mi-a venit şi ideea poveştii camerei “The Judge – Edwin Marshall”. Pasionat de genul filmelor poliţiste – crimă şi mister -, am început să creez un scenariu, bucăţică cu bucăţică. Pentru că ne doream că personajul din povestea noastră să fie un om impunător al vremurilor de demult, am ales să reproducem o cameră dintr-un conac aristrocat al secolului 19. O dată cu această idee, costul iniţial al investiţiei s-a triplat.

Am început atunci să umblăm prin târguri şi magazine de antichităţi. Pot să spun că în scurt timp am devenit pasionat de acestea. Îmi amintesc cu drag când în Sâmbăta Mare, în drum spre casa părintească, trecând prin Râşnov după o partidă de schi, am intrat într-un asemenea magazin şi am cumpărat un scaun, aruncat undeva în podul lor. Era cel mai ieftin lucru pe care l-am găsit în acel magazin… dar în acelaşi timp, pentru mine a fost costisitor. Mai în glumă, mai în serios, Mama m-a întrebat: “ai dat bani pe el?”. După zile de muncă şi restaurare, scaunul a devenit un obiect important în camera noastră. La fel am achiziţionat fiecare element din cameră, cu eforturi, cu investiţii materiale importante, şi mai ales, căutând obiectul potrivit. Nu a fost nici simplu, nici uşor pentru că nu am achiziţionat niciodată lucruri la întâmplare, ci doar lucruri ce se potriveau în povestea “The Judge”, şi care ne plăceau foarte mult. Având mai multe profesii la activ, pasionat de muzică şi fotografie, mi-am folosit experienţă şi creativitatea pentru a da viaţă acestei idei.

Timpurile de altădată au o savoare specială care poate fi pusă învaloare numai de o muzică pe măsură. Pornind de la această idee, am făcut un mix cu muzică jazz a acelor vremuri şi îmi place să spun că melodiile sunt “alese pe sprânceană”. În fotografie, lumina şi cromatica deţin un rol important. Această a fost “piatră de temelie” atunci când am proiectat, am construit şi am finisat decorul camerei. Acum, întorcându-mă la povestea de pe site, a fost o adevărată provocare să o prezint într-un mod atractiv şi incitant, dar fără să ofer prea multe amănunte despre desfăşurarea jocului. În cele din urmă, m-am decis asupra unei prezentări care să suscite cât mai mult curiozitatea şi spiritul de aventură al celor care-şi doresc să participe la asemenea jocuri. Dar, nimic nu se compară cu experienţa care începe o dată intrat în cameră. După ce uşa se închide în urma ta, ai sentimentul că te-ai întors în timp. Întregul joc este clădit pe această idee, iar fiecare puzzle descoperit şi rezolvat scrie câte un rând din povestea petrecută în această încăpere, acum aproape 80 de ani. Am valorificat şi am exploatat la maximum tot ce se află în camera.

Cu puţină imaginaţie, poţi obţine un puzzle din orice. Fiecare obiect, fiecare centimentru pătrat din camera mi-a inspirat nenumărate idei de jocuri. Secretul este să fii creativ! La început, ideile veneau greu, însă după un timp, nu ştiam pe care să o pun în funcţiune şi pe care să o păstrez în joc. Am muncit nouă luni la cameră. Timp în care am avut parte de lucruri frumoase, dar şi momente de epuizare, când îmi dădea târcoale gândul că nu voi duce la bun sfârşit tot ce mi-am propus. Zile la rând, multe nopţi albe, câteva ore de somn şi din nou la muncă.

 

The judge4-2

 

Escape Central: Ce parere au jucatorii despre aceasta camera? Ne intereseaza in specialparerile jucatorilor cu experienta, care apreciaza o camera bine facuta

911 Escape: Toate acestea au atras după sine sacrificii, stări de oboseală şi lipsa de concentrare. Au fost momente când am vrut să renunţ, dar starea de spirit s-a îmbunătăţit imediat după primii prieteni şi clienţi care au vizitat conacul 911 Escape. Energia pe care o transmit aceştia în timpul jocului, dar şi după ce evadează din cameră mă face să nu îmi pară rău că încele din urmă, mi-am urmat visul.

Întregul joc este catalogat de către utilizatori ca fiind unul de dificultate medie spre greu – o provocare pentru oricine doreşte să se joace şi să-şi testeze simţurile, abilităţile, emoţiile, inteligenţa şi creativitatea. Sunt puzzle-uri logice şi diversificate, mereu altele dar sunt şi puzzle-uri funny, pentru că atunci când mergi acasă şi povesteşti cu prietenii să te amuzi copios de ce-ai făcut. Automat, echipele cu foarte multe jocuri în spate, sunt impresionate de “The Judge”. Acestea ştiu să aprecieze detaliile şi lucrurile bine făcute, cât şi dificultatea jocului. În concluzie, jucătorii sunt absolut fascinaţi de poveste, muzică, puzzle-uri dar şi de provocarea şi experienta pe care le-o oferă jocul. Ne mândrim cu fiecare review pe care îl primim pentru că astfel simţim că munca noastră este de acum răsplătită.

 

DSC_9403

 

Escape Central: Care sunt planurile de viitor? Ne-ar placea sa mai vedem o camera de la911 Escape

911 Escape: Ideea pentru camera următoare este absolut genială. Îmi place să visez şi am învăţat ceva: că visele pot deveni realitate atât timp cât nu-ţi impui limite. Caut soluţii să construiesc acest plan. La început lucrurile par imposibile, dar nimic nu mi se pare de nerealizat. Nu pot da un termen de finalizare al acestui proiect. Sper că v-am stârnit curiozitatea şi că ne veţi urmări în continuare.

 

Escape Central: Ce camere interesante ai jucat in ultima vreme si pe care le-airecomanda si altor jucatori?

911 Escape: În ultima vreme au apărut camere foarte bune. Vă pot vorbi doar despre cele pe care le-am jucat până acum şi le pot recomanda şi altor jucatori. Nu au o ordine a preferinţelor, pentru că nu vreau să supăr pe nimeni:

Nuclear Spring de la Escapology

Electric Chair de la Chambers

Cabin in the Woods de la Inside Rooms

Green Arrow de la Inside Out Escape

Virus de la TROLL Escape

Grey de la Locked up

Mina de la U escape

 

Escape Central: Multumim!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>