Interviu: Breakout despre Batman: the Batcave

Avem un nou interviu cu cei de la Breakout. De data aceasta am stat de vorba despre cea mai noua camera a lor, Batman: the Batcave, pe care am jucat-o si ne-a placut (citeste reviewul nostru aici).

 

12696985_1700744483503740_1568206556881292946_o

 

Escapecentral.ro: Ati fost activi in ultima perioada, camera Batman: the Batcave fiind cea mai noua lansare din colectia Breakout. Care e povestea ei? Cat ati lucrat la ea si cum au mers pregatirile?

Breakout: Mergand pe stilul cu care deja ne-am obisnuit clientii am ales o tema care sa evoce un personaj foarte cunoscut din cultura populara moderna si anume Batman. Fiind pasionati de tot ce inseamna universul Batman am incercat sa cream o poveste care sa contina cat mai multe elemente din universul acestuia si sa aiba un farmec aparte pentru fani, dar in acelasi timp sa fie si o camera interesanta de jucat pentru cei care nu sunt foarte familiarizati cu personajul. Dat fiind faptul ca ne-am extins echipa si avem un numar mare de colaboratori, lucrarile la o camera incercam sa le facem cat mai rapid iar la Batcave am lucrat aproximativ o luna de la inchiderea fostei camere “Hannibal’s Playground”. Totul a mers foarte smooth dar am avut foarte mult de munca (a se traduce in nopti nedormite) pe partea de electronica, fiind o camera foarte avansata din acest punct de vedere, si am vrut sa fie totul pus la punct.

 

Batcave 1

 

Escapecentral.ro: Sunt foarte multe deviceuri, gadgeturi si puzzleuri tehnologizate in camera. Am vazut si premiere absolute* din acest punct de vedere. Cum va vin ideile si cat de complicata este realizarea lor?

Breakout: Da, camera se bazeaza foarte mult pe tehnologie pentru ca si universul Batman este hiper-tehnologizat, el fiind unul din putinii supereroi fara puteri supraomenesti si care se bazeaza pe tehnologia sa in lupta cu raufacatorii, iar noi am vrut sa replicam acest aspect in tema camerei. Intr-adevar sunt cateva puzzle-uri care nu se mai regasesc intr-o astfel de forma in nici un alt Escape Room, si ne mandrim cu acest lucru, iar ideile pentru acestea ne vin in moduri foarte greu de definit. In general noi ne gandim in primul rand la experienta jucatorului cand acesta este in camera si ne imaginam ce ne-ar impresiona pe noi sa vedem intr-o astfel de camera si cautam un mod de a prototipiza aceasta experienta.

 

Escapecentral.ro: Cui se adreseaza camera? Care este nivelul de dificultate?

Breakout: Nivelul de dificultate este unul mediu iar camera se adreseaza oricarui tip de jucator. Am sesizat din timpul testelor ca multe din puzzle-uri sunt nativ intuitive si ca majoritatea participantilor, chiar daca joaca pentru prima oara, isi dau seama cum trebuie folosit un device sau ce sa faca pentru a rezolva un puzzle.

 

Batcave 2

 

Escapecentral.ro: Care sunt parerile jucatorilor pana acum?

Breakout: Camera a fost foarte bine primita iar toata lumea este impresionata de tehnologia folosita. Am avut foarte mult feedback care ne-a ajutat sa mai imbunatatim anumite aspecte ale jocului pe parcurs in prima saptamana iar acum consideram ca avem o varianta optima de joc care functioneaza foarte bine. Exista totusi un pas in camera care pune bete in roate multor echipe si poate fi considerat frustrant de cei fara rabdare, dar consideram ca in camerele de Escape Room nu doar inteligenta si intuitia trebuiesc testate ci si indemandarea si dexteritatea, dar nu voi intra in mai multe detalii pentru a nu oferi spoilere celor care urmeaza sa joace.

 

Escapecentral.ro: Ce planuri de viitor aveti? Pe cand urmatoarea camera?

Breakout: Planuri de viitor avem foarte multe, in prezent axandu-ne pe piata din afara tarii unde suntem in proces de dezvoltare al unor parteneriate prin care sa oferim camerele noastre unui public mai larg prin Europa. Referitor la locatia din Bucuresti, vom merge pe sistemul pe care l-am implementat inca de anul trecut, si anume o camera noua odata la 3 luni. Asadar, Batman deja implineste o luna in cateva zile, deci va puteti astepta la un anunt referitor la tema noii camere in curand, si la o lansare la inceputul verii.

 

Batcave 3

 

 

Escapecentral.ro: Ce camere interesante ati mai jucat in Bucuresti in ultima vreme?

Breakout: Din pacate nu am mai avut timp sa jucam foarte multe camere in ultima vreme, dar nici nu au mai aparut camere la fel de multe ca anul trecut. Singura care ne-a impresionat si pe care o recomandam cu caldura este camera “Cabin in the Woods” de la Inside Rooms care este o camera foarte buna.

 

Escapecentral.ro: Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>