Interviu: Inside Rooms despre Cabin in the Woods

Am fost de curand la Cabin in the Woods, cea mai noua camera lansata de Inside Rooms. Ni s-a parut o camera foarte, foarte tare – una din cele mai bune din Bucuresti. Citeste mai jos interviul  nostru despre Cabin in the Woods cu echipa Inside Rooms.

 

IMG_2037

 

Escapecentral.ro: Ati lansat de curand cea de-a doua camera. Care e povestea ei si cat ati lucrat la ea?

Inside Rooms: Camera Cabin in the Woods a fost in plan inca de la inceput, pe atunci doream lansarea Inside Rooms cu doua camere. Initial ne doream sa lucram in paralel la “The Wizarding World of Harry Potter” si “Cabin in the Woods”,  insa acest lucru nu a fost posibil. In timp ce lucram la Harry Potter am realizat ca toata atentia era indreptata spre realizarea ei si ca nu aveam experienta necesara pentru a lucra la doua camere in acelasi timp, astfel am amanat inceperea camerei “Cabin in the Woods” pentru ca riscam sa facem doua camere de calitate inferioara, lucru pe care nu il doream. Iar in momentul de fata consideram ca am luat decizia buna.
Ne-am apucat de lucru la inceputul lunii Octombrie si timp de 3 luni jumatate am lucrat aproape zilnic intens.

 

IMG_2120

 

Escapecentral.ro: Ne-a placut foarte mult atmosfera din camera, ne-a prins si ne-a tinut in priza pana la final. Aveti multe elemente lucrate manual si multe efecte speciale care contribuie la atmosfera. Cum va vin ideile? Care a fost procesul de proiectare si amenajare a camerei?

Inside Rooms: Scopul a fost sa proiectam o camera prin care sa ne autodepasim si sa oferim iubitorilor de Escape Room o experienta completa ridicand nivelul de calitate al camerelor de evadare. Cum am facut asta? Pai, in primul rand aveam ideea de baza, prin care ne doream sa transmitem o poveste proprie, provocatoare cu o intriga captivanta, alaturi de un design pe masura si puzzle-uri ingenioase in stransa legatura cu povestea creata, la care am adaugat efecte speciale pentru a intregi atmosfera.

Si pentru ca nu suntem doar operatori, ci si jucatori de escape room, ne-am dat seama cat este de important sa te pui in pielea jucatorului; astfel am incercat sa transpunem in camera noastra ceea ce noi ne-am dori sa gasim intr-o camera de evadare. Am dorit ca in Cabin jucatorul sa faca parte din poveste si sa simta pe pielea lui ca este personajul principal, traind o adevarata experienta a unui turist ratacit in padure ce gaseste o cabana parasita.

Cat despre décor, intr-adevar aproape toate elmentele din camera sunt lucrate manual de noi pentru ca ne dorim autenticitate si pentru ca a fost nevoie ca decorul sa se integreze perfect cu puzzle-urile, respectand astfel tema unei cabane din padure pana la cel mai mic detaliu. De asemenea, la capitolul puzzle-uri ne-am asigurat ca acestea respecta tema si iti induc o stare specifica povestii.

 

IMG_2130

 

Escapecentral.ro: Cui se adreseaza Cabin in The Woods? Care este nivelul de dificultate al camerei?

Inside Rooms: Pentru ca am dorit sa ne adresam cat mai multor categorii de jucatori din punct de vedere al varstei si genului de joc, sunt puse la dispozitie doua variante in care atmosfera si efectele speciale sunt la intensitati diferite, astfel se poate juca atat de cei care cauta o experienta intensa cat si de cei mai speriosi din fire. Asadar Cabin in the Woods se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. Camera este de o dificultate medie, poate fi jucata atat de jucatorii incepatori cat si de cei avansati, cu totii vor avea parte de o experienta unica si palpitanta.

 

IMG_1991

 

Escapecentral.ro: Care sunt parerile jucatorilor pana acum?

Inside Rooms: Cat despre parerile jucatorilor, cei ce au trecut pragul camerei pana acum au spus “Wow…” si consideram ca asta spune multe.

“Decor, atmosfera, puzzle-uri; se vad din plin creativitatea si munca pusă in spatele lor si, cu peste 50 de camere jucate, mai am de spus doar: probably the best escape in town.”

“Cabana este o confirmare a faptului ca cei de la Inside au talent in amenajat camere. De data asta conturand si o atmosfera pe masura. Jocul este dinamic datorita mecanismelor bine implementate in decor dar si corelate cu tema. Cabin in the woods este o experienta captivanta, care m-a determinat sa astept cu nerabdare urmatoarea poveste. Bravo!”

“However, the recently opened Cabin in the woods has the best setup and scenery I’ve ever seen, in the nearly 50 escape rooms I visited.”

“Cabin in the woods is not a horror room. Maby it is a thriller. However, the technology and the atmosphere challenge you with a little stress. You actually feel in the woods through the sound and light, you smell the wood and hear the wolves of the forest. It is very fun and the mistery is a lot of fun to unravel as well.”

“O prima experienta, de acest gen, care mi-a intrecut asteptarile! Camera Cabin in the Woods este excelenta…”

 “Decorul a fost impresionant, puzzle-urile inteligente si tehnologizate… Abia astept sa vin la o noua camera.”

“Totul este tehnologizat, iar feelingul chiar e compatibil cu o cabana bantuita dintr-o padure. O camera foarte misto gandita.”

 

IMG_2063

 

Escapecentral.ro: De ce ar alege cineva Cabin in the Woods?

Inside Rooms: Cabin in the Woods este o camera de joc ce nu trebuie ratata, si asta nu o spunem doar noi, ci toti cei care au jucat-o pana in momentul de fata. Este o camera ce imbina intr-un mod inteligent si autentic  elementele necesare unui escape room, consideram ca ne-am autodepasit si am reusit sa ridicam nivelul actual al jocurilor escape room, aducand de aceasta data elemente in plus pentru o experienta senzoriala dinamica.

 

IMG_2081

 

Escapecentral.ro: Speram sa nu va opriti aici. Care sunt planurile de viitor?

Inside Rooms: Cu siguranta nu o sa ne oprim aici, pentru ca iubim ceea ce facem si ne regasim in tot ceea ce realizam. Planuri de viitor ar fi multe avand in vedere ca ni s-a deschis orizontul acesta, o sa incercam sa le luam pas cu pas, primul fiind deschiderea celei de-a treia camere marca Inside Rooms. Cat despre cele mai indepartate momentan nu le putem divulga pentru ca sunt doar la nivel de idee.
IMG_2016

 

Escapecentral.ro: Multumim!

Nota: pozele folosite in material au fost puse la dispozitie de Inside Rooms pentru acest interviu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>