Proiecte speciale escape room pentru perioada pandemiei Covid19

Pandemia Covid19 a schimbat regulile (temporar, speram) intr-un mod de neimaginat in urma cu doar cateva luni. Dar cele mai multe jocuri escape room din Bucuresti s-au redeschis, cu masuri speciale de igienizare si protectie, si au aparut chiar camere noi. Toate sunt vesti bune pentru cei pasionati de domeniu. Ne bucura sa vedem si proiecte speciale de tip escape room adaptate conditiilor speciale prin care trecem. Va prezentam mai jos o lista de proiecte speciale lansate de unii din cei mai buni operatori de escape room pentru perioada de pandemie.

1. ESCAPE@HOME – Pirates: The Cursed Chest

Operator: Locked Up. Tip joc: joc tip escape room mobil, livrat la domiciliu. 

ggg-300x300

Poveste: Redbeard a fost cel mai înverșunat și cel mai înfricoșător pirat din cele șapte mări. Atacurile sale din întreaga lume i-au acumulat o fabuloasă avere, cea mai mare cunoscută vreodată. Ca orice pirat bun, Redbeard nu a avut încredere în nimeni și și-a păstrat întotdeauna cea mai valoroasă comoară – inelul său, chiar sub picioarele sale, într-un cufăr mare și greu.

Într-o zi, ai auzit vorbindu-se despre acest cufăr magnific care urma să traverseze marea pe una dintre cele mai puternice corăbii ale lumii. Corabia lui Redbeard. Un galion extrem de mare și  foarte bine înarmat. Nimeni nu s-a bucurat vreodată să fure comori de la Redbeard mai mult decât tine, chiar dacă el era deja atât de bogat încât ar fi avut nevoie de multe vieți pentru a beneficia de aurul și bijuteriile pe care le-a adunat. Pentru a distruge blestemul și a ajunge la cel mai valoros obiect al lui Redbeard, trebuie să treceți câteva teste odată ce cufărul blestemat este deschis…

Detalii tehnice: Pirates: The Cursed Chest este un joc mobil, livrat acasă. Provocările sunt de tipul celor din jocurile de escape room reale. Jocul are un decor surprinzător, dotari tehnice ingenioase si provocari incitante – cea mai similară experiență a jocurilor de escape, pentru prima dată în România, direct în locuința ta. Acest joc se închiriază pentru o durată de 20 ore.Poți juca oricând vrei în cele 20 de ore, în funcție de programul zilnic. Jocul poate fi livrat si la birou.

Informatii si rezervari: http://www.lockedup.ro/rooms/escapeathome/ (versiunea pentru acasa) si http://www.lockedup.ro/rooms/escapeattheoffice/ (versiunea pentru birou).

Am incercat aceasta experienta! Citeste reviewul nostru aici

 

2. Operation MINDFALL Outdoor / Online

Operator: Captive Escape Rooms. Tip joc: joc bazat pe realitate augmentata desfasurat in Parcul Circului. Disponibil si in versiune online

mindfall

Poveste: Spider Tech, o organizatie criminala ultrasecreta, care serveste unor interese obscure, a dezvoltat un virus extrem de periculos, prin care vrea sa preia controlul asupra intregii omeniri. Planul malefic a fost sa dea drumul virusului in sistemul global de apa potabila si sa il activeze de la sediul central din Lisabona. Mai sunt doar trei ore pana la indeplinirea lui.

Tu si echipa ta sunteti aruncati de W.I.S.E., agentia secreta pentru care lucrati, intr-o cursa contracronometru de salvare a Pamantului de la controlul total. Misiunea are numele de “Operation Mindfall” si poarta insemnul “top secret”. Pentru a o duce la bun sfarsit trebuie sa descoperiti reteta antidotului si sa opriti activarea virusului plasat de Spider Tech in reteaua de apa curenta. Intrati intr-o aventura de spionaj, plina de intriga, suspans si adrenalina! Aveti 180 de minute la dispozitie pentru a duce treaba la bun sfarsit. Esecul nu este o optiune!

Detalii tehnice: Operatiunea Mindfall – outdoor este un joc care integreaza elemente de realitate augmentata, localizare GPS si puzzle-uri specifice conceptului de escape room. Pentru a duce misiunea la bun sfarsit va trebui sa parcurgeti traseul din Parcul Circului. In tot acest timp, veti cauta indicii, veti folosi informatiile ascunse in diverse puncte de pe traseu impreuna cu obiectele din Action Pack, si veti rezolva, pe rand, toate provocarile misiunii. Toate acestea, in timp ce va veti bucura de soare, peisaj si o plimbare excelenta. Operation Mindfall ONLINE poate fi jucat de oriunde exista o conexiune de internet si resursele necesare jocului. Puteti sa il jucati impreuna, in aceeasi incapere, dar si la distanta unii de ceilalti, indiferent daca distanta inseamna in acelasi oras, in aceeasi tara sau pe acelasi continent.

Informatii si rezervari: https://captive.ro/operatiunea-mindfall-outdoor/ (versiunea outdoor) si https://captive.ro/operatiunea-mindfall-online/ (versiunea online).

 

3. TRAPPED@HOME – Superkids salveaza planeta si Jaful din Berlin

Operator: Trapped. Tip joc: kit de joc descarcat de pe internet si imprimat pentru joc la domiciliu. Doua jocuri disponibile. 

trappedathome

Poveste: Jaful din Berlin: Toată lumea a auzit de banda Heist Masters. Tâlhari și escroci pricepuți, uniți între ei de același scop: să jefuiască cele mai importante bănci din lume și să pună mâna pe sume colosale de bani. Nimeni nu știe că Heist Masters plănuiesc un nou atac. Unde? La Banca Națională a Germaniei. Prada? 130 miliarde €, furați în doar 60 de minute! Și nimeni nu știe că voi sunteți parte din bandă…Jaful din Berlin… bum, bum, START!

Superkids salveaza planeta: Maleficul om de știință Zerka a trimis o scrisoare liderilor Planetei prin care își prezintă planul răzbunător de a micșcora întregul Pământ și de a deveni Conducătorul Omenirii! Acesta trebuie oprit iar Planeta trebuie salvată. Voi sunțeti SUPERKIDS, o echipă de supereroi curajoși aflată de multă vreme pe urmele lui Zerka. Aveti doar 60 de minute pentru a găsi și dezactiva RACHETA. Bănuim că aceasta se află în LABORATORUL SECRET al lui ZERKA, dar nimeni nu știe cum să îl găsească… Voi veți putea?

Detalii tehnice: Alege-ți jocul și cumpără kit-ul TRAPPED@HOME. Îl vei putea downloada imediat după confirmarea tranzactiei. Printează-l și pregătește jocul cu ajutorul instrucțiunilor pentru a fi jucat acasa. Nu ai nevoie de altceva decat de: ceas de perete (sau mai bine timerul de la telefon), imprimantă color, hârtie A4, lipici și o foarfecă. Pentru cei fără imprimantă sau fără chef de DIY exista și varianta printată și gata de jucat a Kit-ului TRAPPED@HOME. Pregătirea kitului durează 15 minute, iar jocul durează de cele mai multe ori 60 de minute.

Informatii si comenzi: https://www.trapped.ro/trapped-at-home/.

 

4. Museum Quest

Operator: Trapped. Tip joc: joc interactiv de echipa care se desfasoara in muzee de referinta din Bucuresti. Trei jocuri disponibile. 

museumquest

Poveste: Muzeul Satului: Veșnicia s-a născut la sat! Descoperă frumusețea lumii satului românesc, într-o diversitate captivantă. Călătorește în zona rurală din Transilvania până pe prispele gospodăriilor moldovenești, în zona Banatului și până pe malurile Dobrogei. Misiunea voastră? Explorarea detaliilor arhitecturii și tradițiilor găsite pe cărările satului românesc.

Muzeul Militar: Vă așteaptă o misiune palpitantă pe urmele istoriei în care veți afla misterele civilizației dacice! Pornind de la epoca pietrei, veți trece prin primele așezări geto-dacice și veți ajunge la formarea provinciei romane Dacia. Descoperind secretele tehnicilor militare dacice, veți putea să vă creați propria cetate de fortificație, dând dovadă de strategie!

Muzeul de Istorie: Sunteți o echipă de Arheologi în misiunea recreării unui colier ce ilustrează măiestria și esența culturii românești! Poveștile pieselor din Tezaurul României vă vor dezvălui magia unor civilizații, ilustrarea unor evenimente și personalități ce au marcat istoria noastră. Descoperind misterele și detaliile bijuteriilor, veți fi mai aproape de misiunea voastră.

Detalii tehnice: Museum Quest este un fel de „vânătoare a comorilor” (treasure hunt) care îmbină latura culturală a unei vizite la muzeu, cu interactivitatea și misterele unui escape room, dar și adrenalina unui treasure hunt. Fiecare joc Museum Quest are o poveste unică, inspirată din tematica muzeului vizitat. Și pentru că vorbim despre un joc, finalitatea acestuia este rezolvarea corectă a unui număr cât mai mare de misiuni din Fișele de explorare.

Informatii si rezervari: https://www.trapped.ro/museum-quest/

 

5. Live Series Escape Rooms

Operator: Quest Mission. Tip joc: joc online. Doua jocuri disponibile

quest

Poveste: The Mission Impossible – Our agency believes that it has a traitor. A double agent who stole a list of operatives and he will sell it to the highest bidder on the black market. Our technicians have intercepted an encrypted email and we suspect it’s connected to the case.
Your mission, should you choose to accept it, is: locate & guide the field agent to infiltrate the safe house, find the traitor’s name & recover the list. We have multiple agents through the city standing by and awaiting your orders. You probably have less than one hour to complete the mission and prevent the treason. No pressure.

The Decoders: The world is in danger! A secret agency dealing with sensitive information and cyber data named K.A.I.S.E.R. is influencing the world as we know it. Our annalists are working around the clock to find any trace of them and their base of operation, leaving us with little time to decipher and interpret all the gathered information. We need your help in protecting the world as we know it. Decode the messages and help us find their cover-up base of operations before it’s too late.We have set up a secure platform where you can contact our most capable field agents, as well as our support team.

Informatii si rezervari: https://questmission.com/quest/qmi/ (The Mission Impossible) si https://questmission.com/quest/qdecode/ (The Decoders).

 

6. Puzzle Rooms Online

Operator: Puzzle Rooms. Tip joc: joc online. Patru jocuri disponibile. 

puzzlerooms

Poveste: Toate cele patru jocuri escape room de la Puzzle Rooms sunt disponibile in varianta online. Vizitati cele patru pagini de pe Escape Central pentru detalii: Aventurile lui Indiana Jones, Sherlock Holmes – Diamantul Furat, Egipt: Templul Parasit si Dracula.

Detalii tehnice: Poti juca de la tine de acasa camerele Puzzle Rooms. Au fost pastrate povestea, jocurile si decorul. Pentru acces ai nevoie fie de un smartphone, fie de o tableta, de un laptop sau un desktop. Dupa ce faci rezervarea vei primi pe email un link de Zoom. Pentru o experienta cat mai buna se recomanda instalarea aplicatiei, insa poti accesa linkul si camerele chiar si din browser.

Informatii si rezervari: http://www.puzzlerooms.ro/.

 

7. Online Escape Room Games

Operator: Mystery Rooms Escape. Tip joc: online. Patru jocuri disponibile. 

online

Poveste: Patru din jocurile clasice escape room ale Mystery Rooms Escape sunt disponibile in variante online.  Vizitati cele patru pagini de pe Escape Central pentru detalii: Heist, Secret, Journey, Legacy.

Detalii tehnice: Un membru al echipei tale este chiar Game Master-ul ce se afla in interiorul camerei reale. Vei vedea ce vede el, vei auzi ce aude el, echipa ta il va ghida prin camera pentru a gasi impreuna calea de evadare inainte de expirarea timpului! In paralel poti explora camera si cu ajutorul turului virtual interactiv, iar obiectele pe care le gasesti pe parcurs le poti studia oricand in inventarul cu pozele acestora ce apar pe masura ce le descoperi. Detalii suplimentare aici.

Informatii si rezervari: https://www.mysteryroom.ro/mystery-rooms?fbclid=IwAR1j5CY2ue1oBo1dCtY1RGsnPYbgxmmGTIYdKik6MqkDBzpbqIbSrr2MD9Y.

 

8. Dream Hack

Operator: Mystery Locks. Tip joc: Online. 

PicsArt_04-22-12.23.49_740x-300x259 (1)

Poveste: In 2083 things are quite different from today. The simple things in life were sacrificed for time efficiency. There was no time laugh, to love or to dream. Dream Hack was a company that quickly became popular among multimillionaire companies. They discovered a special wavelength that made the brain get into a deep state of unconsciousness, replacing the 8 hours of sleep with a 10 minutes rest. As you seem to be the only one who is not affected by Dream Hack’s antennas, you need to do something about it. Hack Dream Tech’s website and stop the antennas from emitting the signal. Will you succeed in this ambitious plan? There is only one way to find out!

Detalii tehnice: To set-up the game, you need nothing more than a desktop computer and an internet connection. You don’t need any special equipment, but some pen and paper can be useful.

Informatii si comenzi: https://mystery-locks.com/products/dream-hack-online-escape-room.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>