Jigsaw Puzzle – Review

By admin on August 31, 2019

Din pacate ritmul de deschidere de jocuri escape room noi a scazut in ultima perioada. Asa ca ne-am bucurat sa vedem o realizare noua marca Locked Up pentru ca am jucat la ei unele din cele mai bune camere din Bucuresti. Astazi vom vorbi despre cea mai noua creatie a lor, Jigsaw Puzzle.

JigsawPuzzle_KeyPhoto

 

Poveste

Povestea camerei este inspirata din seria de filme Saw. Descrierea camerei de pe siteul Locked Up ne spune urmatoarele:

“Încăperea e strâmtă, cu ferestrele astupate și pereții murdari. Lumina e și ea murdară, de la două becuri înfășurate în ceva dubios. Ce-i asta? Din pereți iese un jet de fum care nu miroase a bine. O ceață pâcloasă se ridică și instinctiv vă aruncați la podea, să n-o inhalați toată. Pe afurisitul ăla de beton jegos scrie Do You Want To Play A Game? Deodată se aude vocea unui dement. Cretinul vrea să se joace cu voi. O să dea drumul la alte jeturi de gaz neurotoxic și singura voastră scăpare e să găsiți antidotul în 75 de minute. Altfel va fi prea târziu.

Gazul ăsta provoacă halucinații… Stai! Nu, nu e o vedenie. E o femeie atârnată cu capul în jos și cu picioarele tăiate, care se zvârcolește și urlă de-ți îngheață sângele-n vine. O priviți îngroziți și nu puteți face nimic pentru ea. La starea în care e, mai are de trăit doar câteva clipe. Deja miroase a cadavru. La capătul celor 75 de minute s-ar putea să fiți cadavre și voi. Vă tremură genunchii? Stăpâniți-vă și treceți la acțiune! Doar n-o să muriți ca niște lași. Va trebui să treceți prin multe ca să puneți mâna pe antidot, dar aveți o șansă. Ce mai stați?”

Atmosfera si design

Echipa Locked Up se pricepe foarte bine la atmosfera si designul camerelor pe care le opereaza, iar Jigsaw Puzzle nu face exceptie. Jocul iti ofera inca de la inceput o atmosfera apasatoare foarte bine realizata si atentie la detalii in tot ceea ce inseamna design. Lumina este inteligent folosita iar coloana sonora este potrivita. Decorurile sunt foarte bine realizate si ele; designul nu se bazeaza neaparat pe un numar excesiv de obiecte ci pe multe puzzleuri ingenioase care se integreaza in decorul si povestea camerei.

Joc si puzzleuri

Ne plac foarte mult puzzleurile celor de la Locked Up. Ca de obicei in cazul lor, nu veti gasi cliseele clasice si o abundenta de lacate, ci puzzleuri elaborate, unice si misterioase, care te invita sa le descoperi secretul si implica participarea mai multor jucatori. In plus, procesul de creatie al puzzleurilor nu neglijeaza nici designul, astfel incat acestea devin obiecte de decor care sporesc misterul camerei si fac parte din poveste.

Atmosfera este apasatoare, dupa cum spuneam, iar jocul este horror. Insa acesta poate fi jucat de un public larg, fara teama unei experiente absolut terifiante. Camera ofera diverse surprize pe parcurs si te tine in priza de la inceput pana la sfarsit. Nu am avut deloc timpi morti in Jigsaw Puzzle, jocul a curs foarte frumos si experienta a fost foarte interesanta si distractiva.

Logistica pentru jucatori

Camera se gaseste in cea de-a doua locatie deschisa de Locked Up in Strada Sagetii Nr. 6, Sector 2, Bucuresti, intr-o zona centrala. Cu aceasta camera Locked Up si-a consolidat pozitia drept unul din cei mai buni operatori de escape rooms din Bucuresti (iar, daca stam sa ne gandim si la cat de activi au fost in ultimii ani, atunci am putea spune ca incep sa lase mult in urma concurenta).

Concluzii

Jigsaw Puzzle este o camera excelenta in care toate elementele contribuie la o experienta reusita de joc: in primul rand puzzleurile foarte diverse si interesante, dar si modul de folosire a luminii, coloana sonora, atmosfera misterioasa si surprizele de pe parcurs. Daca esti un jucator cu experienta si vrei ceva nou, atunci Jigsaw Puzzle nu trebuie ratata; iar daca esti un jucator aflat la inceput de drum, atunci camera este o alegere foarte buna pentru introducerea in lumea escape rooms. Felicitari, Locked Up si asteptam cu interes urmatoarea camera.

Good

 • Atmosfera misterioasa, foarte bine realizata
 • Puzzleuri custom executate impecabil, dupa cum ne-au obisnuit cei de la Locked Up
 • Joc foarte engaging, fara timpi morti

Bad

 • Niciunul
9.5

2 Comments

 1. De mers ziua! Noaptea deja devine prea spoooky! ????????????????????????????

  Reply
 2. GE-NI-A-LA! Ne-a placut la nebunie. Puzzle-urile sunt logice, au sens si legatura cu povestea, nu e nimic acolo doar ca sa mai fie un pas sau obiect in plus si atat. Foarte engaging si se bazeaza mult pe spiritul de echipa.

  Sa mai tot vedem camere asa! 10 cu felicitari!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password