Interviu: Escapology

Am jucat camera Nuclear Spring si ne-a placut foarte mult. Asa ca am stat de vorba cu cei de la Escapology – citeste interviul mai jos. 

 

escape-room-game-004

 

Escapecentral.ro: Escapology este o prezenta noua pe piata jocurilor Escape Room. Cum v-ati apucat de aceasta activitate?

Escapology: Suntem noi, intr-adevar, insa putini stiu ca Escapology era in faza de idee inca din decembrie 2014. Primul escape jucat a fost in octombrie 2014 in Bucuresti, insa ideea de a ne face propria camera nu se conturase inca. Punctul decisiv a fost dupa ce am jucat cateva escape-uri in Budapesta si am fost atat de captivati de stilul de joc si de elementele din camere incat la scurt timp ne-am apucat sa cream propriul escape. Si asa a prins viata Escapology – High Tech Escape Room. De ce High Tech? Pentru ca noi credem ca la momentul de fata un joc cu adevarat captivant si bun trebuie sa inglobeze si tehnologie, credem ca escape-urile de tip clasic trebuie sa fie putine si…pe cat posibil de “colectie”.

Primul pas a fost sa studiem foarte bine piata de escape din Bucuresti pentru a elimina pe cat posibil asemanarile cu alte jocuri. Aceasta experienta ne-a ajutat sa intelegem foarte bine psihologia jocului de escape pentru a reusi noi insine sa cream un scenariu original, cu un stil de joc alert si elemente personalizate, care nu se regasesc in alta parte.

 

escape-room-game-001

 

Escapecentral.ro: Prima voastra camera, Nuclear Spring, este reusita. Care e povestea ei? Cat ati lucrat la pregatiri?

Escapology: La momentul cand noi ne-am apucat sa lucram la Nuclear Spring, in Bucuresti nu prea exista tehnologie, singura camera pe care am jucat-o si era renumita pentru tehnologie era “All About Time”. Ne-am gandit ca putem mai mult si cum jumatatea yang din Escapology era deja pasionata de robotei, atunci asta a fost atuul nostru. Insa ca jucatorii sa aiba parte de tot “meniul”, am inglobat in scenariu si o parte mai old school astfel incat experienta cu device-urile custom-made sa fie si mai interesanta. Consideram ca am facut un scenariu cu intensitate graduala astfel incat experienta finala sa fie wow.

Pregatirile au durat 6 luni, timp in care am planuit, ne-am gandit, ne-am razgandit si ne-am bucurat de fiecare obiect care prindea contur. Am incercat in prima faza sa apelam la diversi mesteri pentru a ne ajuta, insa treptat am realizat ca putem produce noi o mare parte din decor si jocuri. Rezultatul este o camera interesanta, cu jocuri unice si concepute pentru a oferi o experienta placuta si antrenanta, efecte speciale de sunet si lumini si mult suspans.

 

escape-room-game-005

 

Escapecentral.ro: Cui se adreseaza camera? Care sunt reactiile jucatorilor pana acum?

Escapology: Camera a fost conceputa folosind jocuri si mecanisme nu foarte complicate, cu care jucatorii interactioneaza si in viata cotidiana, de aceea putem spune ca in mare parte jocul apeleaza in primul rand la inteligenta nativa, alaturi de atentie, inventivitate, intuitie si spirit de echipa.

Scenariul are un nivel mediu spre avansat. Gradul de dificultate nu este dat neaparat de jocuri excesiv de grele, ci mai degraba de numarul mare de elemente din joc si multi pasi ce trebuie rezolvati.

Camera poate reprezenta o provocare mai mare pentru echipele mici sau cele de incepatori, insa din experienta de pana acum, majoritatea echipelor de incepatori s-au descurcat destul de bine. In general jucatorii sunt studenti sau tineri corporatisti, dar nu mare ne este surprinderea cand intampinam grupuri de elevi si chiar familii iesite la o distractie de weekend alaturi de copii. Cel mai important lucru este ca in final toti au parte de o experienta placuta si o mare parte din echipe reusesc sa evadeze.

 

escape-room-game-002

Escapecentral.ro: Nuclear Spring este o camera plina de surprize. Cum reactioneaza jucatorii pe parcursul jocului?

Escapology: Credem ca reteta pentru un escape care sa ofere o experienta memorabila este simpla: pune suflet, fii creativ si implica-te! Si asta am si facut la Escapology.

In Nuclear Spring ne-am dorit un scenariu care sa depaseasca nivelul jocurilor clasice, care sa ofere o experinta completa, care sa provoace jucatorii, ba chiar sa-i scoata un pic din zona de confort. Pe parcursul jocului sunt multe momente amuzante, jucatorii le savureaza si se distreaza copios. Cel mai mult ne bucuram de reactiile spontane ale lor din momentul revelator cand isi dau seama de un element care era evident sau cand incearca metode nastrusnice de a rezolva un joc.

Credem ca am reusit sa facem un joc interesant, avem foarte multe review-uri bune, iar bucuria jucatorilor dupa ce ies din camera este de nepretuit. Iar in final, bucuria lor este si rasplata noastra.

 

escape-room-game-003

 

Escapecentral.ro: Ce planuri de viitor aveti?

Escapology: Credem ca succesul insemna sa te dezvolti si sa cresti sanatos si credem in sanatatea Escapology. Vrem sa ne facem un nume si in acelasi timp sa ne facem auziti, cu siguranta “viitorul suna bine”. Intr-un spectru mai concis, dorim sa deschidem un al 2-lea scenariu, suntem (aproape) hotarati asupra temei: ceva scary/haunted, de fapt ideea asta o aveam inca de cand lucram la Nuclear Spring. Vrem si de aceasta data sa ne auto-depasim si cu siguranta vom pune mult suflet si in al 2-lea scenariu.


Logo

 

Escapecentral.ro: Ce camere interesante ati mai jucat in ultima perioada?

Escapology: Jucam cu moderatie escape room-uri, dar cele mai bune pe care le-am jucat in ultima vreme sunt:

The Judge de la 911 Escape

Electric Chair de la Chambers

Inception de la Inside Out

Cabin in the Woods de la Inside Rooms

 

Escapecentral.ro: Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>