The Blacklist – Review

By admin on March 8, 2017

Nu au mai aparut multe camere care sa ne atraga atentia in ultimele luni. Din acest motiv si reviewurile noastre au fost mai rare in ultima perioada. Dar asta nu inseamna ca nu urmarim cu atentie ce se intampla cu  jocurile escape room in Bucuresti.

Asa ca am aflat cu bucurie ca una din echipele cele mai bune din oras, Locked Up, a lansat o camera noua. Tema camerei nu ne-a impresionat in mod deosebit – nu cunosteam serialul care a servit ca sursa de inspiratie, iar camerele cu povesti politiste pot fi cam boring.

Insa de la Locked Up aveam asteptari mari si nu ne-am inselat. Am gasit o camera foarte tehnologizata, cu multe gadgeturi si premiere, care ne-a captivat de la inceput pana la sfarsit. O experienta foarte buna de joc, fara defecte. Cititi in continuare reviewul nostru.

 

Blacklist_KeyPhoto

 

Poveste

Dupa cum spuneam, camera are o tema inspirata dintr-un serial politist. Povestea camerei are la baza o agenta FBI care a fost compromisa printr-o inscenare. Impreuna cu echipa sa, agenta va trebui sa gaseasca indiciile necesare rezolvarii cazului si reabilitarii propriei imagini.

 

Atmosfera si design

Camera este amenajata ca un laborator FBI plin de gadgeturi, aparate si tehnologie. Decorurile nu sunt excesiv de bogate (dar aici nici nu si-ar avea locul); insa gadgeturile din camera atrag atentia si fascineaza inca de la inceput. Obiectele de decor includ si replici foarte bune ale unor arme adevarate, asa cum cei de la Locked Up ne-au obisnuit deja.

O mentiune speciala pentru coloana sonora a camerei, care ni s-a parut dinamica, moderna si antrenanta. Daca majoritatea operatorilor se chinuie un pic prea mult sa gaseasca o coloana sonora adaptata temei camerei, iar rezultatele variaza mult din acest punct de vedere, in cazul Blacklist s-a mers pe o coloana sonora foarte cool, care contribuie  mult la atmosfera. Felicitari pentru asta.

Iluminatul este folosit si el in mod foate inteligent, pe masura ce povestea jocului evolueaza. Ne-a placut si acest lucru foarte mult.

 

Joc si puzzleuri

Puzzleurile sunt capitolul la care acest joc straluceste. Toate puzzleurile sunt bazate pe tehnologie, iar cea mai mare parte a lor sunt neconventionale. Am remarcat si multe premiere, adica tehnologii pe care nu le-am mai intalnit pana acum intr-un escape room. Unele din ele sunt foarte cool! Ne-ar placea sa va dam cateva exemple, dar nu o vom face.

E suficient sa spunem ca fiecare puzzle din camera este special, iar rezolvarea fiecarui puzzle e foarte fun. Nici nu mai e nevoie sa spunem ca nu am gasit niciun lacat de deschis si niciun jurnal obosit de rasfoit in cautare de indicii.

Pe langa faptul ca puzzleurile au fost inteligent gandite, acestea au fost si realizate foarte frumos. Va spunem ca cea mai mare parte a puzzleurilor au fost lucrate manual, dar nu la modul mestesugaresc asa cum se intampla in alte camere unde povestea o cere, ci intr-un mod hi-tech care te atrage si mai mult in poveste.

O alta chestie foarte tare: jocul in Blacklist nu implica numai evadarea din camera. Mai intai trebuie sa si intri in ea! Astfel, primul puzzle va trebui dezlegat chiar inainte sa inceapa jocul. In plus, fiecare jucator va primi un rol, care nu este doar decorativ. Veti vedea la fata locului.

Mai departe, povestea evolueaza pe parcursul jocului – un alt lucru cu care ne-au obisnuit cei de la Locked Up. In Blacklist vei gasi multe butoane, ecrane, lumini, senzori, aparate, conexiuni, indicii, iar toate se leaga frumos si povestea curge foarte bine.

Nivelul de dificultate ni s-a parut mediu spre ridicat, dar cred ca numarul de camere pe care l-am jucat pana acum ne cam ajuta in descifrarea puzzleurilor; jucatorii cu mai putina experienta ar putea considera camera mai dificila.

 

Logistica pentru jucatori si alte informatii

Camerele Locked Up se gasesc Strada Matei Voievod Numarul 124. Gasesti mai multe informatii despre Blacklist pe pagina oficiala Locked Up sau in pagina noastra de prezentare a camerei. Locked Up mai opereaza inca patru camere – Criminal Mind, Grey’s Red Room, Bonnie & Clyde’s Hideout si Survivor Challenge. Le-am jucat pe toate si ne-au placut.

 

Concluzii

O camera noua si cool in peisajul jocurilor escape room din Bucuresti, care a cam stagnat in ultima perioada. Vei gasi gadgeturi de toate felurile, o poveste interesanta, muzica antrenanta si toate ingredientele unui joc distractiv. Nu o ratati!

 

Good

 • Foarte multe gadgeturi, puzzleuri noi si interesante, tehnologii folosite in premiera intr-un escape room
 • Muzica antrenanta si folosirea inteligenta a luminilor
 • Un joc cool si distractiv cum nu prea am mai vazut in ultima vreme printre camerele nou lansate
9.4

2 Comments

 1. Povestea nu este impresionanta, dar camera este bine facuta. Cred ca este cea mai buna camera a celor de la Locked Up. Ca puncte tari as da exemplu modul inedit de a intra in camera, dar si modul diferit de a primi hinturi sau explicatii, atmosfera, mecanismele. Este o camera interesanta si prin faptul ca apeleaza la perceptia si memoria jucatorilor. Muzica a fost asa si asa, la fel si folosirea luminilor.

  Reply
 2. Nu merită nota!!!
  Camera se prezintă inițial într-un mediu diferit ceea ce este într-adevăr un plus, dar de aici încep punctele slabe; la noi nu au merg toate mecanismele, unele nu au legătură cu tema, iar unele decoruri destul de interesante sunt efectiv în plus, neavând nici un fel de utilitate. Cel mai mare minus este dat de lipsa de coerență din joc.
  Un plus este dat de ecranele din încăpere și modul de comunicare, dar totuși merită maxim nota 6,50.
  have fun

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password