Interviu Captive Escape Room – jocurile escape room si pandemia Covid19

Episodul de astazi din seria noastra de interviuri despre jocurile escape room in perioada pandemiei este cu echipa Captive Escape Room, cititi raspunsurile mai jos. 

 

Escape Central: Cum v-ati descurcat in aceasta perioada dificila?

Captive Escape Room: In primul rand, am fost inchisi vreme de trei luni, in urma ordonantelor guvernamentale. Am fost nevoiti sa renuntam la angajati, cu promisiunea ca ii vom readuce la lucru in momentul in care ne vom stabiliza. Am incercat sa accesam credite sau linii de credit prin programul IMM Invest, sarcina care s-a dovedit extrem de dificila in conditiile in care suntem un business amenintat de noi masuri restrictive daca cifrele vor creste in continuare. Totusi, am reusit sa ajungem intr-un punct mai avansat al discutiei cu cea de-a doua banca la care am aplicat. Speram ca procesul se va concretiza cu obtinerea unor lichiditati, intrucat, pana acum am avut norocul sa rezistam din rezervele pe care le-am strans inantea pandemiei si care s-au cam terminat. Norocul a facut sa putem deschide, dar in acest moment incasarile sunt undeva la 15% fata de luna februarie si ne asigura doar plata chiriei pentru cele doua locatii si un minimum de promovare si alte cheltuieli recurente. Suntem, insa, optimisti si incercam sa privim aceasta scadere si prin prisma faptului ca oamenii au stat in case mult timp si, acum, sunt dornici de activitati in aer liber. Adaugand si faptul ca este vara, dar si o temere fireasca legata de pandemie, este explicabila scaderea. Totusi, speram ca din toamna, odata cu venirea frigului, oamenii sa se intoarca la vechile obiceiuri legate de escape rooms, mai ales in conditiile in care totul se desfasoara in conditii de siguranta si cu respectarea masurilor impuse de autoritati.

 

Escape Central: Camerele sunt deschise in acest moment? Daca da, ce masuri de protectie impotriva raspandirii Covid-19 ati adoptat pentru jucatori?

Captive Escape RoomDa, in acest moment, atat Captive, cat si Breakout sunt deschise. Asa cum spuneam si mai sus, functionam in conditiile impuse de lege pentru evenimentele private, asa cum sunt si experientele de escape rooms: pana la 20 de persoane, inclusiv personalul, in acelasi timp in locatie, luarea temperaturii la intrare (interzicerea experientei pentru cei care au o temperatura de peste 37,3 grade), dezinfectarea suprafetelor si aerisirea escape room-urilor, spalatul pe maini cu apa si sapun este obligatoriu pentru toti clientii, atat la sosire, cat si la plecare, atat noi, cat si clientii purtam obligatoriu masca la interior (ceea ce inseamna si in camere, nu doar in receptie) si, prin completarea formularului GDPR, ne asiguram ca avem datele de contact ale celor care ne calca pragul. Dublam toate masurile cu recomandarile adresate clientilor de a nu-si atinge fata in timpul experientei. De asemenea, respectam masura distantarii oamenilor in receptie.

 

Escape Central: Ati lansat proiecte speciale in aceasta perioada? (jocuri online, jocuri mobile, jocuri ce pot fi descarcate de pe internet, etc). Care au fost reactiile jucatorilor?

Captive Escape RoomDa, suntem in lucru cu mai multe proiecte care sa ne permita sa functionam, chiar si in conditiile unor noi restrictii. Dezvoltam proiectul de escape rooms remote, care le va furniza pasionatilor posibilitatea de a experimenta camerele noastre online, din fata propriilor calculatoare. Ei vor da indicatii unui operator din camera, iar acesta le va transmite prin live streaming imagini din camera, le va da indicii, poze, etc, astfel incat jucatorii sa rezolve provocarile din confortul propriei lor locuinte. Estimam ca, in toamna, proiectul va fi deja finalizat, iar noi speram ca vom functiona in paralel, atat online, cat si la fata locului. Intre timp, am incheiat un parteneriat cu agentia Goodstory si am preluat in portofoliul nostru doua jocuri online de tip escape the room, Operation Mindfall si Project Pegasus, primul fiind deja implementat pe site-ul nostru, www.captive.ro. Din nefericire, nu a existat o cerere mare din partea clientilor, poate si pentru ca Operation Mindfall prezinta niste limitari din punct de vedere tehnic (merge doar pe sistem de operare IOS si necesita 1 GB spatiu pentru instalare). Nutrim sperante ca Project Pegasus va avea mai multa trecere la jucatori, intrucat nu este nevoie de nimic in mod special, doar de un laptop si o conexiune la internet. Totusi, cei care au incercat Operation Mindfall pana acum, ne-au dat un feedback foarte bun si ne-au transmis ca de-abia asteapta sa implementam si alte jocuri de acest gen.

 

Escape Central: Ati lansat jocuri escape room noi in ultima perioada? Care au fost reactiile jucatorilor?

Captive Escape RoomAsa cum mentionam si mai sus, pandemia ne-a prins cu doua camere in lucru si cu jumatate din investitie facuta. Din pacate, a trebuit sa suspendam temporar implementarea, pana cand ne vom da seama cum stam din punct de vedere financiar. Ele vor fi finalizate cu siguranta, numai ca nu stim cand. Interesul si dorinta noastra sunt sa le avem gata cat mai repede, dar, spre deosebire de momentul precedent pandemiei, cand asiguram finantarea lor din surse proprii, procesul de implementare depinde, acum, de obtinerea unor surse externe de finantare. Avantajul nostru a fost, insa, faptul ca, in 2019, am lansat doua camere noi, H2Out (in colaborare cu Apa Nova) si The Gauntlet, doua escape rooms cu un feedback excelent, care prezinta jocuri complexe, automatizate si decoruri care imbraca foarte bine povestile lor. Deci, cumva, ne-am asigurat prezenta pe piata cu doua escape rooms care inca pot fi considerate de generatie noua. Speram, totusi, sa reusim adaugarea celor doua camere aflate in lucru la portofoliul nostru cat mai curand si sa avem, astfel, patru experiente noi, atat pentru pasionati, cat si pentru incepatori.

 

Escape Central: Ce planuri de viitor aveti (camere sau proiecte noi?) si cum vedeti viitorul acestor jocuri in Romania?

Captive Escape RoomPentru ca am raspuns, partial, la intrebare mai sus, o sa ma rezum la cum vedem noi viitorul acestei industrii. In primul rand, cred ca trebuie sa plecam de la premisa ca jocul asta e cea mai captivanta experienta de echipa pe care o poti trai alaturi de familie, prieteni si colegi. Oamenii sunt, pur si simplu, fascinati de decoruri, de puzzle-uri si de automatizari. Din acest punct de vedere, cred ca nu exista o alta activitate care sa puna umarul mai mult la distractia oamenilor, dar si la dezvoltarea lor personala. Daca dublam asta si cu faptul ca oamenii, intr-o lume normala, vor avea intotdeauna nevoie de deconectare si de modalitati interesante de petrecere a timpului liber, credem ca industria escape rooms-urilor nu va disparea. Se va adapta, va invata, o perioada, sa hiberneze si sa manance ca ursul din labe, dar, cand lucrurile se vor stabiliza, ea va inflori din nou. Sper sa nu fie doar viziunea unui om pasionat de munca lui si de ceea ce creeaza. Vor ramane pe piata jucatorii mari, cei pe care criza i-a prins cu ceva lichiditati prin conturi, cei care au reusit sa obtina finantari si s-au promovat cel mai bine, chiar si in vremuri grele. Nu trebuie, totusi, sa uitam ca, si in aceste conditii speciale, oamenii vin la escape room, chiar daca in numar mai mic, si pleaca de aici incantati si dornici de noi experiente. Lucrul asta nu se va pierde, trebuie numai sa le reamintim cat de cool este aceasta activitate si sa reinnodam trend-ul de dinainte de pandemie. In concluzie, suntem optimisti!

 

Pentru informatii suplimentare despre camerele Captive Escape Room si pentru rezervari vizitati captive.ro. Camerele Captive Escape Room: The GauntletLangdon’s ChallengeThe SecretJames Bond – Nowhere to HideCaptive Outside Reality si H2OUT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>