Interviu: Breakout despre camera The Flying Dutchman

Si cu echipa de la Breakout am mai avut un interviu in trecut (a fost chiar primul interviu publicat pe Escape Central!). Recent am jucat cea mai noua camera a lor, The Flying Dutchman, care a fost cam… wow! Asa ca le-am pus cateva intrebari baietilor despre camera, interviul e mai jos.

 

Pirates (1)

 

Escapecentral.ro: Breakout a lansat recent camera The Flying Dutchman. Ce ne puteti spunedespre ea? Cum ati ales aceasta tema?

Breakout: Camera The Flying Dutchman am avut-o in plan inca de la inceput. Am vrut sa continuam seria de camere tematice, inspirate din filme sau povesti cunoscute iar aceasta tema ne-a starnit interesul inca de cand am decis sa deschidem un escape room, dar investitia necesara pentru elaborarea unei astfel de camere era prea mare pentru la inceput, asa ca am decis ca acesta proiect sa fie bijuteria coroanei si sa asteptam pana ne stabilizam cu celalalte camere pana sa incepem constructia acesteia.

Camera este inspirata din seria de filme Piratii din Caraibe, mai exact partile 2 si 3, fiind corabia blestemata a lui Davy Jones. Noi fiind foarte pasionati de aceasta serie am vrut ca transpunerea ei intr-o camera sa fie una foarte fidela si de aceasta ne-am dedicat foarte mult timp si am avut grija ca toate detaliile sa se potriveasca pentru ca participantii sa simta ca fac parte din poveste.

 

Escapecentral.ro: Am vizitat camera si ne-a placut, ar trebui sa ridice standardele pentru toate camerele noi care se lanseaza pe piata. Cat ati lucrat la camera?

Breakout: Intr-un singur cuvant, raspunsul ar fi “mult”. Ne-am apucat de elaborarea camerei undeva in Aprilie iar lansarea a avut loc acum cateva zile, pe 10 Iulie. Asadar, aproape 3 luni a durat munca efectiva de elaborare si constructie a camerei, dar aceste 3 luni au insemnate multe nopti albe si complicatii cu care a trebuit sa ne confruntam.

 

Pirates (6)

 

Escapecentral.ro: Ce ne puteti spune despre pregatirea camerei? Decorurile, de exemplu, ni s-au parut absolut spectaculoase pentru un escape room. Ne-au placut si multe din puzzleuri, cu tehnologie folosita inteligent si o poveste a camerei care evolueaza pe parcursul jocului.

Breakout: In dezvoltarea camerei a fost implicata o echipa totala de 12 oameni, pornind de la o echipa dedicata pentru manopera lemnului, 3 electricieni, 2 artisti plastici, 2 electronisti si noi, echipa Breakout. Decorurile au fost elaborate de la zero de noi, fiind inspirate fidel din seria de filme. Am avut nopti tematice la Breakout in care ne-am uitat la toate filmele, am analizate elemente centrale de decor si am incercat sa le replicam pentru ca experienta participantilor sa fie una cat mai reala. Ca de obicei, puzzle-urile am incercat de asemenea sa le facem cat mai tematice si sa se integreze cu camera pentru ca utilizatorul sa nu simta tehnologia din spate ci sa ramana in povestea centrala. Datoram foarte mult din aspectul camerei talentului unor tineri artisti plastici care, dupa cum spuneam, ne-au ajutat pe tot parcursul procesului si au reusit sa aduca la realitate tot ce pana atunci era doar rodul imaginatiei noastre.

 

Pirates (5)

 

Escapecentral.ro: La ce sa se astepte jucatorii in The Flying Dutchman? Cui se adreseaza camera?

Breakout: Jucatorii trebuie sa se astepte la multe surprize de la aceasta camera si sa inteleaga ca intr-un escape room nimic nu este ceea ce pare la inceput. Camera se adreseaza tuturor celor care vor sa incerce aceasta experienta, este o camera pe care am decis sa o dezvoltam la un nivel de dificultate usor spre mediu pentru ca procentul de evadare sa fie mai mare si toata lumea sa se poata bucura de parcursul camerei si de tot ce ofera aceasta. Consideram ca experienta pe care o au cei care joaca aceasta camera este una pe care nu o vor uita prea curand si care le va ridica destul de mult
standardele si asteptarile pe care le au de la camerele din Bucuresti.

Escapecentral.ro: Care sunt planurile voastre de viitor? Stim ca e inca devreme pentru o asemenea intrebare, tinand cont de camera nou lansata, dar vrem sa vedem din ce in ce mai multe camere bune de la voi.

Breakout: Noi avem planuri foarte mari, ne place foarte mult ceea ce facem si o facem la un nivel profesional incercand intotdeauna sa ne autodepasim si sa fim mai buni. Singura competitie in care ne angajam este cea cu noi insine si fiecare camera pe care o vom face de acum inainte vrem sa fie mai buna decat predecesoarea ei.

In urmatoarea etapa ne orientam spre extinderea spre alte orase. Inca nu stim daca ne vom extinde cu inca o locatie in Bucuresti, analizam aceasta posibilitate dar nu o avem ca prioritate. Totodata, in toamna-iarna o sa incepem sa schimbam primele noastre camere pentru a face loc unor camere noi pe care deja le avem pregatite la nivel de tema si puzzle-uri. Tot ce va putem promite este ca tot ce vom face de acum inainte va respecta acelasi standard de calitate cu care i-am obisnuit pe clientii nostri si vom incerca sa imbunatatim si sa dezvoltam domeniul Escape Room-urilor in Romania.

 

Pirates (4)

 

Escapecentral.ro: Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>