Captive Outside Reality – review

By admin on October 21, 2016

Pentru cea mai recenta vizita la un escape room ne-am hotarat sa mergem la un operator nou, pe care nu il cunosteam. Asa ca am ales Captive Escape Room si una din camerele lor, Captive Outside Reality. Am gasit o camera buna, cu un concept inchegat si cu unele lucruri foarte interesante. Cititi in continuare reviewul nostru.

 

outside-reality

 

Poveste

Jocul are ca tema o sedinta de spritism in care lucrurile se cam complica. Spune siteul oficial: “Sedinta de incantatie colectiva. Totul se invarte in jurul vostru. Lucrurile scapa de sub control. Va treziti blocati intr-o camera cu tot felul de simboluri ciudate. Spatiul si timpul parca se opresc in loc. Unde suntem? Ce reprezinta toate lucrurile astea? Oare am mai fost aici…? Alaturi de prietenii tai esti prins intr-o realitate care pare fara scapare. Nu stim daca putem sa te ajutam. Poti sa scapi?”.

 

Atmosfera si design

In acest joc intri legat la ochi, ceea ce sporeste misterul. Camera are la baza un concept central pe baza caruia se construiesc puzzleurile, atmosfera si povestea, toate legate intre ele. Destul de frumos. Decorurile din camera sunt frumos realizate, imbinand astrologia cu astronomia. Ne-ar fi placut sa vedem decoruri mai bogate pentru ca tema este generoasa, dar nu putem spune ca jocul a suferit in mod substantial din acest motiv. Coloana sonora a inceput cam agresiv, dar s-a “domolit” pe parcurs.

 

Joc si puzzleuri

Nivelul de dificultate al camerei este ridicat. Multe din puzzleuri sunt legate intre ele sau se bazeaza pe un concept central, ceea ce ni s-a parut interesant. Va fi nevoie de munca in echipa in acest joc. Atentia iti va fi solicitata pentru indicii si obiecte plasate in mod foarte ingenios prin camera. Vei folosi informatii si concepte acumulate la unele puzzleuri pentru rezolvarea altora, insa nu ai nevoie de cunostinte prealabile de astronomie sau astrologie – tot ce trebuie iti va fi oferit in joc.

Jocul implementeaza intr-un mod ingenios conceptul de realitate paralea, care ne-a placut in mod deosebit. Acest aspect al povestii in sine reprezinta un motiv suficent de bun pentru a juca aceasta camera, ca sa nu mai vorbim de modul in care se completeaza puzzleurile si in care se construieste povestea.

Timpul va trece repede in aceasta camera, iar lucrurile sunt mult mai complicate decat par la prima vedere. Dar asa este normal intr-o realitate paralela. Puzzleul de final se bazeaza, la randul sau, pe mai multe elemente acumulate in joc, si nu va fi deloc simplu!

 

Logistica pentru jucatori si alte informatii

Camerele Captive Escape Room se gasesc la adresa Strada Sergent Pamfil Nastase nr. 38, o locatie pe o straduta cam stramta, dar intr-o cladire mare si frumos amenajata. Siteul web este foarte bine realizat, iar abordarea generala a celor de la Captive Escape este foarte profesionista; la finalul jocului am avut ocazia sa “castigam” discounturi, firma este foarte prezenta online prin reclame, etc.

Un alt lucru care ne-a placut pe site: statisticile si parametrii fiecarei camere. Pentru Captive Outside Reality avem asa: procent de evadare: 28%, munca de echipa: 9/10, grad de mecanizare: 8/10, record: 49 minute si 23 de secunde, nivel de experienta: avansat. O idee foarte buna pe care am vrea sa o vedem si la alti operatori.

Celelalte camere ale lor sunt Langdon’s Challenge, Puzzling Colors si The Secret. Ultima din ele reprezinta o colaborare oficiala cu Coca Cola, un concept nou in domeniul escape rooms pe care am vrea sa il testam. In mod sigur vom mai reveni la Captive Escape pentru a incerca una sau mai multe din celelalte camere.

 

 

 

 

Good

  • Ideea realitatii paralele este foarte bine implementata - o realizare foarte buna!
  • Un concept unitar pentru poveste si puzzleuri
  • Unele indicii si obiecte plasate foarte ingenios in camera

Bad

  • Ne-ar fi placut sa vedem decoruri mai bogate
8.3

1 Comment

  1. Foarte faina, chiar merita! Inca de la intrarea in camera iti dai seama ca e o camera cu potential foarte mare, care te va surprinde. Si chiar o face pe parcursul jocului, fara sa fie previzibila. Indiciile s-au legat foarte bine intre ele, toata povestea “a curs”, a avut logica, nu au fost puzzle-uri fara legatura cu povestea. Munca de echipa e foarte importanta, la fel si comunicarea. Una peste alta, are un 10 de la noi!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password