Coven – Review

By admin on November 15, 2017

Fiecare escape room este diferit. Niciodata nu stii la ce sa te astepti de la o camera noua (si cu atat mai mult de la un operator nou, pe care nu l-ai mai vizitat): atmosfera va fi bine realizata? puzzleurile vor fi interesante si inovatoare? camera va oferi un joc care sa te prinda si sa te introduca in lumea lui pentru o ora, sau o ora si ceva? Am jucat Coven de la The Void si raspunsul a fost DA la toate intrebarile de mai sus. O surpriza foarte placuta si o camera foarte reusita. Reviewul nostru mai jos.

coven-site-nou

Poveste

Camera are o tema horror. Povestea de pe siteul oficial este misterioasa, dar promitatoare: “Alături de un grup de prieteni explorezi o zonă rurală din apropierea unui sat izolat la poalele munților. Surprinși de furtună vă găsiți refugiu într-o casă, aparent părăsită. Odată intrați înăuntru, ușa se închide în spatele vostru și sunteți prinși într-o lume abandonată, cu un trecut ciudat și un viitor nesigur. Rezolvă enigma înainte ca trecutul să te ajungă din urmă.”

Atmosfera si design

Sunt unele camere in care atmosfera este atat de bine realizata incat esti tentat sa uiti de lumea de afara si de faptul ca esti intr-un joc, iar povestea te prinde cu totul. Nu sunt multe camere in care am experimentat aceasta senzatie (desi mai multe camere se prezinta bine la capitolul atmosfera). Coven este una din acele camere rare.

Decorurile sunt absolut superbe. Totul este lucrat cu grija, iar atentia la detaliu este maxima. Toate decorurile si obiectele din camera, pornind de la tapetul de pe pereti si elementele de mobilier pana la obiecte si decoruri par foarte autentice din perspectiva povestii si sunt foarte bine realizate. Nu veti gasi plastic si decoruri ieftine, ci elemente la care se simte patina timpului si dau camerei un aer amenintator si misterios. Genial.

Totul este foarte bine realizat in aceasta camera. Lumina difuza generala, alaturi de accentele de lumina folosite in decoruri, contribuie la atmosfera; muzica si efectele sonore se leaga foarte bine cu tema si se modifica pe masura ce povestea evolueaza. Toate acestea contribuie la o atmosfera sumbra si amenintatoare, dar fara a apela la “cheap scares” prin efecte sonore prea puternice sau neasteptate (deci nu lasati tema horror sa va sperie).

Obiectele din camera sunt bine alese, si nu sunt nici prea putine incat camera sa para saracacioasa (asa cum am vazut prin alte parti), dar nici prea multe ca sa para incarcata excesiv. Nota maxima pentru atmosfera acestei camere, Coven este probabil in top 3 camere din Bucuresti din acest punct de vedere.

Joc si puzzleuri

Coven marcheaza foarte bine si la capitolul puzzleuri. Mai toate puzzleurile sunt relativ noi, diferite de ce ai mai intalnit pana acum, si se leaga foarte bine cu atmosfera si tema camerei. Pare ca toate sunt din poveste si contribuie la atmosfera.

Exista multa tehnologie in camera, dar aceasta este “behind the scenes” si doar face lucrurile sa se intample, fara sa strice din farmecul povestii. Camera nu se bazeaza pe 1-2 puzzleuri “vedeta”, ci pe un nu numar mare de puzzleuri mai putin laborioase, dar care te tin priza. De asemenea, jocul nu este liniar, iar la unele puzzleuri lucrul in echipa este esential. Acestea fac ca toti membrii echipei sa se ocupe permanent de cate ceva, iar jocul sa curga fara momentele de pauza sau cautari care apar in jocurile liniare (un alt element care te tine captiv in poveste si nu te lasa sa te plictisesti niciun pic).

Intrucat puzzleurile nu sunt excesiv de complexe, ar fi fost usor ca realizatorii sa se concentreze mai mult pe atmosfera si puzzleurile sa cada pe locul doi. Se vede insa si efortul depus pentru provocarile din joc, iar numarul mare al puzzleurilor nu face din Coven o camera simpla. Veti avea suficient de mult de lucru in aceasta camera, asa ca nu pierdeti vremea.

Bineinteles ca povestea evolueaza, si vor fi suficiente surprize pe parcurs. Trecerea la o noua etapa de joc va fi marcata si de schimbari in elementele de atmosfera – sunet, muzica si lumini. In fine, granita dintre elementele de decor si elementele ce tin de puzzleuri, care vor fi folosite in joc, este foarte subtire; asa ca admira decorurile, dar tine treaz spiritul de observatie.

Nivelul de dificultate este mediu, foarte bine dozat incat sa atraga atat jucatorii cu experienta, cat si pe cei aflati la inceput de drum. Ne-a placut si modul de transmitere a indiciilor in joc – un alt element inovator.

Logistica pentru jucatori si alte informatii

The Void opereaza doua camere – Coven, descrisa aici, si Madhouse, lansata mai demult. Acestea se gasesc aproape de centru, pe Strada Pitar Mos nr. 21. Ne-a placut si modul de amenajare a sediului si receptiei – echipa s-a preocupat ca sa intri in atmosfera camerelor lor inca de la inceput. Speram ca realizatorii sa promoveze bine aceasta camera pentru ca eforturile lor merita apreciate.

Concluzii

Coven este o camera foarte reusita din multe puncte de vedere: atmosfera si decoruri foarte bine realizate, puzzleuri noi si interesante, care se leaga cu tema jocului, multa tehnologie (dar folosita discret), surprize pe parcurs si un joc care curge foarte, foarte bine.

Ne bucuram sa vedem o realizare asa de buna de la o echipa pe care nu o cunoscusem pana acum si asteptam cu maxim interes orice camera noua pe care o vor lansa. Pana atunci, nu ratati Coven – va intra in topul vostru cu siguranta.

Good

  • Atmosfera foarte bine realizata, cu atentie maxima la detalii din toate punctele de vedere: decoruri, obiecte, lumina, sunet
  • Puzzleuri care se integreaza excelent cu decorurile si povestea
  • Numar mare de puzzleuri noi si interesante, care nu sunt excesiv de laborioase
  • Un joc care curge foarte bine si in care toti membrii echipei au cate ceva de facut

Bad

  • Nu ne vine nimic in minte
9.6

1 Comment

  1. O camera super. Muzica te pune bine în temă si obiectele din camera bine integrate în temă. Modelul de hinturi si timerul au fost bine integrate si nu au stricat decorul. Povestea a fost super si ea dar la capitolul tehnologie ne-am încurcat putin la 2 puzzeluri ce trebuiau sa se potrivească la fix si ne-au încetinit putin. Camera a fost una din cele mai bune jucate de noi si o recomandam cu plăcere.

    Echipa BLANK

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password