Steampunk Chronicles – Review

By admin on July 6, 2021

Steampunk Chronicles este o noua lansare de la Troll Escape Rooms. Firma a fost preluata de ceva vreme de The Codex, iar aceasta noua camera este prima lansare Codex sub marca Troll Escape. Am fost curiosi sa o jucam imediat ce am aflat de ea pentru ca echipa Codex ne-a obisnuit cu camere distractive si bine realizate, dar si ca urmare a temei abordate. Citi reviewul nostru in continuare. 

steampunk_img_01  steampunk_img_06

Poveste

Camera are la baza o poveste steampunk despre un inventator genial si misterioasele sale masinarii (daca nu stiti ce este steampunk, citit aici pe Wikipedia). Descrierea oficiala a camerei suna cam asa: “You have received a very unexpected letter from a law office, informing you of the recent demise of a certain miss Elke Drusselmeyer. You’ve never heard of her before, but it seems she was a very distant relative of yours and the great grand-daughter of the infamous Heinrich Drusselmeyer – one of Germany’s most prolific steampunk inventors.

With no other living relatives, it seems you have inherited the Drusselmeyer’s fortune, along with a very mysterious list of instructions regarding the inventor’s hidden workshop. Curious about your inheritance, you decide to take a trip to Germany in pursuit of the hidden workshop. Covered in mystery, this place is rumored to enclose weird inventions, eccentric steam machines and what seems like an attempt to build a… time machine. But nothing and no one really prepared you for what your were about to find…”. Suna cool, nu?

Atmosfera si design

Designul este punctul forte al acestei camere. Estetica steampunk este redata in mod exceptional prin decorurile, dispozitivele si obiectele din camera, realizate cu migala intr-un stil unitar. Steampunk Chronicles este o camera care te vrajeste inca de la inceput prin atmosfera si modul de prezentare.

Vei petrece o buna parte din inceputul jocului explorand si descoperind elementele de decor dar si multe din dispozitive si puzzleuri; unele din aceste elemente sunt chiar mici opere de arta! (veti vedea la fata locului la ce ne referim). Ne-a placut si faptul ca granita dintre puzzleuri si decoruri dispare de multe ori – diversele dispozitive contribuie la design si la atmosfera generala prin modul de prezentare, iar unele elemente de decor se folosesc in mod activ la rezolvarea unor puzzleuri

Ar trebui sa scriem mai mult pe aceasta tema, dar, credeti-ne: aceasta camera merita jucata doar si pentru decoruri si modul de prezentare (insa lucrurile stau foarte bine si cand vorbim de puzzleuri, vedeti mai jos).

Iluminatul este folosit in mod creativ si contribuie la atmosfera jucausa a camerei. Ne place tendinta pe care am remarcat-o la unele camere lansate recent de a acorda importanta si atentie iluminatului, ce devine astfel un element important din decor, dar si din joc. In Steampunk Chronicles luminile se prezinta in moduri variate si contribuie si la focusarea atentiei jucatorilor pe elemente care nu ar trebui neglijate. O nota buna si pentru fundalul muzical, foarte bine realizat, care se leaga cu tema camerei.

Joc si puzzleuri

Am lamurit mai sus ca aceasta camera are o atmosfera steampunk foarte bine realizata. Dar si puzzleurile sunt pe masura. Bineinteles ca am gasit o mare variete de puzzleuri in camera. Si bineinteles ca foarte multe dintre ele sunt inovatoare si diferite de ce am vazut pana acum. In fine, bineinteles ca toate puzzleurile se leaga cu atmosfera camerei, fac parte din ea si o completeaza.

Ca de obicei, e greu sa povestim prea mult despre puzzleuri fara sa stricam surpriza. Veti avea nevoie de multa atentie, ingeniozitate, ceva indemanare fizica si de lucru in echipa – ingrediente care nu pot lipsi dintr-o camera bine realizata. Diversele dispozitive si masinarii de-abia asteapta sa fie intelese si folosite, iar momentul descifrarii lor este cu atat mai satisfacator cand vorbim de puzzleuri pe care nu le-ai mai vazut pana acum.

Tehnologia este folosita din plin, doar vorbim de o camera steampunk, nu? Nivelul de dificultate este mediu spre ridicat, cu puzzleuri intuitive, dar nu simple. Nivelul de dificultate este sporit si de faptul ca veti avea destul de lucru in aceasta camera, asa ca e bine sa nu pierdeti timpul.

O mentiune speciala si pentru modul de transmitere a hinturilor in aceasta camera. Ne place cand vedem inovatii si din acest punct de vedere.

Logistica pentru jucatori

Pe langa Steampunk Chronicles, Troll Escape Room mai opereaza o singura camera, Virus. Am jucat-o mai demult, puteti citi reviewul aici. Cele doua camere se gasesc intr-o locatie foarte centrala, la adresa Bd. Nicolae Balcescu Nr. 9A, Etaj1, vis-a-vis de Hotel Intercontinental. Asa cum spuneam mai sus, Troll Escape a fost preluat de The Codex, un operator cu traditie si o oferta mare de jocuri escape room.

Concluzii

Steampunk Chronicles este o camera foarte buna care se alatura altor cateva camere de calitate lansate recent. Exista un grup mic de operatori care s-au distantat de restul din punct de vedere al calitatii experientelor de joc (si care fac eforturi sa creasca acest nivel cu fiecare noua lansare). The Codex (si, implicit, Troll Escape) este una din aceste echipe.

Pana la urma conceperea si realizarea unei camere inchegate, in care elementele de decor, atmosfera, design, puzzleuri si scenariu se leaga si produc o experienta distractiva si interesanta reprezinta o forma de arta. Nu toti operatorii de escape room au deprins aceasta arta (desi unii se chinuie de mai multi ani), dar ne bucuram de cei care au facut-o.

Ca sa nu mai lungim acest review, va recomandam cu caldura Steampunk Chronicles, o camera exceptionala din punct de vedere al decorurilor, atmosferei si modului de realizare, cu gadgeturi si puzzleuri variate si interesante, care va va oferi o experienta de joc memorabila si distractiva. Nu o ratati.

Good

  • Decoruri si design de exceptie
  • Atmosfera steampunk excelent realizata
  • Puzzleuri ingenioase, variate, care se leaga excelent cu tema camerei
  • Multe gadgeturi care de-abia asteapta sa fie descifrate
  • Iluminat creativ si fundal sonor foarte bine realizat
  • O experienta de joc distractiva

Bad

  • Nimic
9.7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password