Interviu in exclusivitate: InsideOut Escape

Am vizitat recent camera Inception: The Dream de la InsideOut Escape. Dupa o experienta buna de joc ne-am gandit sa aflam mai multe despre ei si despre camera – citeste interviul in exclusivitate pentru Escape Central mai jos.

Escapecentral.ro: Care este povestea InsideOut Escape? De ce escape rooms? Cum ati inceput?

InsideOut Escape: Povestea InsideOut Escape a inceput din pasiunea pentru acest joc. In februarie am avut primul contact cu o camera de escape si ne-a prins atat de tare conceptul incat in aprilie aveam deja peste 20 de camere jucate. Atunci a aparut si ideea de a deschide un escape room iar de la un “cum ar fi daca…” am ajuns la locatie, amenajari si alte detalii.

Echipa InsideOut Escape este formata din doi vechi prieteni: un inginer pasionat de gadget-uri si de online si un gamer inrait, poate cu prea multe jocuri la activ :) si bineinteles ajutorul prietenilor care ne-au sustinut de la inceput.

 

totem

 

Escapecentral.ro: Povestiti-ne despre Inception: The Dream. Cum v-a venit ideea? Cat ati lucrat la ea?

InsideOut Escape: The Dream a pornit de la ideea de upsidedown, am vrut sa facem lucrurile diferit, in felul nostru, sa ne reprezinte. Tema camerei a venit o data cu povestea creata de noi. Pe masura ce puneam ideile in ordine, iar camera incepea sa prinda contur, ne-am dat seama ca ceea ce vrem sa facem este fix ca in Inception. Pe langa povestea enigmatica, de vis, Inception inseamna inceput precum The Dream este inceputul InsideOut Escape.

Si asa de la simple obiecte de mobila agatate pe pereti am ajuns la un design complex, gandit in totalitate de noi, de la planificare pana la executie. Totul a durat 2 luni, a fost o nebunie, bineinteles le multumim inca o data prietenilor care ne-au sustinut si ne-au ajutat sa terminam totul atat de rapid.

 

Escapecentral.ro: Cel mai mult ne-au placut decorurile si modul cum puzzleurile se leaga de decorurile din camera. Povestiti-ne putin despre amenajarea camerei. Cate persoane au lucrat la design si decoruri?

InsideOut Escape: Amenajarea camerei a fost cu adevarat un challenge si a necesitat multe nopti pierdute si multe schite pentru ca totul sa se imbine perfect. Tot ce tine de decor a fost personalizat. Am avut ideea, am recreat virtual aceasta idee, am printat si am aplicat in camera.

Legatura dintre decorul camerei si puzzle-uri pentru noi reprezinta  elementul  cheie, astfel putem sa oferim celor care ne trec pragul o poveste. In ceea ce priveste puzzle-urile am mers dupa acelasi principiu. Acestea sunt in totalitate hand-made si imbina clasicul cu elemente de tehnologie. Inca de la inceput ne-am dorit sa realizam camere care sa ne reprezinte.

 

Escapecentral.ro: Care sunt reactiile jucatorilor? Dar procentul celor care evadeaza?

InsideOut Escape: Reactiile jucatorilor sunt minunate si tinem sa multumim pe aceasta cale tuturor celor care ne-au vizitat si ne-au oferit feedback. Oamenii sunt impresionati, apreciaza munca si originalitatea, iar noi zambim larg de fiecare data cand auzim din camera cate un “WOW” sau “ce tare”. Rata de evadare in acest moment este de aproximativ 25%.

 

Escapecentral.ro: Stim ca lucrati la o camera noua, ce ne puteti spune despre ea? Cand va fi gata si care va fi tema generala?

InsideOut Escape: Da, intr-adevar, in luna septembrie planuim lansarea celei de-a doua camere,  Arrow – Justitiarul,  povestea unui erou ce incearca sa salveze orasul de cei care ii vor raul. Ambitiile pentru Arrow sunt mari, camera a fost inceputa acum doua luni si inca mai avem nevoie de 4-6 saptamani pentru a o finaliza. Tot ce va putem spune este ca va fi o camera high tech, cu multe elemente surpriza, un proiect caruia ii acordam multa munca si atentie.

 

Escapecentral.ro:  Ce parere aveti de piata jocurilor escape room din Bucuresti? Au aparut foarte multe camere noi in ultima perioada, dar unele s-au si inchis. Noi avem deja 80 de camere pe Escape Central, toate in Bucuresti. Sunt multe? Sunt putine? Ce se va intampla in viitor?

InsideOut Escape: Pentru a crea un escape room este nevoie de mult entuziasm si pasiune. Ca in orice alta afacere ideile sunt multe insa cheia succesului credem ca este data de  modul in care le pui in practica. Cum si noi suntem pasionati de escape rooms, putem spune doar ca ne place ca acest nou mod de a petrece timpul cu prietenii si a forma o echipa a luat amploare in Romania, in special in Bucuresti.

 

Escapecentral.ro:  Care sunt top 5 camere preferate de voi in Bucuresti? (in afara de The Dream, desigur).

InsideOut Escape: Un top 5 al camerelor care ne-au impresionat, intr-o ordine aleatoare pentru ca fiecare spune o poveste diferita si ofera o experienta diferita, ar fi urmatorul:

The Bike Room - Troll Escape Rooms

The Flying Dutchman – Breakout

Bonnie and Clyde – LockedUp

DaVinci – RoomMania

Bunker – Trapped

Escapecentral.ro: Multumim!

1 Comment

  1. “Tema camerei a venit o data cu povestea creata de NOI. Pe masura ce puneam ideile in ordine, iar camera incepea sa prinda contur, ne-am dat seama ca ceea ce vrem sa facem este FIX CA IN INCEPTION.” Tot ce pot sa spun este “-Wow!”

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>