The Gauntlet – Review

By admin on November 22, 2019

Am jucat camera The Gauntlet lansata recent de Captive Escape Room. Jucasem si camera lansata de ei inainte de aceasta, H2OUT, care ni s-a parut o realizare destul buna, cu toate ingredientele potrivite pentru o ora de distractie. Am gasit si la Gauntlet aceleasi ingrediente si am petrecut o ora distractiva in The Gauntlet (ma rog, ceva mai putin de o ora, pentru ca am iesit la timp!).

68401427_2460018567609921_169587737165299712_n

Poveste

Povestea camerei este inspirata dintr-o poveste cu super-eroi. Descrierea de pe siteul Captive Escape Room ne spune asa: “Dupa ce Thanos si-a dus planul la bun sfarsit si a ucis jumatate de univers, razbunatorii ramasi cauta o cale de a repara raul facut. Se pare ca singura solutie este recuperarea pietrelor si a manusii infinitului, pe care eroul negativ le-a ascuns in grota sa. O serie intreaga de mecanisme si provocari nemaintalnite le protejeaza, chiar si in lipsa lui, si fac misiunea aproape imposibila”.

Atmosfera si design

Cei de la Captive Escape Room au gasit o formula buna pentru camerele lansate recent. Decorul este lucrat bine, cu accent pe puzzleuri. Desi nu este neaparat foarte bogat, si nu nu vei gasi aici decoruri sau obiecte in exces, totul este legat de puzzleuri si povestea jocului. Am vrea sa intram mai mult in detalii legat de unele elemente de decor, dar va spunem doar ca sunt foarte bine realizate si se leaga foarte frumos cu tema camerei.

Un alt detaliu care ne-a placut in the Gauntlet este o atentie mai mare acordata efectelor sonore si luminoase in camera. Rezolvarea unui puzzle nu trece neobservata aici, ci este marcata cum se cuvine cu sunete, lumini si mesaje; asa simti ca ai avut o realizare dupa un mic efort dedicat puzzleului! In plus, povestea parca curge mai bine cu aceste elemente adaugate.

Joc si puzzleuri

Puzzleurile sunt bine facute. Camera este in intregime automatizata, dar la asta ne-am si astepta intr-o camera despre super-eroi, nu? Nu veti gasi aici clasicele lacate cu cifru sau coduri care trebuie sparte cautand zeci de indicii. Toate puzzleurile sunt custom-made si contribuie, unul cate unul, la deznodamantul povestii.

Camera nu este dificila si nici neaprat foarte complexa. Acesta este un lucru bun pentru jucatorii cu mai putina experienta (sau chiar fara), de varsta mai mica, sau care pur si simplu nu vor sa isi bata capul prea tare si vor doar sa se relaxeze timp de o ora. Camera s-ar potrivi foarte bine si pentru familii, in care parintii si copiii ar putea lucra foarte bine impreuna.

Nu intram foarte mult in detalii despre puzzleuri, ca sa nu iti stricam surpriza. Jocul este relativ liniar, dar toata lumea trebuie sa participe pentru cate o idee salvatoare la un puzzle sau altul, intrucat toate difera intre ele si, chiar daca nu sunt foarte complicate, asta nu inseamna ca sunt nici foarte simple. Cei de la Captive au gasit un echilibru bun in ultimele doua camere lansate intre dificultate si accesibilitate. La noi, cel putin, jocul s-a legat foarte bine si nu am avut timpi morti.

Logistica pentru jucatori

Camerele Captive Escape Rooms se gasesc la adresa Strada Sergent Nastase Pamfil nr. 38, Bucuresti. Gasiti detalii suplimentare despre camerele Captive Escape la adresa http://www.captive.ro. Pe langa Gauntlet, Captive Escape mai opereaza inca patru camere, din care noi am mai jucat doua – Captive Outside Reality, o camera bazata pe un concept foarte ingenios – cititi reviewul nostru aici, si H2OUT despre care am mai amintit – reviewul nostru aici.

Concluzii

Ne-am distrat la Gauntlet pentru ca am gasit aici o formula care functioneaza si toate ingredientele necesare unui joc distractiv: puzzleuri ingenioase dar logice, care nu necesita un efort excesiv si care impreuna contribuie la deznodamantul final al povestii, un decor practic dar bine realizat, cu unele elemente spectaculoase, si o atentie acordata efectelor speciale. Va recomandam sa o incercati si voi.

Good

  • Atentie acordata efectelor sonore si luminoase, in special atunci cand rezolvi un puzzle si povestea avanseaza
  • Puzzleuri ingenioase si logice
  • Unele elemente de decor foarte bine realizate

Bad

  • O camera relativ simpla si liniara
  • Decorul este bine realizat dar functional, legat de puzzleurile din camera
9.3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password