Chernobyl Reactor 4 – Review

By admin on October 25, 2017

Am jucat cea mai noua camera de la Locked Up, o echipa de la care aveam asteptari mari. Camera Chernobyl Reactor 4 a fost la inaltime. Citeste reviewul nostru in continuare.

22519762_1661633453907653_3596540557791592931_o

Poveste

Camera ne-a atras inca de la inceput prin tema – povestea reala a exploziei reactorului de la Chernobyl, Ucraina din aprilie 1986. Tema este generoasa si ne-am asteptat sa vedem o camera plina de gadgeturi si cu o atmosfera bine realizata, asa cum ne-au obisnuit cei de la Locked Up; ceea ce s-a si intamplat. Ne-am bucurat sa vedem asa o tema neobisnuita care se ridica deasupra temelor uzuale care se cam repeta in camerele din Bucuresti.

Confom siteului oficial: “Scenariul incitant este bazat pe adevărul istoric, iar tu și prietenii tăi veți avea de trecut la fel de multe provocări ca specialiștii care se aflau la Reactorul 4  înainte de a se produce cel mai mare accident nuclear al tuturor timpurilor. În acest escape room vei simți adrenalina clipă de clipă, la fel cum crește presiunea în reactor.”

 

Atmosfera si design

Atmosfera este excelent redata in aceasta camera. Autorii au realizat cu migala toate decorurile din camera, de la modul de decorare a peretilor pana la numeroasele panouri si elemente automatizate pe care te-ai astepta sa le gasesti intr-o camera de comanda a unui reactor, sau inscriptiile in limba rusa de pe ele. Toate aceste panouri, butoane, intrerupatoare, lumini si indicatoare sunt autentice si te introduc imediat in atmosfera. Realizarea acestora este de exceptie.

Totul contribuie la realism si atmosfera: lumina difuza, designul sonor care este foarte bine realizat si se adapteaza pe masura ce povestea progreseaza, becurile de avertisare si de pe panouri, fumul exploziei si asa mai departe. Foarte cool, un loc de top pentru aceasta camera din punct de vedere al atmosferei.

 

Joc si puzzleuri

Dupa cum spuneam, povestea progreseaza si reflecta etapele scenariului real al exploziei de la Chernobyl. Vor fi si diverse surprize in aceasta camera. Un element neobisnuit este durata de joc de 75 de minute, diferita de durata standard de o ora intalnita la majoritatea camerelor. Ne-a placut obiectivul autorilor de a respecta pe cat posibil scenariul real, si de a nu oferi o camera statica, in care lucrezi doar cu ce gasesti la prima vedere.

Nivelul de dificultate este mediu spre ridicat. Camera este foarte buna pentru jucatorii cu mai putina experienta, putand servi ca o buna introducere in lumea escape rooms. Camera este foarte recomandata si pentru jucatorii cu experienta, atat datorita atmosferei pe care am tot laudat-o, cat si prin nivelul general de tehnologizare si originalitatea realizarii puzzleurilor.

Chiar daca nu sunt excesiv de dificile sau sofisticate, puzzleurile se leaga foarte bine cu decorurile si tema generala. Au fost, insa, si cateva momente in care nu au participat toti membrii echipei; ce-i drept, si echipa noastra a fost cam mare.

Jucand aceata camera ne dam seama ca a cam apus de tot moda camerelor in care jocul se bazeaza pe citit jurnale si defascut lacate cu coduri. Am gasit in “Chernobyl Reactor 4″ puzzleuri care solicita indemanarea, atentia, spiritul de observatie, gandirea si in general tot ce trebuie aplicat intr-o camera de calitate.

 

Logistica pentru jucatori si alte informatii

Camera se gaseste in cea de-a doua locatie deschisa de Locked Up in Strada Sagetii Nr. 6, Sector 2, Bucuresti, intr-o zona centrala. Locked Up a ajuns la sase camere si s-a consolidat pozitia drept unul din cei mai buni operatori din Bucuresti.

Ne-a placut si faptul ca nu au pus pe site un semn cu “Coming Soon” pentru aceasta camera, care sa ramana acolo cu lunile. Au lucrat in liniste si au anuntat camera doar cand a fost gata, producand jucatorilor o surpriza placuta si nu frustrari din cauza intarzierii.

 

Concluzii

Chernobyl Reactor 4 este o camera foarte bine realizata pe care o recomandam cu caldura. Pur si simplu nu o ratati!

Good

 • Atmosfera excelent realizata, incluzand decoruri, obiectele din camera, design sonor, lumini
 • Puzzleuri foarte realiste, care se leaga foarte bine cu scenariul
 • Tema foarte interesanta

Bad

 • Nimic in mod deosebit
9.6

6 Comments

 1. Cea mai buna camera de pana acum. Nu o ratati! :)

  Reply
 2. Foarte tare camera, puzzle-uri distractive, atmosfera de joc buna! Recomand!

  Reply
 3. Suntem jucatori experimentati, am jucat tot ce se gaseste in Bucuresti si ni se pare ca aceasta camera nu are atributele necesare sa se situeze pe locul 1. Este in top 10, dar in niciun caz in top 5. In primul rand nu are cum sa fie pe locul 1 o camera care are cel mult 10-12 puzzeluri din care unul este optional ( se poate iesi si fara sa-l faci) si unul este un mic lacat cu cheita. Este incorect fata de celelalte camere din top 5 care au o complexitate de puzzeluri. NIvelul de dificultate ni s-a parut mediu. Camera se poate rezolva cu usurinta in 60 de minute, ni s-a parut o exagerare 75 de minute/pretul. Cealalta camera Jigsaw’s Puzzle este o bijuterie de camera si o recomandam.

  Reply
  • O camera faina in atmosfera, un pic haotica in puzzle-uri. Incadrarea mediu – avansat mi se pare corecta daca ma gandesc la atentia la detalii necesara.

   Reply
 4. Mi-au placut atmosfera si tema. Mi-a placut si atentia la detalii ca, de exemplu, faptul ca totul este scris bilingv (rusa-engleza). Poate pentru romani ar fi bine sa existe explicatii in romana in camera. Puzzle-urile sunt un pic neclare si multe se bazeaza pe vederea buna in intuneric, care multor oameni le lipseste. Dar per total mi s-a parut un mod placut, incitant si stimulant de a petrecere timpul.

  Reply
 5. Ambele camere sunt super bune! Realizate bine, atentie la detalii. Astazi am fost la Chernobyl si mi a placut foarte mult, este complexa, puzzle urile sunt de dificultate medie, recuzita e geniala, atmosfera te trimite in poveste, sunetele se sincronizeaza foarte bine. Domnisoara de la receptie, nota 10. Foarte simpatica, deloc plictisita sau agasata, cum s a prezentat dealtfel colega dânsei atunci cand am fost la jigsaw. Recomand cu căldură, merita experienta

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password