Batman: the Batcave – Review

By admin on February 24, 2016

Cea mai recenta camera jucata de noi este Batman: the Batcave de la Breakout. Breakout este unul din cei mai buni operatori de camere din Bucuresti, asa ca ne-am grabit sa vedem cea mai noua camera a lor. Citeste reviewul nostru in continuare.

12696985_1700744483503740_1568206556881292946_o

 

 

Poveste

Povestea camerei se bazeaza in mod evident pe universul Batman. Conform prezentarii oficiale a camerei: orasul Gotham este atacat. Joker-ul si aghiotantii sai au evadat din Azilul Arkham si au eliberat toti prizonierii pentru a distruge orasul! Primul loc pe care acestia au decis sa il atace este pestera lui Batman pentru a se razbuna pe cel care i-a pus in spatele gratiilor cu ani in urma.

Dupa ce l-au ucis pe Alfred, majordomul si prietenul apropiat al lui Bruce Wayne, grupul de raufacatori a instalat o serie de capcane si jocuri malefice in ascunzatoarea eroului pentru a il tine captiv si pentru a il tortura. Este timpul ca Bruce Wayne sa isi puna din nou masca si sa devina Batman, eroul de care Gotham are nevoie, si sa evadeze din pestera sa pentru a il prinde pe Joker si pe aliatii acestuia si pentru a ii aduce in fata justitiei!

 

Atmosfera si design

Atmosfera este misterioasa inca de la inceput, adaptata povestii camerei. Iluminatul este folosit in mod inteligent pentru a spori misterul pe parcursul jocului.

Decorurile sunt relativ spartane. Nu veti gasi aceeasi bogatie de decoruri si  obiecte precum in celelalte camere ale Breakout (The Flying Dutchman sau Sherlock’s Despair). Dar Batman nu este cunoscut pentru abilitatile sale artistice, iar pestera sa serveste scopuri mai degraba functionale.

Camera este plina, in schimb, de deviceuri, gadgeturi si inscriptii misterioase, care atrag interesul inca de la inceput. Iti tot vine sa incerci butoane si mecanisme pana te prinzi ce si cum.

Coloana sonora a fost mai degraba discreta, dar acest lucru se compenseaza prin efectele sonore de pe parcursul jocului.

 

Joc si puzzleuri

Daca decorurile nu sunt punctul tare ale acestei camere, puzzleurile compenseaza pe deplin. Nu veti gasi in pestera lui Batman banale lacate cu cifru sau puzzleuri abstracte si fara rost.

Veti gasi, in schimb, multa tehnologie si multe puzzleuri foarte cool, care iti vor pune la incercare atentia, mintea si indemanarea, totul intr-un mod interactiv. Cred ca in aceasta camera am vazut cele mai reusite puzzleuri din punct de vedere al jocului colaborativ, de echipa; vorbim atat de faptul ca multe din ele nu pot fi rezolvate individual, dar si de faptul ca jocul de echipa rezultat este foarte distractiv pentru toti participantii.

Ne-au placut foarte mult puzzleurile hi-tech din camera. Unul din puzzleuri a fost o premiera absoluta pentru jocurile de escape room, o utilizare foarte inteligenta a unei tehnologii in plina dezvoltare – veti vedea la fata locului despre ce este vorba; pentru noi a fost pur si simplu “wow”.

Un alt puzzle hi-tech necesita foarte multa indemanare din partea a cel putin doua persoane – a fost solicitant, dar distractiv. Multe alte puzzleuri ne-au atras atentia, prin modul de prezentare, prin tehnologia folosita sau prin jocul colaborativ, dar nu vom intra in detalii, ca sa nu va stricam surpriza.

Cert este ca jocul ne-a tinut in priza de la inceput pana la sfarsit. The Batcave este un joc in care povestea evolueaza pe parcurs si veti avea cateva surprize foarte tari. Nici aici nu intram in detalii, dar cei de la Breakout au reusit sa ne surprinda si din punct de vedere al parcursului jocului, atunci cand credeam ca le-am vazut pe toate.

Nivelul de dificultate este mediu spre ridicat. Nu pierdeti prea mult timp, veti avea multe de facut.

 

Logistica pentru jucatori

Camerele Breakout se gasesc pe Strada Nicolae C Dona Nr. 18 in Bucuresti. Receptia este frumos amenajata, siteul web este foarte bine facut (si are toate patru camerele in aceeasi pagina de rezervari, ceea ce mi se pare un plus) iar discutiile dinainte de joc sunt intotdeauna cool la ei.

Camerele de la Breakout inregistreaza una din cele mai ridicate rate de rezervari din Bucuresti (poate chiar cea mai ridicata), asa ca asigurati-va ca faceti rezervarile din timp.

 

Alte informatii si observatii

Pentru informatii suplimentare si rezervari viziteaza pagina de prezentare a camerei pe escapecentral.ro sau siteul oficial Breakout. Breakout mai opereaza inca trei camere: Sherlock’s Despair (pe care v-o recomandam la randul ei; click aici pentru prezentare si aici pentru review), The Flying Dutchman (click aici pentru prezentare si aici pentru review) si Star Wars: The Death Star (click aici pentru prezentare; nu am jucat aceasta camera, dar o vom incerca in curand).

 

Concluzii

Daca va plac camerele tehnologizate, bine realizate si cu multe elemente de inovatie, atunci Batman: the Batcave este alegerea ideala. Nu o ratati.

 

 

Good

  • Camera bine tehnologizata, cu foarte multe puzzleuri hi-tech
  • Inovatii din punct de vedere al puzzleurilor si al parcursului jocului
  • Un joc care te prinde de la inceput si pana la sfarsit

Bad

  • Decoruri mai putin bogate, dar adaptate temei camerei
8.6

1 Comment

  1. Camera este foarte bine realizata, se potriveste de minune cu tema.
    Singura problema este ca in momentul in care am fost noi a fost ceva stricat in camera dar nu a afectat jocul.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password