X-mutants United – Review

By admin on September 12, 2020

Dupa ce am jucat cea mai noua camera de la LockedUp, The Amulet of Zorro, si ne-a placut foarte mult, urmatoarea camera lansata recent si care era foarte sus pe lista noastra de jucat era X-mutants United de la Inside Rooms. Ne-au placut celelalte doua camere ale echipei Inside, iar despre X-mutants auzisem numai lucruri bune (in plus, pentru pasionatii de scenarii Science Fiction, asa ca noi, o asemenea noua aparitie era mai mult decat binevenita). Am gasit o camera excelenta si foarte bine realizata din toate puncte de vedere. si am avut o experienta de joc distractiva si antrenanta. Cititi mai jos reviewul nostru.

X-Mutants united

Poveste

Descrierea camerei de pe siteul Inside Rooms este urmatoarea: “Salutare tineri mutanti! Bine ați venit pe platforma Gifted Youngsters Agency. Dacă citiți aceste rânduri, înseamnă ca cel mai probabil ați observat ca sunteți diferiți de celelalte ființe umane și ați început sa faceti unele cercetări. Dacă doriți să vă alaturati nouă și să vă dedicați protejării populației alături de noi, suntem bucuroși sa va primim. Profesorul X vă va oferi tot sprijinul lui, cu toate acestea, trebuie să dovediți de ceea ce sunteți în stare, dezlăntuindu-vă puterile mutante si supravietuind unui test creat chiar de Profesorul X, în interiorul Danger Room-ului. Vă veți testa puterea, inteligenta și abilitățile, poate sună ușor, dar retineti: TIMPUL ESTE LIMITAT.”. Noi nu eram foarte familiarizati cu universul X-men, dar asta nu a fost deloc o problema in joc.

Atomsfera si design

Camera are o tema SF si este extrem de bine realizata. Imediat ce intri in camera si pe tot parcursul jocului, pe masura ce povestea evolueaza, te simti ca un participant direct intr-un film. Elementele de decor sunt realizate cu atentie si precizie si sunt exact ce te-ai astepta intr-o asemenea poveste. Utilizarea spatiului este foarte bine gandita si contribuie la atmosfera de film, in care uiti imediat ca ai intrat intr-o camera de joc.

Nu exista obiecte inutile in camera. Numeroasele puzzleuri automatizate si tehnologizate contribuie din plin la atmosfera si fac parte integranta din decor. Coloana sonora, iluminatul foarte bine realizat si efectele sonore si alte tipuri de efecte speciale contribuie la o experienta de joc antrenanta si interesanta.

Ne-a placut in mod special faptul ca, pe parcursul jocului, se intampla diverse lucruri in camera care fac parte din scenariu si nu sunt strict legate de puzzleuri (adica jocul s-ar fi putut desfasura fara probleme si fara ele, dar creatorii camerei s-au gandit sa adauge elemente suplimentare in poveste care sa contribuie la atmosfera). Astfel, jocul nu este doar o inlantuire de puzzleuri care trebuie rezolvate, ci un scenariu dinamic in care jucatorii determina povestea sa evolueze iar aceasta reactioneaza la realizarsile lor. Am vrea sa va dam cateva exemple care ne-au placut in mod special dar nu vrem sa va stricam surpriza. Insa am vrea sa vedem asemenea abordari din ce in ce mai mult in camerele lansate de acum inainte pe piata.

Puzzleuri

Am vorbit despre atmosfera, dar puzzleurile sunt un alt punct de atractie major pentru aceasta camera. Am asteptat cam mult un nou joc de la Inside Rooms, dar va spunem ca asteptarea a meritat.

Asa cum ne-am fi asteptat, am gasit o camera puternic tehnologizata cu puzzleuri ingenioase care se leaga foarte bine de tema camerei. Poate s-a legat foarte bine jocul la noi, dar impresia a fost ca Inside Rooms a gasit acel echilibru perfect intre puzzleuri suficient de dificile incat sa te tina in priza si sa nu poata fi rezolvate usor, dar care nu sunt nici exagerat de complicate ca sa frustreze – un element important care a contribuit la un joc dinamic si antrenant, fara timpi morti.

Nivelul de dificultate este mediu spre ridicat. Noi am terminat jocul cu cateva zeci de secunde inainte de expirarea timpului alocat de 90 de minute, deci veti avea de lucru in aceasta camera.

Ne-a mai placut si varietatea destul de mare a puzzleurilor intalnite, care iti pun la incercare atat abilitatile mentale si spiritul de observatie, cat si indemanarea. Ar fi fost usor pentru creatori sa cada in capcana unei singure tipologii de puzzleuri pentru X-mutants, dar acest lucru nu s-a intamplat.

De mentionat ca, pe langa conceptie si mod de functionare, se vede ca fiecare element vizibil al puzzleurilor a fost lucrat cu atentie si migala.

Logistica pentru jucatori

Camerele Inside Rooms se gasesc la adresa Strada Matei Basarab Nr. 48, Bucuresti. Am jucat in trecut si celelalte doua camere ale lor, The Wizarding World of Harry Potter si Cabin in the Woods, care ne-au placut, la randul lor.  Gasiti mai multe detalii despre camere si rezervarea lor pe siteul Inside Rooms.

Am aflat faptul Harry Potter a cunoscut modificari, tehnologizari si imbuntatiri serioase de cand am jucat-o noi, astfel incat acum e si mai interesanta ca in versiunea anterioara. Cel mai probabil vom juca din nou aceasta camera si vom actualiza reviewul nostru (ar fi o premiera pentru noi!).

Ne-am bucurat sa vedem ca si Inside Rooms ia masuri serioase pentru protectia jucatorilor in contextul Covid-19: toata lumea poarta masti, camerele sunt dezinfectate si aerisite dupa fiecare joc, exista dezinfectat pentru maini, iar purtarea manusilor este obligatorie in timpul jocului. Camera se poate juca foarte bine si in doi jucatori, daca aveti rezerve cu participarea intr-o echipa mai numeroasa in aceasta periaoda.

Concluzii

Dupa o experienta similar de buna cu Amulet of Zorro ne bucuram sa vedem ca exista inca operatori escape rooms care investesc ingeniozitate, timp si foarte multi bani in jocuri de exceptie si care ridica permanent standardele pe piata (dar si asteptarile noastre!).

X-mutants United este in mod cert una din cele mai bune camere pe care le-am jucat pana acum. Camera este excelent realizata din toate punctele de vedere, de la atmosfera, efecte speciale si decoruri pana la puzzleurile ingenioase si foarte diverse. Mai mult decat in multe alte camere, ne-am simtit ca participanti direct intr-un film.

Am jucat multe escape rooms in ultimii ani dar va spunem in mod hotarat ca aceasta camera este de neratat.

Good

  • Atmosfera excelent realizata - te vei simti ca intr-un film
  • Decoruri lucrate cu precizie si atentie la detalii
  • Efecte speciale si elemente care fac povestea sa avanseze
  • Puzzleuri diverse si ingenioase, foarte bine realizate
  • Un joc antrenant si interesant

Bad

  • Chiar niciunul
9.7

1 Comment

  1. Asta a fost de departe cea mai tare camera la care am fost !! Merita absolut toti banii !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password