Interviu Cryptex – jocurile escape room si pandemia Covid19

Al treilea episod al serialului nostru de interviuri cu operatorii escape room si planurile lor in pandemie prezinta Cryptex. Cititi mai jos raspunsurile primite. 

 

Escape Central: Cum v-ati descurcat in aceasta perioada dificila?

Cryptex: Am inchis incepand cu 11 martie 2020. Am considerat masura rationala ce trebuia luata pentru a ne proteja atat echipa si clientii, adoptarea la scurt timp a Starii de Urgenta confirmand acest lucru. Am vazut aceasta pauza ca pe o vacanta pe care o meritam de mult, dar inca nu reusisem sa ne-o luam :) Ne-am odihnit, am studiat, am pus la punct noi proiecte si, cel mai important, am ramas uniti si nerabdatori sa ne intoacem la treaba. Dupa incheierea starii de urgenta am inceput renovarea care a presupus si o igienizare generala si adaptarea locatiei pentru noile vremuri.

 

Escape Central: Camerele sunt deschise in acest moment? Daca da, ce masuri de protectie impotriva raspandirii Covid-19 ati adoptat pentru jucatori?

Cryptex: Da, toate camerele sunt deschise in acest moment. Fiecare camera are cel putin o fereastra ce poate sta deschisa pe durata jocurilor. Dupa fiecare grup dezinfectam toate obiectele din camera si aerisim. Am marit intervalul de pauza dintre rezervari pentru a ne asigura ca totul este in regula la timp. Atat membrii echipei, cat si clientii poarta masca (in cazul in care clientii nu vin cu una, le oferim noi). Avem dezinfectant si covoras cu biocid la intrarea in cladire. In cazul in care grupurile ajung mai devreme, asteptarea se face afara, in curte. Lista completa de masuri luate este pe site.

 

Escape Central: Ati lansat proiecte speciale in aceasta perioada? (jocuri online, jocuri mobile, jocuri ce pot fi descarcate de pe internet, etc). Care au fost reactiile jucatorilor?

Cryptex: Momentan nu am intrat pe partea online, dar avem in plan niste joculete pentru copii.


Escape Central: Ati lansat jocuri escape room noi in ultima perioada? Care au fost reactiile jucatorilor?

Cryptex: La inceputul anului am lansat Cabana Parasita – o camera realizata in colaborare cu Ideal Board Games dupa jocul EXIT cu acelasi nume. Clientii au reusit sa se bucure de ea de abia de cand am redeschis, iar in scurt timp a devenit cea mai solicitata camera a noastra. Este o camera ce imbina tehnologia cu jocul clasic de escape, fiind cea mai mecanizata camera in acest moment.

 

Escape Central: Ce planuri de viitor aveti (camere sau proiecte noi?) si cum vedeti viitorul acestor jocuri in Romania?

Cryptex: Avem in plan doua camere noi la care vom incepe in curand lucrul. Una pentru adulti cu multe mecanizari si una pentru copii. Speram ca vor fi gata la inceputul lui 2021. De asemenea, vrem sa punem si bazele unui joc de escape/treasure hunt in aer liber pentru vara viitoare. Nu cred ca va disparea brusc apetitul romanilor pentru astfel de jocuri. Acum depinde de fiecare dintre noi sa ne adaptam, sa diversificam si sa venim cu proiecte/camere noi pentru a mentine interesul. Suntem constienti ca urmeaza o perioada dificila, la fel ca in toate domeniile afectate puternic de pandemie, dar ne mentinem moralul ridicat si o vedem ca pe o provocare – un nou pas de trecut spre victorie :)

 

Pentru informatii suplimentare despre camerele Cryptex si rezervari vizitati cryptex.ro. Camerele Cryptex: Cabana ParasitaAnonymousCasa ConspirativaCatacombele Templierilor si Arhivele Vaticanului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>