The Amulet – Review

By admin on August 26, 2020

Ne-am luat inima in dinti dupa o pauza de peste sapte luni de zile si am jucat primul escape room de la inceputul pandemiei Covid-19. Am ales camera The Amulet, cel mai recent proiect al celor de la LockedUp. Stiam ca echipa LockedUp vine cu camere noi si interesante, si nu am fost dezamagiti. The Amulet este o camera bine realizata, plina de surprize si de decoruri si puzzleuri ingenioase. Cititi mai jos reviewul nostru.

TheAmulet_1920_1080

Poveste

Povestea camerei de pe siteul LockedUp suna cam asa: Instructorul tău de scrimă îți dezvăluie secretul despre o organizație secretă dedicată justiției civile. Membrii organizației sunt identificați de medalioanele de aur pe care le poartă în jurul gâtului. Atunci realizezi că medalionul primit de tine atunci când erai mic este de fapt al organizației. Instructorul te invită să te alături organizației și începi să te antrenezi pentru testul de inițiere. Il treci cu brio și te alături membrilor organizației schimbând numele tău cu un pseudonim.

Forțele de ordine te suspectează! Bănuiesc că tu ești acel criminal mascat, atât de abil, care-i pedepsește frecvent pe colegii lor corupți și se face nevăzut cu o meticulozitate nemaipomenită…Doar că tu nu ești un justițiar oarecare, ci respecți Codul organizației și oferi dreptate cetățenilor ”curățând” lumea de lichele periculoase care altfel ar rămâne nepedepsite și ar opera nestingherite în continuare. Acum însă, liderii poliției ți-au dibuit ascunzătoarea și au pornit spre ea. Timpul tău este limitat și ai de recuperat cel mai de preț obiect din ascunzătoare: amuleta! O amintire neprețuită și dovada apartenenței la organizație! Este aproape de ora apusului. Fluieră după calul tău credincios și isteț, singurul care îți cunoaște secretul și te poate ajuta să ajungi înainte lor la ascunzătoare. Mergeți acolo, luați amuleta și dispăreți cât mai rapid, altfel polițiștii vor pune mâna pe voi. O viață în pușcărie nu este ceea ce îți dorești. Va trebui să treceți prin multe ca să puneți mâna pe amuletă!

 

Atmosfera si design

Atmosfera si designul camerelor sunt puncte forte ale echipei LockedUp, iar Amulet a fost la inaltime din aceste puncte de vedere. Camera ofera decoruri foarte bine realizate, adaptate fiecarei faze de joc. Unele elemente de decor sunt de-a dreptul surprinzatoare si cu siguranta nu le-am mai intalnit prin alte parti.

Nu intram prea mult in detalii pentru a nu strica surpriza, dar multe elemente contribuie la o atmosfera de film, de-a dreptul: de la iluminat si sunet pana la diversele surprize de pe parcursul jocului si alte elemente pe care nu intentionam sa le dam in vileag. Ne-au placut si unele efecte sonore folosite, pe langa muzica de fundal foarte potrivita povestii camerei.

Ultima faza a jocului este excelenta din punct de vedere al atmosferei, dupa ce veti ajunge acolo veti vedea si voi la ce ne referim.

 

Puzzleuri

Puzzleurile sunt ingenioase si extrem de variate, asa cum ne-au obisnuit cei de la LockedUp in camerele lansate pana acum. Toate se leaga foarte frumos de fiecare etapa a povestii, iar jocul evolueaza si trece prin mai multe capitole, fiecare cu decoruri specifice si puzzleuri pe masura.

Nivelul de dificultate este ridicat. Acest lucru nu se intampla neaparat din cauza dificultatii puzzleurilor, cat a numarului acestora si a lungimii scenariului, pana la urma. De altfel, si timpul de joc pentru aceasta camera este de 90 de minute si nu de o ora, asa cum se intampla in marea majoritate a camerelor din Bucuresti.

Veti avea foarte multe lucruri de facut, si niciunul din jucatori nu va sta degeaba (cu atat mai mult cu cat jocul nu este liniar).Tehnologia este folosit foarte bine in joc: fara o prezenta vizibila, aceasta face lucurile sa se intample, puzzleurile sa functioneze si povestea sa inainteze.

 

Logistica pentru jucatori

Camera The Amulet se gaseste la locatia din Strada Matei Voievod Nr. 124 a celor de la LockedUp (firma operand mai multe locatii). Mergeti pe www.lockedup.ro pentru detalii si rezervari. Am jucat si celelalte camere de la LockedUp, lista completa a acestora fiind urmatoarea:  BlacklistChernobyl Reactor 4Jigsaw Puzzle.

In contextul actual trebuie sa spunem cateva cuvinte si despre pregatirile specifice pentru prevenirea raspandirii Covid-19. Camerele sunt dezinfectate dupa fiecare echipa, personalul poarta masti, iar dezinfectarea mainilor inainte de joc este obligatorie. Am intrebat despre toate aceste masuri inainte sa jucam camera, si raspunsurile ne-au asigurat ca problema protectiei jucatorilor este tratata foarte serios.

Puteti afla mai multe despre aceste masuri, dar si despre planurile de viitor ale celor de la LockedUp din interviul recent publicat de noi si disponibil aici. LockedUp a lansat si un joc special foarte bun care poate fi jucat acasa si pe care l-am jucat si noi; detalii aici pe siteul oficial, iar reviewul nostru aici.

 

Concluzii

Va recomandam The Amulet, o noua realizare de exceptie de la LockedUp. Camera este foarte bine realizata, cu o atentie extraordinara acordata decorurilor, modului in care jocul evolueaza si puzzleurilor care se integreaza foarte bine cu povestea si atmosfera camerei. Ne-am asigurat ca masurile de protectie impotriva Covid-19 sunt corespunzatoare, asa ca va recomandam aceasta camera pentru a sparge monotonia perioadei curente!

Good

  • Atentie extraordinara acordata decorurilor
  • Atmosfera excelent realizata
  • Poveste care evolueaza si te tine permanent in priza
  • Puzzleuri ingenioase, inovatoare si foarte variate

Bad

  • Nu am identificat niciunul!
9.7

1 Comment

  1. De mult vreau sa comentez cateva lucruri despre aceasta camera,mai ales ca vad ca nimeni altcineva nu a facut-o.Sunt putine camerele care nu mi-au placut deloc-Electric chair,Indiana Jones the last journey (unde nu faci decat sa descui lacate pentru a gasi cheia urmatorului lacat,etc.),Enygma(nu-mi mai aduc aminte decat ultimul puzzle,atat de memorabila a fost),Mayan civilisation.Si spre surprinderea mea,camera care e pe primul loc in topul acestui site.Am tot respectul pentru munca operatorului si opiniile celor care au apreciat-o,dar nu e nici pe departe de top.Spatiul foarte ingust in anumite parti,in patru persoane abia am avut loc.Puzzleuri deloc intuitive-eu personal nu am rezolvat nici macar unul.Efectiv nu m-am simtit nici un moment in poveste.Si jucand aceasta camera dupa Artefact-unde m-am simtit ca Indiana Jones de la inceput pana la sfarsit-nu inteleg de ce aceasta camera este pe primul loc.Nu merita.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign In

Sign Up

Lost Password